Sosyolog Adayı Bilişimciler Buraya!

Kodla Büyü

omd

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mesajlar
6,596
Arkadaşlar neler yapıyorsunuz? Bilgi, belge paylaşımımızı buradan yapalım. Ben kaydı bitirdim iki kitabım eksik, diğerlerini aldım. Eksik kitaplar için bayramdan sonra gel dediler. Henüz yardımcı kaynak almadım.
 
kitaplar bayramdan sonra verilecekmiş... netten ders seçimi vs... yapacakmıyız ?

üstten ders alma gibi ....
 
Üstten ders seçimi ikinci sınıftan itibaren oluyor sanırım.
 
nette şöyle yazı var



Açıköğretim kredili sistemde ders seçimi son zamanlarda şıkça sorulan soruların başında geliyor?

Aöf Kredili sistemde her döneme ait 30 kredilik ders bulunmaktadır.

Herkesin 45 Kredi ders seçme hakkı vardır. Kalmış olduğunuz dersleri ve almak zorunda olduğunuz dersleri sistem sizin yerinize otomatik olarak seçiyor.

45 krediye tamamlayacak kadar üstten ders seçebilirsiniz.
 
Aşağıda Ders Ekle/Sil İşleminin Nasıl Yapıldığını Maddeler Halinde Açıklamaya Çalışacağım.

Ders ekle/sil işlemini 1.sınıfa ilk defa kayıt olanlar yapamazlar. Onlar okulun atadıkları dersleri almak durumundalar.
Alt dönemlerden dersi olanlar üst dönemlerden ders alamazlar. Örnek verirsek eğer, 1.sınıftan dersi olanlar 2.sınıfta okusalar bile 3.sınıf derslerinden ders ekleyemezler. 2.sınıftan dersi olanlar 3.sınıfta okusalar bile 4.sınıfın derslerinden alamazlar.
Ders ekle/sil işlemini harçları yatırıldıktan sonra yapamazsınız. Önce ders ekle/sil yapıp, sonrasında harç ücretini yatırın.
Ders ekle/sil için http://kayit.anadolu.edu.tr adresine giriyoruz. Buradan Kayıt Yenileme Linkine Tıklıyoruz, TC kimlik numaramız ve Aöf bürosundan aldığımız şife ile giriş yapıyoruz.
Buradan okulun ekstra alabilirsin dediği dersleri ekleyebilir, çıkarmak istediklerimizi çıkarabiliriz.
Ders silme işlemi yapanlar, o dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde alabilirler. O dersleri geçmeden okuldan mezun olamazsınız. Ders çıkaracağınız zaman planınızı iyi yapmanızı öneriyorum. Elinizden geldiğince ders silmenizi önermiyorum.
Ders sil işlemi ile çıkardığınız derslerin yerine seçmeli ders alamamaktasınız. O yüzden ders sil yaparken iyi plan yapmanızı öneriyorum. Bu dersleri geçmeden mezun olamazsınız.
Okul size her dönem 30 kredilik ders ataması yapmaktadır. Sizler alta veya üstten ders alarak bunu 45 krediye tamamlayabilirsiniz. 45 krediden sonra ders alamazsınız.

Anadolu Üniversitesinin Geçen Yıl Ders Ekle Sil Sayfasında Belirttiği Uyarılarıda Okumanızı Şiddetle Öneriyorum.

* Fakülte tarafından bu dönemde alabileceğiniz derslerin kredisi 30 ECTS* krediyi geçiyorsa en az 30 ECTS kredilik, geçmiyorsa tüm derslerin ataması yapılmıştır.
* Tekrar ettiğiniz dersler ve ilk kez alınan dersler farklı renklerde gösterilmiştir.
* Atanan derslerin üzerine TOPLAM 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde varsa üst dönemden ders ekleyebilirsiniz. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 ECTS kediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapabilirler.,
* Ders silme, bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılabilir. Üst dönemin derslerinin tamamı silinmeden, bulunduğunuz dönemin derslerinden silme yapamazsınız. Ancak tekrar ettiğiniz dersleri silemezsiniz.
* Bir dersi silmeniz o dersten sorumlu olmadığınız anlamına gelmez. Sildiğiniz dersleri daha sonra lgili dönemde almak zorundasınız. Dönemlik-Kredili programlarda tüm dersler zorunlu olup seçmeli ders bulunmamaktadır .Derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamazsınız.
* Tüm dersleri silmeniz halinde bankada ödeme oluşmayacak, kayıt yeniletemeyecek, öğrencilik haklarından yararlanamayacak ve sınavlara giremeyeceksiniz.
* Ders ekle-sil işlemi 3 basamaktan oluşmaktadır. En son basamakta mutlaka onay vermelisiniz. Yaptığınız işlemleri onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işlemleri geçersiz sayılacaktır.



HATIRLATMALAR;

Çıkardığımız dersleri ancak seneye aynı dönemde alabileceğimizi unutmayalım. Yani çıkarılan dersler aslında bizim okula borcumuzdur ve bu derslerde geçmeden okulu btirip diploma alamayız.
- Ekle sil yaptıysak bankaya gidip harç ücretini yatırabiliriz arkadaşlar.
- Bankaya harç ücretini yatırmadığımız sürece ekle/sil işlemini tekrar yapabiliriz. Her yaptığımızda bir önce yaptığımız silinir en son yaptığımız güncel olur.

Bankaya harç ücretini yatırdıktan sonra artık daha ders edkle/sil yapamayız ve derslerimiz seçilmiş olur. Bundan sonra aöf bürosuna gidip kitaplarımızı almak kalıyor geriye.
 
Hocam o durum ilk senesini bitirenler için. Üniversitenin sayfasında şu bilgiler var:

...İlk kez kayıt yaptıran öğrenciler, 1. (güz dönemi) ve 2. yarıyılda (bahar dönemi) Fakülte tarafından belirlenen dersleri almak zorundadırlar. Bu öğrenciler ders ekle-sil işlemi yapamazlar...
Lisans programında birinci ve ikinci dönemlerin tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler beş, altı, yedi ve sekizinci dönemlerden; üçüncü ve dördüncü dönemlerin tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler yedi ve sekizinci dönemlerden ders alamazlar.
http://193.140.21.91/search.php?action= ... ers%20alma

Yani bizim yapmamız gereken bu iki dönem derslere sağlam asılmak ve hepsini geçmek. Hepsini geçemezsek üstten ders alamıyoruz.

----------

Ekleme: Benden önce görmüşsün hocam ilgili sayfayı zaten :)
 
Bir tane kitap aldım diğer hiç birisi yok bu bölüm bu sene ilkkez mi açıldı acaba geçmiş yıllarda çıkan sorular diye bir uğraşımız olmayacak herhalde
 
Bölüm yeni değil, sadece ilk kez ikinci üniversite kapsamına alındı. GYS mevcut, konuları çalıştıktan sonra çözebiliriz.
 
:++: parçalarız biz bu bölümü! Birinci sınıfta üstten ders yok, ama bu sene gazı kökleyip o hızla 2. ve 3. sınıfta üstten ders alarak bu bölümü bitiririz biz :)
 
çok azimli gördüm sizleri. bende taaaa üni de iken işletmeye başlamıştım. 1 bitti öyle kaldım :D
 
derslerimiz eklenmiş sisteme, toplam 30 kredi ders vermişler
 

Ekli dosyalar

  • adsız.jpg
    adsız.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 1,127
teknik sosyolog olunca ne yapacaksınız? :) ciddi ciddi soruyorum hocam size ne faydası olacağını düşündünüz de bu bölümü okumaya karar verdiniz??
 
benimkisi tamamen kişisel tatmin :D içimde kalmasın diye :)) diğerlerini bilmem.
 
ben de bu sene çok düşündüm bana hangi bölümü okumanın bir getirisi olur ya da var mı öyle bir bölüm diye.. cevabını bulamadığım için başvurmadım.. belki burdadır cevabı diye sordum, hala soruyorum :roll:
 
Bu sene yeni başladım ben de sosyolojiye. Bu bölümü sadece bir alternatif olsun diye okuyacağım. Bu bölümü yazmamın nedeni ileride rehberliğe alan değişikliği yapılabilmesi ihtimali.

Şunu sormak istiyorum. Öğretmen olup 2. üniversiteyi sosyoloji okuyup alan değişikliği ile Rehberliğe geçen tanıdıklarınız, bildikleriniz ve ya örnekler var mı? Ya da biz mezun olduktan sonra Alan Değişikliği zamanı mebbisimizden alan değişikliği başvurusunda rehberlik alanına başvurabilir miyiz? Bu konuyu merak ediyorum.

Çünkü aşağıdaki linkte sosyoloji okurken alınan ders kredilerin yeterli olduğuna dair bir yorum var.


http://www.aofsosyoloji.com/forum/viewtopic.php?f=490&t=2485


----------alıntı---------------------
Çrş Şub 22, 2012 3:50 pm
sosyoloji bölümünü bitirip rehber öğretmen olmayı düşünen arkadaşlar bizim okullarda rehber öğretmen olabilmemiz için 16 kresi sosyoloji 16 kredi psikoloji ve 8 kredi mantık dersleri almamız gerekiyor. benim gibi sosyoloji 3 . sınınf olan arkadaşlar mantık ve sosyolojide sorun yokken psikolijide sorun çıkıyor. Bizim mezun olmamız halinde 12 kredi psikoloji almış oluyoruz. AÖF kredili sistemde bu sene 2. sınıfa eğitim psikolojisi dersi ekledi 4 kredilik fakat AÖF biz 3. sınıfa geçtik diye bu dersi alamamıza izin vermiyor. Bundan dolayıdı bizim kredilerimiz eksik çıkıyor ve öğretmen olamıuoruz. Ben tüm sosyolojide okuyan arkadaşları bize uygulanan bu haksızlıga karsı duyarlılıga çagırıyorum Lütfen herkea AÖF ye msj atsın yada dilekçe göndersin bizim b u dersi alabilmemiz için. biz ögrenciler olarak birbirmize destek olmalıyız. Herkesin destegini bekliyorum...
----------alıntı---------------------
 
O detayı ben de bir yerde duymuştum hocam, sanırım alan değişikliği olduğu zaman ilgili kılavuzlardan bu bilgiyi edinebiliriz.
 
bende kamu yönetimine kayıt oldum lakin bu bölüme kayıt olmadığıma çok pişman oldum keşkemm tercih etseydim seneye geçsem olur mu ki.. :roll:
 
Soru: Fen-Edebiyat fakültesi sosyoloji bölümü mezunuyum. Rehber Öğretmenliğe müracaat etmek istediğimde başvuru yapamıyorum ama aynı şartlarda arkadaşım başvuru yapabiliyor, neden?

Cevap: TTK?nın 80 sayılı Kararı eki çizelgenin 66. sırasında Rehber Öğretmenliğe kaynak olan yükseköğretim kurumları belirlenmiştir. Sosyoloji bölümü Rehber Öğretmenliğe kaynak teşkil etmediğinden başvuru hakkınız bulunmamaktadır.
 
@nesquik hocam burası Türkiye :) yarın sabah ne olacağını bilemezsin. Böte mezunu bilgisayar öğretmeni meslek lisesine atanamaz ama 20 yıllık sınıf öğretmeni daha windows 95 piyasada yokken aldığı yandal diplomasıyla meslek lisesine teknik öğretmen olarak atanır :D
 
nesquik' Alıntı:
Soru: Fen-Edebiyat fakültesi sosyoloji bölümü mezunuyum. Rehber Öğretmenliğe müracaat etmek istediğimde başvuru yapamıyorum ama aynı şartlarda arkadaşım başvuru yapabiliyor, neden?

Cevap: TTK?nın 80 sayılı Kararı eki çizelgenin 66. sırasında Rehber Öğretmenliğe kaynak olan yükseköğretim kurumları belirlenmiştir. Sosyoloji bölümü Rehber Öğretmenliğe kaynak teşkil etmediğinden başvuru hakkınız bulunmamaktadır.

işte bu kötü oldu hocam



omd' Alıntı:
@nesquik hocam burası Türkiye :) yarın sabah ne olacağını bilemezsin. Böte mezunu bilgisayar öğretmeni meslek lisesine atanamaz ama 20 yıllık sınıf öğretmeni daha windows 95 piyasada yokken aldığı yandal diplomasıyla meslek lisesine teknik öğretmen olarak atanır :D

aslında binlerce öğretmenin geçtiğimiz ay alan değişikliği yapmış olması, gelecekte de böyle olabilme ihtimalinin olması tek umudumuz hocam . Kim bilir belki 5 sene sonra da olsa bi şekilde farklı bir düzenlemeye giderlerse bize kapı açılabilir.
 
Sayın hocam evet şu aşamada rehber öğretmen olarak alan değiştirmek uzak gözüküyor ama malumunuz bu ülkede su ürünleri mezunu ,arkeoloji mezunları ,maliye mezunları sınıf öğretmeni olarak atandı .Mezun oluncaya kadar neler değişir neler..
 
Geri
Üst