SREBRENİTSA KATLİAMI , UNUTMAYIN UNUTTURMAYIN !

Kodla Büyü

formyfriends

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Srebrenica ve Ben
ben küçüktüm 12-13 yaşlarında balkan savaşını takip ediyorumdur. önlerinde UN yazan araçlar görürdüm televizyonda. Bir sürü ölüm haberi müslümanlar katlediliyor haberleri görürdüm ve babama sorardım neden birleşmiş milletler ve nato hala müdahale etmiyor diye. o da bana ölenler müslüman oğlum diyordu. oraya müdahale edilmezken, libya ya 1 ay da müdahale kararı alan ülkeler, o zaman müdahaleyi aklına getirmediler. bir keresinde o zamanlar tv den natonun uçaklarının kalkıp bombalama yaptığını gördüğümde, çok mutlu olmuştum. müslümanları kurtarıyorlar diye. ama olmadı netice soykırım oldu orda. 8 bin erkek öldürüldü ve 20 bin kadına tecavüz edildi. hala o anı yaşayan kadınlar hayatta. ne kadar sevinebiliriz bilmem ama Ratko Mladiç yani bunu yapan kasap yakın bir tarihde yakalandı ve şu an insan hakları mahkemesinde yargılanıyor.
Lütfen paylaşın.
Ali

büyümek istiyorum anne,
hedef seçmektense,hedef olmayı kurşunlara,
vurmaktansa,vurulmayı seçiyorum
doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın,
gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların
insan insanın düşmanı mıdır?
kim kırar gönülleri,
korkmaz mı ve bilmez mi insan
bir gönül kıran onaramayacaktır
ve vurduğu silah er geç dönecektir kendine
ve insan vurduğu kadar vurulur bilmez mi?
nedameti olmayana merhamet değil,
lanet edilir ancak,
çocuklari anne, küçük kurşunlarla mi vururlar?
oysa çocuk merhamet demektir biraz,
inanmaktır,bir uçurtmanın değerli olduğuna bir füzeden
bütün bilyelerimi versem,resimlerimi,topacımı
yetmez mi anne,yok etmeye yeryzünden bütün silahları?
bütün oyunlarda ebe olmaya razıyım
yeter ki bölmesin bir bomba rüyalarımı.
madem savaş,en çok bir çocuğun annesiz ya da babasız olması demektir,
ebelenmek ve daha oyuna girmemektir madem
yakıyorum tahta atımı ve tabancamı.
oyunlarda ne askerim bundan sonra,ne de pilot..
söz, kullanmayacağım bundan sonra sapanımı
oynamak istemiyorum, sonunda'elma dersem çık'..olmayan hiç bir saklambacı.
çocukları küçük kurşunlarla mı vururlar anne
akar mı onların da kanları?

Allah Aliya İzzetbegoviç'e ve şehit olan mazlumlara rahmet eylesin.

Türkiye güçlenmeli, öyle güçlenmeli ki kimse bizden korkusuna yanıbaşımızdaki müslümana el uzatmaya cesaret edememeli.. Srebrenica da şehit edilen onca müslümanın vebali boynumuzda... Bosna Hersek e samimiyetle üzülüyorsak aynı vebali tekrar yüklenmemek adına Filistin, Afganistan, Urumçi, Patani, Irak, Suriye için hala elimizde imkan varken gereken tepkiyi göstermeliyiz..

yıllarca dökülen müslüman kanı. adamlar haçlı seferine çıkmış önüne gelen müslüman ülkelere katliyam yapıyor nato ve BM ise işine geldiği gibi müdahele ediyor. büzüm ülkemizde nato ve BM ye üye olduğu için onlar ne derse onu yapıyor ülkeniz güçlü olsa ne yazar dirayetiniz yoksa gerisi hikaye

483170_10151916018565246_1427154839_n.jpg

bu resmi görünce yine çok kötü oldum ..dün trt avazda bi belgesel vardı "kanlı bayram srebrenitsa" herkes izlemeli bu belgeseli :cry:

4000 bosnalıyı, 14 hollandalı asker ile takas eden BM ve diğer güçler; sırpların "birşey yapmayacağız" sözüne nasıl güvendiler? Hayır güvenmediler,zaten biliyorlardı katliam olacağını, bu katliama bm yöneticileri, sırp komutanlar, fransız güçlerin katıldığı bir toplantı sonucunda karar verilmişti.(Lahey Mahkeme Kayıtları)
Medeniyet dediğimiz Avrupanın göbeğinde; oy uğruna sözde katliamların savunucusu Fransa, Eşitliğin ve özgürlüğün sembolü Almanya; lanet olsun size.
Tek suçları topraklarında petrol olmaması mıydı?

gececi' Alıntı:
4000 bosnalıyı, 14 hollandalı asker ile takas eden BM ve diğer güçler; sırpların "birşey yapmayacağız" sözüne nasıl güvendiler? Hayır güvenmediler,zaten biliyorlardı katliam olacağını, bu katliama bm yöneticileri, sırp komutanlar, fransız güçlerin katıldığı bir toplantı sonucunda karar verilmişti.(Lahey Mahkeme Kayıtları)
Medeniyet dediğimiz Avrupanın göbeğinde; oy uğruna sözde katliamların savunucusu Fransa, Eşitliğin ve özgürlüğün sembolü Almanya; lanet olsun size.

Tek suçları Müslüman olmaktı hocam..

hbasdereli' Alıntı:
gececi' Alıntı:

Tek suçları Müslüman olmaktı hocam..
Tek suçları yoktu ikisi de hem müslüman olunca hem de petrol olmayınca böyle oldu...Aynı şey suriye ve filistin için de geçerli.

"Çocukları küçük kurşunlarla öldürürler değil mi anne?"
Bosnalı bir çocuğun annesine sorduğu soru bu. Hayal gücünüz alıyorsa bari küçük kurşunla öldürülmek isteyen, ölümü kabullenmiş bir çocuk düşünün. Küçük kurşun daha az acıtır ya! Nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlayamıyorum, bu anne çocuğuna ne diyebilir ki... Sözün bittiği yer, insanlığın bittiği yer...

Her zaman olduğu gibi mazlum taraf Müslümanlardan ibaretse batı bunu görmezden geldi. Katliam yıllarca sürdü. Ne zaman ki başta hiç bir silahı olmayan Bosnalı Müslümanlar bir şekilde kendilerini savunacak Sırplara zarar verecek silahlar temin etmeye başladılar o zaman NATO müdahalesi geldi.
Hristiyan alemi en ufak bir olayda ırkçılığı bir tarafa bırakıp haçlı zihniyeti ile birlik olurken dünya içerisinde nüfus ve ekonomik gücü azınmsanamayan İslam alemi , ırkçılık, kabilecilik, mezhepçilik batağında bir sürü parçaya bölünmüş durumda.

100 yıl önce yaşanan Balkan Savaşlarını her okuduğumda o toprakları 2 hafta gibi bir sürede nasıl kaybettiğimize inanamıyorum.

fahrican' Alıntı:
100 yıl önce yaşanan Balkan Savaşlarını her okuduğumda o toprakları 2 hafta gibi bir sürede nasıl kaybettiğimize inanamıyorum.

cevabı kendiniz vermişsiniz aslında
fahrican' Alıntı:
Hristiyan alemi en ufak bir olayda ırkçılığı bir tarafa bırakıp haçlı zihniyeti ile birlik olurken dünya içerisinde nüfus ve ekonomik gücü azınmsanamayan İslam alemi , ırkçılık, kabilecilik, mezhepçilik batağında bir sürü parçaya bölünmüş durumda.
.
Balkan savaşlarında yenilginin en önemli etkeni orduya siyasetin girmiş olmasıdır...Öyle ki savaş anaında bir tabur zor durumdayken yardım istemiş ama yardım isteyen karşıt görüşten olduğu için yardım edilmemiştir...başka bir seferde bu sefer diğeri ona yardım etmemiştir...bunun gibi olaylar defaalrca tekrarlanınca yenilgi gelmiştir.

Böyle sorular sormamak için liberallerin kuyruğuna takılmış muhafazakar arkadaşlar çocuklarını bugün kuyruklarına yapıştıkları liberaller gibi değil de 10 sene önceki anadolu insanı halleri ile eğitmeliler.

Bugün sövdükleri, antipati duydukları milli birlik gibi lafları çocuklarına bugün anladıkları gibi öğretmemeliler.

Ak Parti cemaat dedikleri adamlar eli ile lightlaştırılalı beri, ergenekon zırvaları ile Ak Partiye oy veren muhafazakar kesim de lightlaştı. İçinde milli geçen herşeye antipati ile bakar oldular. Demokrasi lafları ile komünistler kandıramadı, bugün liberaller kandırdı.

Yarın umarım o kuyruk yalayıcıların çocukları sorar. Benim çocuğum değil.

BBNET
Geri