Sql kullandığım Asp.net sitemi servera nasıl atcam?

Kodla Büyü

rainman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hazırladığım Asp.net sitesinde sql veri tabanı kullandım. Bilgisayarımdaki web site1 klasörü içerisindeki tüm dosyaları server daki httpdocs klasörüne attım.Bilgisayarımda çalışan site serverda çalışmıyor.Plesk panelde veri tabanı ile ilgili hangi ayarı yapmalıyım?Veri tabanının serverda çalışması için ne yapmalıyım?Yardımcı olursanız sevinirim.

hocam hiç bilmiyorsan localdeki veritabanının backup ını al hosting firmasından kurmasını iste. çok cabuk halledeceklerdir. Plesk panel veritabanı ayarları için burada uzun uzadıya yazmaya gerek yok google da plesk panel ayarları dediğince pek çok güzel sonuç karşına çıkacaktır.

Plesk paneldeki veritabanı bölümünden MSSQL (ya da MySQL, siz hangisini kullandıysanız) veritabanı oluşturmalısınız. Bunun için de muhtemelen öncelikle veritabanı kullanıcı adı ve parolası yaratacak ardından bu kullanıcıyı kullanarak veritabanınızı oluşturacaksınız. Sitenizin veritabanı ile ilgili bağlantı bölümünde ise oluşturduğunuz veritabanının adını, kullanıcı bilgilerini kullanacaksınız. Eğer tabloları yaptığınız sitede otomatik oluşturmuyorsanız, bilgisayarınızdaki veritabanının SQL yedeğini alıp, bunu sitenizde oluşturduğunuz veritabanının içerisine aktarmanız gerekecek.
Ne yazık ki yaptığınız siteyi, kullandığınız veritabanı yönetim sistemini bilmeden daha fazla yardımcı olmak mümkün değil. Google'dan Plesk panel veritabanı oluşturma şeklinde ararsanız, görsel anlatımlar bulabilirsiniz.

İlk önce localdeki veritabanını dışa aktar. Daha sonra sitenin bütün dosyalarını httdocs klasörüne attıktan sonra serverdaki yönetim panelinden database yönetiminden dışa aktardığın sql dosyasını içeri aktar. Tabi burada yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi çeşitli ayarlar gerekecek kullanıcı adı vs gibi. Kolay gelsin.

eğer mssql ile çalışıyorsanız . önce likle plesk panelde veya artık hangisinde ise bi veritabanı oluşturun. daha sonra sql serveri açarak aktarmak istediğiniz veri tabanı üzerinde sağ tıklayın TASKS --> EXPORT DATA seçeneklerini tıklıyorsunuz . sql server import and export wizard diye ayrı bir yer açılacaktır ordan ilk olarak kaynak veri tabanını seçiyorsunuz ileri dediğinizde ise kopyalanacağı veri tabanı bilgilerini yazıyorsunuz. kopyalanacak tabloları seçip finish dediğinizde kopyalama işlemini yapacaktır. tabi kopyalama işleminden sonra birincil anahtar ve identity specifacition özellikleri kaybolacaktır tekrardan ayarlamanız gerekir kolay gelsin.

eğer server sendeyese mdf dosyasını servere at... Serverden sql aç... database kısmına sağ tıkla... attach de.. mdf dosyasını göster... Bitti

Server sende değilse mdf dosyasını bir klasöre at ama erişim olmayan bir yere... sonra ara hostingi veya mail at şurada dosya var attach edin...

BBNET
Geri