Sqlcommand çalışmıyor:sorun çözüldü,buton pasifmiş

Kodla Büyü

mutlu55

Site Gezgini
Arkadaşlar lütfen yardım edin 2 gündür çözemedim problemi kafayı yiyeceğim.
visual studio 2010'da asp.net platformunda sadece sablonum.master'den oluşturduğum sayfalarda textboxlara girdiğim veriler kaydet butonuna tıklayınca tabloya kaydetmiyor.butona tıklayınca tarayıcıda hiç tepki yok ,hata da yok.

bu arada 2 tane master sayfam var:
admin.master ve sablonum.master
*admin.master'dan oluşturduğum eski ve yeni sayfalarda yukarıdaki sorunu yaşamıyorum sqlcommand çalışıyor tabloya veri ekliyor.
*.master seçmeden oluşturduğum .aspx sayfalarında da sqlcommand ile butona tıklayıp veri ekleniyor,onda da sorun yok.
*Ama sablonum.master'den oluşturduğum eski ve yeni sayfalardaki Sqlcommand komutu çalışmıyor.
Buradan yola çıkmamız lazım. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

sanki bi virüs girmiş de sablonum.master'dan oluşturduğum sayfalarda Sqlcommand'ın çalışmasını engellemiş gibi(datasource ve databind'ler çalışıyor).

yaptığım kontroller:
butonun click olayı .aspx sourcta tanımlı.
name space syste.data.sqlclient eklendi
veri tabanı bağlantısı var: oluşturduğum "kaynak" isimli class'tan metot ile sqlconnection

SORUN ÇÖZÜLDÜ:
Arkadaşlar çok özür dilerim, hatanın teşhisini yanlış yapmışım. sqlcommand değil sayfamdaki buton çalışmıyormuş.

Butonun çalışmamasını da uzun araştırmalarım sonucu şöyle çözdüm:
sablonum.master sayfasında bir butona bağladığım RequiredFieldValidator aracının ve bu aracı bağlamak istediğim butonun ValidationGroup özelliğini girmediğim için RequiredFieldValidator aracı bu sablonum.master sayfasından oluşturduğum bütün butonlara bağlanmakta ve o butonların click olayını engellemekte imiş. Adem aktepe'nin eğitim setinin azizliğine uğradım. bu aracı kullanırken hiç bundan(ValidationGroup) bahsetmedi. sablonum.master sayfasında ikisine de ValidationGroup özelliğini aynı girdim böylece RequiredFieldValidator sadece o butona bağlandı, yeni oluşturduğum sayfalardaki butonları engellemedi.

Yanlış teşhis 2 günümü aldı ama çözüm ararken sqlcommand ,veri tabanı bağlantısı,hata yakalama,try cath ile ilgili çok şey öğrendim ve pekiştirdim bu hata sayesinde. Hatalar da geliştiriyor insanı.

Ekli dosyalar

• ekle2.JPG
    ekle2.JPG
    27 KB · Görüntüleme: 1,006
  • ekle.JPG
    ekle.JPG
    59.1 KB · Görüntüleme: 1,006
  • ekle4.JPG
    ekle4.JPG
    51.5 KB · Görüntüleme: 1,006
  • ekle3.JPG
    ekle3.JPG
    26.4 KB · Görüntüleme: 1,006
  • class s.JPG
    class s.JPG
    38 KB · Görüntüleme: 1,004
Re: Sqlcommand çalışmamaya başladı:veri eklemiyor

veri kaydını Sqlcommand x devamında x.parameters.add("...",......); kullanarak yaptım. bu komutlar admin.master'dan oluşturduğum sayfalarımda çalışıyor ama sablonum.master'dan oluşturduğum sayfalarda çalışmıyor.

Ekli dosyalar

• ekle.JPG
    ekle.JPG
    59.1 KB · Görüntüleme: 1,002
Re: Sqlcommand çalışmıyor: tabloya veri eklemiyor

ekle.Parameters.Add("@ad",textbox1.text) gibi olmalı... bir dene

refleto' Alıntı:
ekle.Parameters.Add("@ad",textbox1.text) gibi olmalı... bir dene
hocam benim çalıştığım adem aktepe'nin görsel eğitim seti @ koymadan anlatıyor, ben de şimdiye kadar yaptığım işlemlerde koymadım çalıştı,eski sayfalar da çalışıyor, ama bazı makalelerde @ koyulur diye anlatıyor, aradaki fark ne anlamadım, @ koyup denedim ama yine çalışmıyor, eski sayfalarım çalışıyor yeni sayfalarımda bu komut çalışmıyor, butona tıklayınca hiç tepki yok, hata mesajı da yok. isterseniz uzak masaüstüyle bilgisayarıma bağlanabilrsiniz hocam, kafayı yemek üzereyim basit bir sorun, tam 2 gün oldu çözemedim.

sorun yoksa projeyi dosyasını ekle bir bakayım....

arkadaşlar gelişme var, oluşturduğum yeni aspx sayfalarını sablonum.master'dan oluşturuyordum o zaman yukarıdaki gibi kodlar çalışmıyor.
.master'dan değil de direkt webform diyerek oluşturuğum .aspx sayfalarında sqlcommnad çalışıyor tabloya kayıt yapıyor. ama benim projem .master üzerinden devam ediyor. .master'dan oluşturduğum sayfalarda sorun var.

yeni farkettim:
aynı proje içindeki çalışan eski .aspx sayfalarımı farklı .master sayfasından oluşturmuşum.

bu arada 2 tane master sayfam var:
admin.master ve sablonum.master
admin.master'dan oluşturduğum yeni sayfalarda yukarıdaki sorunu yaşamıyorum sqlcommand çalışıyor tabloya veri ekliyor.
Ama sablonum.master'den oluşturduğum eski ve yeni sayfalardaki Sqlcommand komutu çalışmıyor. Buradan yola çıkmamız lazım. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

yani bi virüs girmiş de sablonum.master'dan oluşturduğum sayfalarda Sqlcommand'ın çalışmasını engellemiş gibi(datasource ve databind'ler çalışıyor). Projenin tam sonlarındayım ne yapıcam şimdi.

Re: Sqlcommand çalışmıyor: belirli sayfalarda

yardım etmek isteyenlere uzak masaüstü görüntümü vereceğim.

hocam yarın bağlanıp bakalım istersen,
elimde arapça site var arapça dil desteği ekliyorum panelime,
yani yaptığım herşeyin tersini de hazırlıyorum bunu bide koda dökünce
tersim düzüme döndü, biraz acil de bir iş.
senin sıkıntını yarın çözeriz inşallah,
bu arada yaptığım çalışmları yollarsan(sakıncası yoksa) daha çabukda çözüm bulabilirim inşallah

celikumit' Alıntı:
hocam yarın bağlanıp bakalım istersen,
elimde arapça site var arapça dil desteği ekliyorum panelime,
yani yaptığım herşeyin tersini de hazırlıyorum bunu bide koda dökünce
tersim düzüme döndü, biraz acil de bir iş.
senin sıkıntını yarın çözeriz inşallah,
bu arada yaptığım çalışmları yollarsan(sakıncası yoksa) daha çabukda çözüm bulabilirim inşallah
peki hocam teşekkür ederim, yarını iple çekiyorum.

bu arada şunu farkettim:
Aldığım hatalar(sqlcommand çalışmıyor) sadece sablonum.master'dan oluşturduğum sayfalarda oluyor.
2 tane .master sayfam var
*admin.master'dan oluşturduğum eski ve yeni sayfalarda yukarıdaki sorunu yaşamıyorum sqlcommand çalışıyor tabloya veri ekliyor.
*.master seçmeden oluşturduğum .aspx sayfalarında da sqlcommand ile butona tıklayıp veri ekleniyor,onda da sorun yok.
*Ama sablonum.master'den oluşturduğum eski ve yeni sayfalardaki Sqlcommand komutu çalışmıyor.

Re: Sqlcommand çalışmıyor: buton pasifmiş

SORUN ÇÖZÜLDÜ:
Arkadaşlar çok özür dilerim, hatanın teşhisini yanlış yapmışım. sqlcommand değil sayfamdaki buton çalışmıyormuş.

Butonun çalışmamasını da uzun araştırmalarım sonucu şöyle çözdüm:
sablonum.master sayfasında bir butona bağladığım RequiredFieldValidator aracının ve bu aracı bağlamak istediğim butonun ValidationGroup özelliğini girmediğim için RequiredFieldValidator aracı bu sablonum.master sayfasından oluşturduğum bütün butonlara bağlanmakta ve o butonların click olayını engellemekte imiş. Adem aktepe'nin eğitim setinin azizliğine uğradım. bu aracı kullanırken hiç bundan(ValidationGroup) bahsetmedi. sablonum.master sayfasında ikisine de ValidationGroup özelliğini aynı girdim böylece RequiredFieldValidator sadece o butona bağlandı, yeni oluşturduğum sayfalardaki butonları engellemedi.

Yanlış teşhis 2 günümü aldı ama çözüm ararken sqlcommand ,veri tabanı bağlantısı,hata yakalama,try cath ile ilgili çok şey öğrendim ve pekiştirdim bu hata sayesinde. Hatalar da geliştiriyor insanı.

BBNET
Geri