Suriyeli öğretmen geliyor

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Suriye’li öğretmen alımı yapmak üzere başvuru sürecini başlattı. . . . Bakanlık daha önce yabancı öğretmen alımı için yönetmelik yayınlamıştı.
http://odatv.com/suriyeli-ogretmen-geli ... 51200.html

suriyeli-ogretmen.jpg

Re: Ynt: Suriyeli öğretmen geliyor

Neyse ki sorun yok.
Kamplarda görev yapacaklarmış.

beyler odatv şunu çok net biliyor bu öğretmenler kamlardaki Suriyeli çocuklara eğitim verecekler

siz neyi bilmiyorsunuz sorun söyleyelim

metemli' Alıntı:
beyler odatv şunu çok net biliyor bu öğretmenler kamlardaki Suriyeli çocuklara eğitim verecekler

İyi o zaman soruyorum :
"Herşeye ve herkese para bulan bu hükümet konu kendi çalışanı kendi insanı kendi emeklisi kendi emekçisi v.s olunca neden para bulamıyor? Neden bütçe dengeleri sarsiliyor?

şu anda 6.katta suriyeli var apartman yeni aylık kira 800 tl nasıl veriyorlar ve hergün sis kebap,döner,tantuni yiyorlar. nasil iş

allerci' Alıntı:
metemli' Alıntı:

İyi o zaman soruyorum :
"Herşeye ve herkese para bulan bu hükümet konu kendi çalışanı kendi insanı kendi emeklisi kendi emekçisi v.s olunca neden para bulamıyor? Neden bütçe dengeleri sarsiliyor?
Cevap gelmemiş. Calışmadığı yerden sordun galiba.

Osmanlı'ya ihanet etmiş adamları milyar TL'ler harcadık yazık bize. AKP'li Osmanlı partizanları Osmanlı'ya ihanet ediyor farkında değil. İş Cumhuriyet rejimini değiştirmeye gelince Osmanlı'nın torunlarıyız derler, Osmanlı'ya ihanet eden adamlara kucak açtık. :-1:

Sağcısı solcusu... akplisi mhplisi chplisi... kiminle konuşsam görüşsem şuana dek istisnasız olarak suriye politikamızdan memnun değil. doların ve euronun yükselişi ortada. böyle bir ekonomik buhran içerisindeyken halen daha neden suriye vatandaşlarına yatırım yapılıyor? hani bastıra bastıra millet iradesi deniliyordu? milletin iradesi hiç de bu politikalardan yana değil!

arkadaşlar cevap gelmedi denmiş ama forma az evvel girme fırsatım oldu dolayısıyla yeni gördüm

amacım polemik oluşturmak değil amacım doğruysa doğru yanlışsa yanlışı söylemek birilerini iyi yada kötü gösterme adına aynı olayı farklı yorumlamak değil

ilk mesaja bakacak olursanız Türkiye deki atanamayan öğretmenler dururken, onun yerine Suriyeli öğretmenler alınıyor şeklinde bir sunum yapılmış..
hata burada başlıyor, olmayanı olmuş gibi göstermek. sen haberini yap ben anlayacağımı zaten anlıyorum. bugün hükümetin yürütemediği çözüm süreci de olmayanı olmuş gibi göstermekten ortaya çıktı. doğu illerimizde adamlar şehrin göbeğinde kendi mahkemesini kurdu sözde yargı dağıttılar bunu görmezden geldi hükümet neymiş çözüm süreci sekteye uğramasın eee şimdi ne oldu

değerli arkadaşlar, Suriyeliler konusunda eğer sen hükümet olarak tarafsız bir bölgede kamp kurabiliyorsan orda bunları tutaydın kabulümdü, yada buna gücün yetmedi kendi sınırların içinde kamp kurdun orda kalsınlar buna da eyvallah ama neden ülkenin içine başı boş bir şekilde kafalarına göre gezmelerine izin veriyorsun adamlara yardım edeyim derken aslında eziyet te ediyorsun bir sürü pis işte kullanıyorlar organ mafyalarının ellerine düşüyorlar aynı zamanda senin vatandaşında bu başı boş gezmeden dolayı çok mağdur oluyor sonuçta adi de olsa bir sürü suça karışıyorlar hırsızlık kapkaç vb. yada onların yüzünden fırsatçılara gün doğdu kiralar vb. tavan yaptı

yani Suriye de bir savaş yok bir katliam var bunu bence hiç kimse görmezden gelmemeli bu insanlara da yardım edilecekse bu iş kamplarda kayıt altında olmalı bu benim şahsi görüşüm

tekrar baştaki haberin sunuş şekline dönecek olursak özellikle son günlerde yaşanan bütün bu olayların ana noktası burası, olmayanı olmuş gibi yutturmak

sen hangi partiye oy vermek istiyorsan git ver sandıkta konuş

bu sefer karşımıza şu çıkıyor benim bir oyum var deniyor adamlar doğuda silah zoruyla vb. baskıyla barajı aştılar batıda hükümet kömürdü şuydu buydu yardımı oda oyları öyle topluyor ee benim oy ezilip gidiyor

tam burada bende diyorum ki tamam sen oyunu kullandın sonrada çık beni başkasını yakınını dostunu her kime ulaşıyorsan anlat bana bu işi ikna et bende oraya atayım demokrasi yerini bulsun

şimdi ilk haberin sunuluşu gibi olmayanı olmuş gibi göstermekle hükümetin falanca yardımlarla oy toplaması aynı zihniyetin ürünüdür güzel ülkeme hiç bir yararı yoktur.

bakın sevgili arkadaşlar muhtemelen burada yazıştığımıza göre hepimiz eğitimciyiz herkes kendi dairesinde kendi çevresinde gücü ve yetkisi oranınca yaptığı işi iyi yaparsa temiz adil ülkesi için çalışırsa bu ülkeye evvel Allah hiç bir şey olmaz bunlar benim şahsi görüşlerim

değerli arkadaşlar akşam 22:00 ye kadar forma giremeyeceğim dolayısıyla yazan arkadaşlar olursa cevap veremeyebilirim

ama ben şunu canı gönülden arzuluyorum lütfen görüşlerinizi seviyeli olmak kaydıyla paylaşalım benim yanlış gördüğüm bilmediğim anlayamadığım yerler varsa anlatırsınız öğreniriz biz size anlatırız orta yolu buluruz inşallah

özellikle şu günlerde öfke yerine sükûnet sabır gerekli birbirimize doğruyu anlatmamız gerekli yoksa kahve köşelerinde konuşanlardan ne farkımız kalır

Allah tüm şehitlerimizin yakınlarına sabır versin. Amin

üniversitelerde zaten 2-3 seneden beri öğretmen olarak görev yapıyorlardı.
arapça felan da olan vardı, bilgisayarcı olan da vardı. bu milli eğitim'e geçmiş çok mu?
yerleşik hayata geçtiler bile, bir miras kalmıyor; çünkü burada bir yakınları yok, tek işlem görülmeyen şey o onlar için.

Olaya açıklık kavuşturayım şu an çevremde suriyeli çok.Konuştuk.
1-Fabrikada bunlar ucuza çalıştırılıyor bu yüzden işyeri sahibi; bir emlakçıyla anlaşıp 3 aileyi birden aynı evde oturtup kirasını kendisi veriyor.
2-Bu şekilde çalışan suriyelilere belediye 300tl gibi bir yardım yapıyor ve aşevleri akşam arabayla gelip mahallede sıcak yemek dağıtıyor.
3-Tüm malını buraya getirenler var.Belediyeye müracaat edip işyeri açıyorlar, ev satın alıyorlar, buradan evleniyorlar.
4-Öğretmen olanlara, zengin olan suriyeliler kendi çocukları için kreş açıyorlar bunları görevlendiriyorlar.
Konuştuklarım şunu söyledi.Türkiye çok güzel, biz Osmanlıyı çok seviyoruz, geri dönersek Esed sınırda bizi vurur, geri dönmeyeceğiz.
Ben hep suriyelileri kara tenli çarşaflı peçeli zannederdim.Beyaz tenli gayet modern üniversite mezunu manken gibi bakımlı yeşil gözlü sarı saçlı olanları var.Yarın esselam lokantasına gideceğim biraz da ordan bilgi alayım

Re: Ynt: Suriyeli öğretmen geliyor

Buzkırıcı' Alıntı:
Olaya açıklık kavuşturayım şu an çevremde suriyeli çok.Konuştuk.
1-Fabrikada bunlar ucuza çalıştırılıyor bu yüzden işyeri sahibi; bir emlakçıyla anlaşıp 3 aileyi birden aynı evde oturtup kirasını kendisi veriyor.
2-Bu şekilde çalışan suriyelilere belediye 300tl gibi bir yardım yapıyor ve aşevleri akşam arabayla gelip mahallede sıcak yemek dağıtıyor.
3-Tüm malını buraya getirenler var.Belediyeye müracaat edip işyeri açıyorlar, ev satın alıyorlar, buradan evleniyorlar.
4-Öğretmen olanlara, zengin olan suriyeliler kendi çocukları için kreş açıyorlar bunları görevlendiriyorlar.
Konuştuklarım şunu söyledi.Türkiye çok güzel, biz Osmanlıyı çok seviyoruz, geri dönersek Esed sınırda bizi vurur, geri dönmeyeceğiz.
Ben hep suriyelileri kara tenli çarşaflı peçeli zannederdim.Beyaz tenli gayet modern üniversite mezunu manken gibi bakımlı yeşil gözlü sarı saçlı olanları var.Yarın esselam lokantasına gideceğim biraz da ordan bilgi alayım

Kendi canını, vatanından kıymetli bulanlar, benim ülkem için hiç sıkıntıya girmez.
Misafir, sadece misafirdir.Süresi bitince gider.

Hocam şu an kayseride bir cadde var komple İranlı.Bunlar iltica etmiş vatandaşlar keyiflerine bakıyorlar fazla çalışmıyor makyaj yapıp mangal yapıp bisiklete biniyorlar oturdukları yerde 600tl kira.Amerikadan yardım alıyorlar.

BBNET
Geri