su baskınına maruz kalan laptop

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
iyi günler arkadaşlr.pazartesi gece su baskınına maruz kaldk ve hp compaq 700 laptopum su oldu. o an yoğunluktan ve diğer önemli eşyaları kurtarmaktan laptpu unuttum ertesi gün bataryayı çikardım ve kurumaya bıraktım.

Bugü hdd yi baska yerde denedim calıstı ama laptop çalışmadı.şarj kablosunu taktım şarji taktığım yerdeki mavi ışık yanıor ama anakartın ışığı yanmıor.sorun ne olabilir ne yapabililrm;(

Anakartta kısa devre olmuştur. Anakart gitmiş gibi duruyor ama sen genede saç kurutma maKinesi ile iyice kurut sonra tekrar dene.

hasari' Alıntı:
Anakartta kısa devre olmuştur. Anakart gitmiş gibi duruyor ama sen genede saç kurutma maKinesi ile iyice kurut sonra tekrar dene.

Hasari hocamm anakarttaki kisa devreden dolayı anakart komple bozuldumu simdi. Nasil duzeltebiliriz acabaa

realforever' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Hasari hocamm anakarttaki kisa devreden dolayı anakart komple bozuldumu simdi. Nasil duzeltebiliriz acabaa
Hocam yapılabilir ama siz yapamazsınız laptop sökmek hem zor hemde ölçüm gerektirecek bir işlem adım adım ölçüm yapılması lazım hangi bileşende sorun varsa onun değişmesi gerekecek iyi bir teknik servise verseniz daha iyi olur. Kendi servisine de gönderebilirsiniz ama muhtemelen size anakart değişimi gerektiğini söylecekler onuda yaptırmaya değmez.

Hocam sprey olarak satılan pas çözücüler var(Wd diye bir markaydı heralde benim kullandığım.), onunla anakartı zarar vermeden yumuşak bir bezle sil, belki çalışır. Askerdeyken bir tane su alan bir laptop vermişlerdi böyle silerek çalıştırmıştık.

hasari' Alıntı:
realforever' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Hocam yapılabilir ama siz yapamazsınız laptop sökmek hem zor hemde hemde ölçüm gerektirecek bir işlem adım adım ölçüm yapılması lazım hangi bileşende sorun varsa onun değişmesi gerekecek iyi bir teknik servise verseniz daha iyi olur. Kendi servisine de gönderebilirsiniz ama muhtemelen size anakart değişimi gerektiğini söylecekler onuda yaptırmaya değmez.

oguz42' Alıntı:
Hocam sprey olarak satılan pas çözücüler var(Wd diye bir markaydı heralde benim kullandığım.), onunla anakartı zarar vermeden yumuşak bir bezle sil, belki çalışır. Askerdeyken bir tane su alan bir laptop vermişlerdi böyle silerek çalıştırmıştık.

Cevaplarınız için teşekkür ederim hocalarım.laptopu sökmeye çalıştım ama baya karışık görndüğü için vazgeçtim servisede alsam fiyatı kadar masraf cıkarmasından korkuyorum.

BBNET
Geri