Sumo robotu inceler misiniz?

Kodla Büyü

spider23

Süper Üye
Süper Üye
Selamlar, bu sene ilk defa sumo robotla meb robota katılacağız, hazır bir sumo robot aldık.
Ancak bazı konularda pek emin olamadım, ve ciddi de para ödedik.
Sizlere robotun fotolarını paylaşsam, daha önce katılan, anlayan arkadaşlar yönlendirme yapabilirse çok sevinirim.
Öncelikle robotun altında herhangi bir sensörü yok , acaba pistten çıkıp çıkmadığını nasıl algılayacak? Beyaz çizgiyi?

Bir diğer sorum da öndeki sensörlerin görüş açısı kaç derece ve konumları doğru mu ?
Çünkü yanlarda sensörleri yok.

Öndeki bıçak ile kağıt testini geçer mi ?
Baya keskin gibi.
Ve bilumum tavsiyelerinize açığım.
20260227_142427.webp

20260227_142421.webp
20260227_142413.webp
20260223_105656.webp
20260223_105645.webp

Ekli dosyalar

• 20260223_105653.webp
    20260223_105653.webp
    139.1 KB · Görüntüleme: 24
Hocam daha önce birkaç kez yarışmalarda karşılaştığımız bir robottur. Kısaca sorularınıza cevap vereyim. Alttaki çizgi(kontras) sensörlerini pek çok takım kullanmıyor artık. Kenar çizgide yapılacak çoğu hareket kazanacağınız maçı kaybetmenize neden oluyor. Pek çok robotta olduğu gibi bunda da mantık dohyonun ortasında rakip robotla buluşup itmek, bu senaryoda da çizgi sensörleri hiç bir işe yaramıyor zaten. Sensörlere gelince resimlerden göründüğü kadarıyla piyasadaki en iyi sensörlerden birine benzettim ama rengi farklı, marka model bilmek lazım. Sensör iyiyse ve rakibi karşıda görüp kaçırmadığı sürece yan sensör çok da önemli değil aslında ama rakip sizi tanıyorsa özel bir takitikle bu eksikten faydalanabilir. Bu bıçak normalde kağıt testini geçmez ama bu robotu size gönderen arkadaşların da hiç kaldığını görmedim, ya köreltiyorlar yada önüne ince bant yapıştırıyorlar.

Son düzenleme:
Hocam daha önce birkaç kez yarışmalarda karşılaştığımız bir robottur. Kısaca sorularınıza cevap vereyim. Alttaki çizgi(kontras) sensörlerini pek çok takım kullanmıyor artık. Kenar çizgide yapılacak çoğu hareket kazanacağınız maçı kaybetmenize neden oluyor. Pek çok robotta olduğu gibi bunda da mantık dohyonun ortasında rakip robotla buluşup itmek, bu senaryoda da çizgi sensörleri hiç bir işe yaramıyor zaten. Sensörlere gelince resimlerden göründüğü kadarıyla piyasadaki en iyi sensörlerden birine benzettim ama rengi farklı, marka model bilmek lazım. Sensör iyiyse ve rakibi karşıda görüp kaçırmadığı sürece yan sensör çok da önemli değil aslında ama rakip sizi tanıyorsa özel bir takitikle bu eksikten faydalanabilir. Bu bıçak normalde kağıt testini geçmez ama bu robotu size gönderen arkadaşların da hiç kaldığını görmedim, ya köreltiyorlar yada önüne ince bant yapıştırıyorlar.
Hocam çok teşekkürler ,switchler var sanırım onları da taktik belirlenmesinde kullanacağız, birkaç farklı taktıkten birisi için.

Birde uzaktan kumanda ile nasıl başlatayim ,şu anda harekete geçiremedim. Meb uyumlu kumanda ile demek istenen herhangi bir IR kumanda mi ?

Hocam çok teşekkürler ,switchler var sanırım onları da taktik belirlenmesinde kullanacağız, birkaç farklı taktıkten birisi için.

Birde uzaktan kumanda ile nasıl başlatayim ,şu anda harekete geçiremedim. Meb uyumlu kumanda ile demek istenen herhangi bir IR kumanda mi ?
Aynen hocam switchler taktik için. Hocam robotu açtıktan sonra sağ tarafta kırmızı bir kart var(kumanda modülü) üstündeki tuşa bir kez basın kayıt moduna geçecek sonra kumandadan istediğiniz tuşa uzun basın ışık yanıp söner tuş kaydedilir. O tuş ile robotu başlayabilirsiniz. Özel bir kumandaya gerek yok televizyon kumandası bile olur. Yazılımı bilmiyorum o yüzden switchleri değiştirilerek deneyebilirsiniz. Bu arada arduinoyu yazılım yükleyip gönderdiler ise yazılım ile bu arduinodan oynamayın. Yeni arduino alın yazılım testlerini onunla yapın.

Son düzenleme:
Hocam kağıt testi nasıl yapılıyor. Ben de öğrencilerimi sumo kategorisinde yarışmalara hazırlamak istiyorum. Bu konuda çok yeniyiz.

Hocam kağıt testi nasıl yapılıyor. Ben de öğrencilerimi sumo kategorisinde yarışmalara hazırlamak istiyorum. Bu konuda çok yeniyiz.
Hocam bıçağı dik tutup kağıdı hafifçe sürüyorlar hafif yırtılması sorun değil ama net şekilde kesmeyecek. Bu arada aklınızda bulunsun mini sumo bıçağı diye tanesi yüksek fiyattan satılıyor, temizlik malzemesi satan yerlerde, yapı marketlerde cam kızıma bıçaklarının yedekleri var mini sumo bıçağı tam olarak o

ilksms
Geri