Sunucu Yönetimindeki "Okul Adı Değiştir" ne işe yarar?

Kodla Büyü

kuyakar

Aktif Üye
MEBWEB Sunucu yönetiminde "Okul adı değiştir" dediğimiz zaman hem kurum kodu hem de okul adı değiştirilebilen bir sayfa açılıyor, yeni kurum kodu yazılınca ilgili okul adını kendisi gösteriyor. Değiştir diyorsunuz. sorun bundan sonra başlıyor. okulun adı değişiyor ancak kurum kodu değişmiyor... kurum kodu değişmiyorsa okul adını değiştirmenin ne anlamı var ya da bu ne anlama geliyor sizce...

Eski kurum koduyla hazırlanan bir site bu yolla yeni kurum koduna aktarılabilir mi? Aslında bu işe yarayacak gibi duruyor ama ya şu an sistem çalışmıyor yada eski yeni hepten karışır diye mi askıya alındı. deneyen yada bilen varsa söylesin...

kuyakar' Alıntı:
kurum kodu değişmiyorsa okul adını değiştirmenin ne anlamı var ya da bu ne anlama geliyor sizce...
Şu anlamı olabilir. Örneğin hem ilkokul hem ortaokul olan kurumlar tek web sayfası hazırlar. Ortaokulun kurum kodu ile hazırlansa .... ortaokulu, ilkokul kurum kodu ile hazırlasa .... ilkokulu yazıyor bannerda otomatik olarak. Bu kısımdan ortaokul kurum kodu ile oluşturduğu sitede okulun adını ..... ilkokulu ve ortaokulu olarak değiştirirse kişi sorununu çözmüş olur.

ben ilk girişi yanlış yapınca ilköğretim okulu yazıyordu banner da, sunucu yönetimi buyüzden konuldu eski kurum kodunu değiştirdim, okulun adınıda değiştirdim," ilköğretim"yerine "ilkokul" gelmiş oldu. :oops:

peki hocam okulun adı değişiyor tamam kurum kodu da değişiyor mu? eski kodla devam ediyor sanırım. bi kontrol eder misin....

evet hocam eski kodla devam ediyor,değiştir deyince kurum kodu değişti zannetmiştim dikkatli bakmamıştım, teşekkür ederim :)

Hocam öncelikle hangi kurum koduna site atayacaksanız onun mebbis kullanıcı adı şifresiyle giriş yapıcaksınız. Daha sonra alan adı verirsiniz.

tamam katılıyorum. kurum kodu önemli. hangi kodla giriş yapılırsa o koda atanmış okul adı görünür. burda bir sıkıntı yok. bir okul eski kodla giriş yapmış. ilköğretim okulu yazıyor. sonra bi bakmış okul adını değiştir var. okulun adını ilkokul'a çevirmiş. şimdi eski kodla yayınlanan sitede ilkokul yazıyor. kod eski isim yeni. kod yenisiyle değiştirilemiyor. tüm bunların sonunda ne yapılmış oldu, meb okul adını değiştirmeye neden izin verdi, bu eski kodlar bir gün çöpe gitmeyecek mi, vs. vs. ve okul yeni kodla mı eski kodla mı devam edecek belirsiz (bence yenisiyle). hala anlayamadım bu uygulama panele neden konmuş???

mutluluk' Alıntı:
atama işlemini nasıl yapacağımı bilmiyorum hocam biraz daha açıklayıcı yazrmısınız?
hangi koda atanmış siteyle devam edileceği anlamında. hangi kodla girmişsen o koda ait atanmış alandan bahsediyor...

dediğiniz doğru hocam da meb işte yakında kurum kodunu değiştirmeye de izin verirler (yenisini yazma anlamında), bakıp göreceğiz artık.

Hocam bir okul için üç farklı site olcak. Bunlar ilköğretim okulu, ilkokul ve ortaokul. Üçü de ayrı mebbis şifrelerinden girilecek. Zaten okullara yeni mebbis şifreleri verildi. şifreyle giriş yaptıktan sonra alan adı değiştir kısmından yeni alan adını yazacaksınız mesela ataturkilkokulu.meb.k12.tr gibi

yuceer' Alıntı:
Hocam bir okul için üç farklı site olcak. Bunlar ilköğretim okulu, ilkokul ve ortaokul. Üçü de ayrı mebbis şifrelerinden girilecek. Zaten okullara yeni mebbis şifreleri verildi. şifreyle giriş yaptıktan sonra alan adı değiştir kısmından yeni alan adını yazacaksınız mesela ataturkilkokulu.meb.k12.tr gibi
tamam da ilköğretim okulu olarak giriş yaptığım siteyi neden ilkokul olarak değiştirme ihtiyacı duyayım ki? onun giriş kodu ayrı var zaten...

BBNET
Geri