Suriye'den sonra sıra Türkiye'ye gelecek!

Kodla Büyü

barthez

Süper Üye
Süper Üye
http://www.hurriyet.com.tr/planet/21169599.asp
Bunlar ne zaman görülecek, ne zaman farkına varılacak gerçeklerin. Bende birşeyler eklemek istiyorum. "Yıllarca terörle mücadele edersin, sonra ABD gelir bir komşuna müdahele eder birde bakmışsın terör yeniden hortlamış. Allah'ım şu mübarek günlerde gözlerimizi aç yarabbim."

bu hiç şüphe götürmeyen bir gerçek.
Anadolu gibi zengin ve verimli toprakları bizlere yar etmezler.
İyi de olsa kötü de olsa Esada sahip çıkılmalıdır. Esad düşerse Türkiye düşer,
Esad düşmezse, ABD'nin 200 yıllık imparatorluğu sona ermeye başlar. Ortadoğu kapıları kapanır.

tabi buarada pjak ı bitirip anlaşdıktan sonra pkk ya hep destek tam destek sloganıyla hareket eden vede türkiyeye pekde dostca yaklasmayan (suriye ve füze kalkanı gibi sebeplerle haklı) iran böyle giderse abd den önce kendi girecek türkiyeye ama yemiyor

Reyhanli' Alıntı:
bu hiç şüphe götürmeyen bir gerçek.
Anadolu gibi zengin ve verimli toprakları bizlere yar etmezler.
İyi de olsa kötü de olsa Esada sahip çıkılmalıdır. Esad düşerse Türkiye düşer,
Esad düşmezse, ABD'nin 200 yıllık imparatorluğu sona ermeye başlar. Ortadoğu kapıları kapanır.

Hatta esad düşerse çinde düşer rusya da...

Zaten doğuda Arap baharı öncesi her ülkede oynanan oyun oynanıyor 15-20 gündür... Evlere giren gizli servis elemanları+pkk güçleri karakollara ateş açıyor...

Ateşin geldiği evlere dönsen kendi halkını vuran devlet, vurmasan kurtarılmış bölgeler...

Allah sonumuzu hayır etsin... 10 yılda bir devlet ancak bu kadar harcanabilirdi ve 10 yıllık süreçte büyük kürdistan ancak bu şekilde kurulurdu... Yaşasın bop eş başkanı, yaşasın müslüman kardeşler, yaşasın israil, yaşasın ABD-NATO...

aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık

esad düşse dert
düşmese dert

ne b.ktan bir coğrafya burası arkadaş.

22 arap ülkesi diyorlardı. iyi de ilk bizden başlamadılar mı ki zaten, ne sırası bu?

2005 2006 yıllarında ortaya çıkan haritaları nasıl oluşturacaklar... böyle tabii sıra bize gelecek

Projected-New-Middle-East-Map.jpg

maksat hatırlatma, haritalar tezkere geçmeyince Türk subaylarının olduğu bir toplantıda amerikalılar tarafından sunulan bir brifingte ortaya çıkmıştı... tepki olarak Türk heyeti toplantıyı terk etmişti...

Afganistan, Irak,Pakistan bunları ayrı Suriye, İran, Türkiyeyi ayrı Libya Mısırı ayrı, Katar, Suudi Arabistan, Dubai ve Birleşik arap Emirlikleirini ise ayrı ayrı düşünün. Son saydığım 4 ülke zaten kapitalizme uşaklık eden onların çıkarlarına hizmet eden ülkelerdir. Bunların yönetimine hiçbir şey olmaz. Demokrasi anlayacağınız bu ülkelere uğramaz :) Afganistan, Irak, Pakistan ise geçtiğimiz yıllarda bir şekilde hizaya çekilmişti. Arap baharıylada Libya, Mısır gibi tepki vermeye meyilli cılız ülkelerdede yönetim değişti kaldı Suriye, İran Türkiye :)

Gelelim diğerlerine göre oldukça güçlü olan İran-Suriye ve Türkiyeye..İran tam anlamıyla kemikleşmiş bir ülke oraya dokunmaya şimdilik yemez, önceki seçimlerde onunda bi provasını yapıp iç ayaklanma çıkarmak istediler ama yapamadılar bunada Rusya ve Çin zaten izin vermez. Suriye ise bir yere kadar direndi halada direniyor ama yolun sonuda yavaş yavaş görünüyor.

Gelelim Türkiyeye...Hem Irakta hemde Suriyede konuşlanan peşmerge ve pkklılar emin olun Türkiyedende birkaç yeri almak için diklenecektir. Amerika şimdilik akp olduğu sürece buna izin vermez sonuçta kendi çıkarlarına aksi birşey yapmıyor mevcut hükümet ama herhangi bir hükümet değişikliğinde bilinki tehlike artık kapıda!

Geri kalan ülkelerdede her zamanki gibi olaylar yaşanır. Bütün ortadoğu yada afrika yanarken İsraile yine kimse dokunamaz. vs. vs.

Irak, Suriyenin kuzeyi, Türkiyen'nin güneydoğusu. Bu 3 coğrafyayı birleştirin alın size kürdistan. Amerika güdümünde o bölgede devletçilik oynayan 3-5 tane vatan haininin yönetime geçireleceği toprak parçası olarak. Kullanım amacı ise belli, amerikanın üssü olmak, petrol ambarı olmak, bölgede sürekli komşularla sorun çıkarmak.

oguz-han' Alıntı:
aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık

esad düşse dert
düşmese dert

ne b.ktan bir coğrafya burası arkadaş.
Bunun için bu coğrafyada kıvırmayacaksın hocam dimdik duracaksın...

_*G_S*_' Alıntı:
ya şu işe bak müslüman ülkelerin haline bak. hepsi sömürge
Hocam bunu dinle yorumlamak çok yanlış olur, akıl ile yorumlayacaksınki doğruyu bulabilesin yoksa acılar coğrafyası olmaya devam eders sonsuza kadar.

Esad'ın başbakanı muhaliflerin safına geçmiş.

Liberaller, hükümet yandaşları büyük bir sevinçle bu haberi veriyorlar.

OYSA ONLARA SOMAK İSTİYORUM:

Başbakan olarak muhalif görüşlü, veya muhaliflere yakın bir kimseyi atayan Esad'ı devirmek için kendi ülkesinde fitne çıkarıp, ağır silahlarla kentlerde devlet otoritesine baş kaldıran kimselere terörist denmez mi?

Yarın birisi bizim teröristlerimiz için de Şemdinlili muhalifler derlerse

NE CEVAP VERECEKSİNİZ???

Şimdi Osman Pamukoğlu konuşuyor s haberde ''İran pkk kamplarını açmasa şemdinli böyle olmazdı''...Yesinler sizin iran ve suriye hayranlığınızı! AKPnin suriye ve yurtdışı politikası yanlış tamam ...ama suriyeyi iranı bari desteklemeyin şurada.

Onlarin nukleer calisma baslatmalarinin vardi bir sebebi.uyarisini dikkate almak lazim.ortadogu dustu mu tamam.

Ortadoğunun neresi ayakta ki düşsün yahu....iranda o petrol ve şiilikteki imama mutlak inanç imanı olmasa o kadar kolay kafa tutamaz.Tabi yılan gibi iki yüzlü dış siyasetleri..

ilon' Alıntı:
Şimdi Osman Pamukoğlu konuşuyor s haberde ''İran pkk kamplarını açmasa şemdinli böyle olmazdı''...Yesinler sizin iran ve suriye hayranlığınızı! AKPnin suriye ve yurtdışı politikası yanlış tamam ...ama suriyeyi iranı bari desteklemeyin şurada.

Suriye ve İran'ı destekleyen kimmiş arkadaş! Biz kendi memleketimizin derdindeyiz.

Biraz akıllı olun yahu?

Nedir sizin bu muhalif hayranlığınız? Muhalifler ekmek yedikleri kampta Türkiye bayrağını indirdi, biz o zaman size sorduk mu nedir bu muhalif hayranlığınız diye.

Veya muhalifleri İsrail de destekliyor, İran'ın desteklediği Esad'ın gitmesi için.

Biz size İsrail hayranları dedik mi?

Ak Particiliğin ileri aşamaları namert iftiralar atmaya kadar varıyor. Ben çok şükür o ileri aşamalara geçmedim.

obsearchver' Alıntı:
Esad'ın başbakanı muhaliflerin safına geçmiş.

Liberaller, hükümet yandaşları büyük bir sevinçle bu haberi veriyorlar.

OYSA ONLARA SOMAK İSTİYORUM:

Başbakan olarak muhalif görüşlü, veya muhaliflere yakın bir kimseyi atayan Esad'ı devirmek için kendi ülkesinde fitne çıkarıp, ağır silahlarla kentlerde devlet otoritesine baş kaldıran kimselere terörist denmez mi?

Yarın birisi bizim teröristlerimiz için de Şemdinlili muhalifler derlerse

NE CEVAP VERECEKSİNİZ???

Yok mu cevap verebilecek olan?

Esad muhalif görüşlü birisini başbakan yapmış. Demek ki bir azınlığın bir çoğunluğu yönetmesi gibi bir durum yok ortada. Muhalifler kendi memleketlerinde fitne çıkarmadan, silaha sarılmadan da başbakan olabiliyorlarmış demek ki.

Elbette mükemmel değil ortadoğuda demokrasi. Ama silaha sarılıp bu fitneyi çıkarmaya değer miydi? Memleketinizde böyle iç savaş çıkarmaya değer miydi?

nasılda hemen ağzını bozuyorsun yahu! namert diyenin kendisi namerttir.
madem öyle değilsin sen neden üstüne alınıyorsun?! İranın bu açıkalmalarına hak vermek desteklemektir bence!
İsrail muhalifleri destekleseydi esed şimdiye kadar çoktaan giderdi....Türkiyeden başka destekleyen yok muhalifleri.
Muhalif görüşlü birinin başbakan olması mı :D Batmakta olan gemiden kaçan fareler onlar :)

ilon' Alıntı:
nasılda hemen ağzını bozuyorsun yahu! namert diyenin kendisi namerttir.
madem öyle değilsin sen neden üstüne alınıyorsun?! İranın bu açıkalmalarına hak vermek desteklemektir bence!
İsrail muhalifleri destekleseydi esed şimdiye kadar çoktaan giderdi....Türkiyeden başka destekleyen yok muhalifleri.
Muhalif görüşlü birinin başbakan olması mı :D Batmakta olan gemiden kaçan fareler onlar :)

Namert demek ağız bozmak değildir. Bırakın şu faziletfuruşluğu artık yahu. Namertliği nasıl ifade edeceğiz. Sessiz sinamayla mı? Ayrıca bir şahıs için değil, bir davranış için kullanıyorum namert ifadesini. Dikkat ediniz.

Ben Esad taraftarı falan değilim arkadaşım. Suriye'de olan olayların Türkiye'ye zarar vereceğini söylemek NEDEN ESAD TARAFTARI OLMAK zannediliyor. İrancı olmak zannediliyor.

Üstüme alındığımdan değil, Suriye ile ilgili olayların Türkiye'ye zarar verecek yönlerini söyleyenlere hemen Esad veya İran yanlısı yaftası yapıştırılması suretiyle ŞARK KURNAZLIĞI YAPILMASINA kızıyorum ben. Yoksa üzerime alındığım falan yok. Esad'ı ben öpmedim. Esad'ı öpenler, şimdi de öptürenler düşünsün.

Batmakta olan gemiden kaçanlar neden muhaliflerle birlikte pozlar versin, onlarla birlikte hareket etsin, çekildim, gittim derdi olur biterdi.

Esad'ın ordusunda, hükümetinde, meclisinde Sünnisi de var, Alevisi de. Katliam yapanlar arasında Sünnisi de var, Alevisi de. Katlima uğrayanlar arasında Sünnisi de var, Alevisi de. Nusayri falan değil, Alevi. Oradaki insanlar kendilerine Alevi diyorlarmış, saygı duyalım onların kendi ifadelerini kullanalım.

Bu fitneyi eleştirmek Esadcılıksa ben Esadçıyım.

İsrail yardım etmiyormuş,

her şeyin arkasında İsrail'i, Siyonizmi, Masonları vs. gören sizler

bugün neden Suriye'deki olayların arkasında İsrail'i görmüyorsunuz?

sizler... görmüyorsunuz...HALA YAFTALAMAYA DEVAM BU NASIL BİR DAVRANIŞ PEKİ ?! Ben hiç bir zaman herşeyin arkasında israil var demedim böyle basitlikleri eleştirmişimdir hatta.
o kaçan fareler neden muhaliflerin yanıan gidiyor çünkü sonra kurulacak iktidarda yeniden iktidara ortak olabilmek için...tıpkı mısırda ordunun yaptığı gibi...
o fitne elbette eleştirilir ama bu olayın asıl müsebbibini görmemeyi gerektirmez...esed zamanında çekilmeyi bilseydi serbest seçimlere izin everseydi bunlar olmayacaktı.

Herşeyin arkasında İsrail'i görmeyen senin gibi düşünen %kaçtır hocam? Yaftalamaya yetecek kadar eder hiç merak etme.

Peki muhalifler bu silahları nereden buluyorlar hocam?

Mısır'da ordu pekala hükümetten yana olsa, Mübarek yıkılmazdı, yani Mısır'da da ordu gemiden kaçan fare konumunda değildi. Mısırda böyle Libya'daki, Suriye'deki gibi muhalifler silahlı değildi. Ordu neden gemiden kaçan fare olsun Mısır'da. Ordu giden hükümetten yana olmadı, yönetimi ele aldı. Halk da avucunu yaladı yine. Suriye'de de hükümet gider, Esad gider, kefere diyorlar, diyorsunuz ya, çok hoşunuza gidiyor ya, gider ama gidince ne olur bilinmez. Bu kadar bilinmez birşey için bu aşkı, şevki nasıl taşıyorsunuz gölnünüzde. Bu romantizminize hayranım.

Mısır gördü ..., Libya daha çok çeker, Suriye'ye ne olur bilinmez.

100 sene önce de Osmanlı'nın serbest seçim yapmayan padişahına karşı ortadoğuda isyanlar olmuştu hatırlatırım. Allah'tan Türkiye elimizde kaldı Osmanlı gitmiş olsa da.

Dün bilmem ne bahane. Bugün serbest seçim şahane.

http://haber.mynet.com/hsbc-bombacisi-h ... 482-dunya/

Suriye'den sonra değil, Bakın bu da Suriye'den ÖNCE

Önce Türkiye'de patlatmış BOMBAYI, sonra Suriye'de patlatayım derken zalimmm(?) Esad'ın askerleri onu patlatmış...

Ne işi var ise Suriye'de?..

Hala muhalifleri mazlum olarak göstermeye çalışanlara hayretle bakıyorum.

Ulan fitneye kanıp, Devletlerine başkaldırdılar, çoluklarına, çocuklarına, karılarına, masum vatandaşlara da yazık ettiler.

Esad zalim ise, muhalifleri onun 2 katı FİTNECİ.

1.ABd türkiyenin müttefiki türkiyeyi işgal edip ne yapacak zaten istediğini alıyor.
2.ABd irana girmesi mümkün değil Ortadoğunun en güçlü devleti iran bu israilin sonu olur.Nükleer başlıklara sahip bir devlet iran.
3.Komplo senaryoları her zaman vardır,bu önemsiz. Önemli olan devletin bağımsız ve güçlü olması gerçekçi olmak gerekirse bu uzun vadede de gözükmüyor.

BBNET
Geri