SORUNN SORUNN SORUNNNN

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elşe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elşe

Site Gezgini
Arkadaşlar okulumuzda uydu net internet kullanıyor. ve kullanımı filtresiz. aslında bu internet sadece idare için,fakat öğrencilerimizinde araştırmalarında kullanabilmesi için bt sınıfımızla da paylaştık.
bu kısım ön bilgiydi asıl sorun bundan sonra başlııyor!!!!!
sınıf yonetımınde sorun yaşayan bir branş öğretmenimiz var ve bt sınıfında ders işlemeyi kaçış olarak görmekte,öğrencileri bt sınıfında serbest bırakıyor ve öğrenciler sosyal medya veya zararlı sitelere giriyor,yanı öğretmenımız ders dışı için kullanıyor bt sınıfını.ve bu öğretmen Bt sınıfı dersi olmadığı her ders saatinde Bt sınıfını kullanmak istiyor. ve bununla alakalı bugun idareye dilekçe verdi(aslında dilekçeyi müdür beyın suratına attı resmenn :( ) yıne aynı öğretmen bır ay once bt sınıfında kendıne program ayrılmasını istmişti ve bız ona haftada 2 saat ders vermiştik. 2 saat dersine girmekte zaten, fakat 2 saat dışında da yukarıda da belirttiğim gibi kullanmak istıyor ve bununla alakalı resmi bır yazıda bulundu ve öğrencilerin yanında hakarete varan konuşmalar gerçekleştiiii.... Bu durumda hocamıza vereceğimiz cevap nasıl olmalıı fıkrı olan yada benzeri bir şey yaşamış olan arkadaşımız var mıdırrr????

Hocam ders olmadığı zaman sınıfınızı geçerli sebepleri varsa kullanabilir, ama madem CİNGANNN bir arkadaş, müdür bey de ders denetimine gelecek ve bunu o an yakalayıp uyarısını verecek, her seferinde de cezayı artıracak, ya da sen bir ayar vereceksin anlamayacakları cinsten hiç internete giremeyecekler o saatlerde.

öğrencilerin bulunduğu yerde filtresiz internet kullnımından öncelikle okul idaresi sorumludur...

Hocam ben zaten öğretmenlerimizi bt sınıfını kullanmaları için yönlendiryorumm fakat bu öğretmen öğrencileri sürekli serbest bırakıyor ve öğrenciler facebook vs kullanıyor... müdürümüz bı kaç defa konuştu,fakat bı kar etmedi,bugunde kullanmak benim hakkım deyip dilekçeyi verdi, ama bt sınıf kurullarının hiç brine hiç bir şekilde uymuyor ve bu durum öğrenciler her siteye girebildiği için durum tehlikeli bir hal almaya başladı. internet olmadığında da hoca idareye şikayete gelıyor zaten nasıl internet olmaz diye.....

hocam aslında ben bt sınıfına gelen netı tamamen kesmek isıyorum bu konu ile alakalı bir işlem yapabilir miyimmm,cunku bu net gercekten sıkıntı

öğrecilerin filtresiz internet kullanımından dolayı oluşabilecek olumsuz durumlarla ilgili olarak herhangibir sorumluluk kabul etmediğini ilgili internet sağlaycının mevcut aile filtreleri hakkında bilgilendirici bir yazı ile birlikte okul idaresine dilekçe ver...
Gerisini onlar düşünsün... yazının bir örneğini de kendin için sakla

hocam filtresiz gelen interneti bt sınıfına kesinlikle sokma, kes gitsin, meb kaynaklı internet varsa onu bağla yoksa kes.. bunu sana kimse diretemez, müdür bile

hocam şaka mı bu?
benim idareci olarak hiçbir tecrübem olmamasına rağmen, ben idareci olsam bu adama tozunu attırırım, belliki bir güç boşluğu var, ne işlem yapılır diye sorması gereken taraf yer değiştirmiş. :)

hocalarım ben resmi bir şey ıstıyorum bt sınıf kuralları ile ilgili resmi bir yazı yok mudur, internette bulamıyorum

elşe' Alıntı:
hocalarım ben resmi bir şey ıstıyorum bt sınıf kuralları ile ilgili resmi bir yazı yok mudur, internette bulamıyorum
oranın kullanımından sen sorumlusun, sınıfın kullanımına ait programı sen yap idaren onaylamışsa istediği kadar vız vız etsin, haftada 2 saat vermişsin zaten, sınıfı düzgün kullanmadığından 1 saate düşür(yine itiraz ederse müdürün de onayı ile ona ders verme), o girdiği zaman arayüze girerek internet bağlantısını kes ttnet kaynaklı de, idareyede açık saçık sitelere giriyor diye dilekçe yaz, bırak resmi olarak ne işlem yapılabiliri o düşünsün. :)

Hocam kusura bakma ama adam branş öğretmeni sen BT öğretmenisin. Bu meseleyi BT bilgisi ile çözebilecekken ( forumdaki konularda hemen hemen hepsi var. Örnekler; aynı bilgisayarda hem MEB hem diğer hattı kullanma, firewall kullanma, içerik filtreleme vb.) sen resmi yazı ile uğraşıyorsun. Bence resmi yazı aramak yerine BT ile ilgili çözümleri araştırsan daha iyi olacak gibi.

taze link:
network-ag-ve-internet-teknolojileri-f42/tek-kablo-uzerinden-iki-internet-sinyali-tasima-t138255.html

hocam net support kur öğretmen ve öğrenci bilgisayarlarına müdür odasındaki bilgisayardan oturun seyredin derste bu öğretmen ve öğrenciler ne yapıyor diye hatta seyretmekle kalmayın kayıt edin sonra malum öğretmeni çağırıp sen böylemi ders işliyorsun armut deyip sokmayın bidaha oraya :)

Öncelikle sorunu kökünden çözmek gerekiyor. MEB haricindeki hattı iptal etme emrine uyunuz:

Sonra da bir BT Sınıfı Kullanım Programı hazırlayıp, bilgisayar dersi olmadığı saatlerde okuldaki tüm sınıflara eşit şekilde Bt sınıfını paylaştıran bir program hazırlayınız.

BT sınıfına NetSupport School yükleyiniz. Herhangi bir yerden kontrol edersiniz.

Başka bir şeye gerek yok.

Ekli dosyalar

• 27022014-0861980_sayfa_1.jpg
    27022014-0861980_sayfa_1.jpg
    250 KB · Görüntüleme: 924
  • 27022014-0861980_sayfa_2.jpg
    27022014-0861980_sayfa_2.jpg
    88.8 KB · Görüntüleme: 924
Valla hocam kusura bakmayın da bt labı dingonun ahırı mı? Sizi tenzih ederim, devletin bilgisayarı, siz gidip o hocanın dersinde hocanın işine karışabiliyormusun? yada beden eğitimcinin topunu,filesini, alıp kafana göre kullanabiliyormusun? hayır...EE bu bt labı ne halt ettiği belli olmayan adamların oyuncağımı? değiştirin kiliti canı isteyen girebiliyosa girsin var mı böyle dava!! tabi idareniz topu size atabilir, işinize kimseyi karıştırmayın, o labın yürüyor olması sizin ders anlatabilmeniz o laba bağlı.onun için gerekli tepkinizi verin hocam.

1. c1han hocamın paylaştığı yazıyı dayanak göstererek bt sınıfından internet hattını kaldırın
2. ısrarcı öğretmen arkadaş BT sınıfını düzgün kullanmıyorsa, sınıfı düzgün bırakmıyorsa, bilgisayarlarda sorunlar oluşuyorsa; bu arkadaşın dersinden sonra lab.ı kontrol edip sizde yazılı olarak tespit ettiğiniz sorunları dilekçeyle okul idaresine belirtin. bu dilekçelerin sayısı artınca da arkadaşın bt sınıfını kullanımını bu gerekçelere göre kısıtlayabilirsiniz.
3. LAB. ı kullanmak isteyen tüm öğretmenlerden dilekçe alarak bir kullanım planı hazırlayabilir ve böylelikle herkes tarafından eşit yararlanılmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında
4. bunun dışında bir öğretmenin sınıftaki davranışlarına, ders işlemesine, otoritesine hiç kimse karşımaz. okul müdürü dahi HABER VERMEDEN hiç bir öğretmenin dersine giremez. Bir gelir, iki gelir 3. de mobbing dilekçesi ile öğretmen başvurur idarecinin başı ağırır.

5. NetSupport vb.. programlarla okulda dahi olsa bir öğretmeni gözetlemeniz sizi suçlu durumuna düşürür. Zira kullandığınız programın uzaktan dosya erişimi özelliği de var. Öğretmen bilgim dahilimde özel dosyalarıma erişilmiş, özel hayatımın gizliliği ihlal edilmiş diye dava açar, sizin başınız ağırır.

Böyle tiplerdemi var, orası sizin sorumluluğunuzda bir kere, fazla yüz vermeyin şu tiplere, kullanmak isterse bakım yapıyorum deyin uydurun bir şeyler.

Baktın insan değil, yap bir trojan, tüm kayıtlar adresine gelsin. Böyle başa böyle tarak.

BaRBaRYaN' Alıntı:
1. c1han hocamın paylaştığı yazıyı dayanak göstererek bt sınıfından internet hattını kaldırın
2. ısrarcı öğretmen arkadaş BT sınıfını düzgün kullanmıyorsa, sınıfı düzgün bırakmıyorsa, bilgisayarlarda sorunlar oluşuyorsa; bu arkadaşın dersinden sonra lab.ı kontrol edip sizde yazılı olarak tespit ettiğiniz sorunları dilekçeyle okul idaresine belirtin. bu dilekçelerin sayısı artınca da arkadaşın bt sınıfını kullanımını bu gerekçelere göre kısıtlayabilirsiniz.
3. LAB. ı kullanmak isteyen tüm öğretmenlerden dilekçe alarak bir kullanım planı hazırlayabilir ve böylelikle herkes tarafından eşit yararlanılmasını sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında
4. bunun dışında bir öğretmenin sınıftaki davranışlarına, ders işlemesine, otoritesine hiç kimse karşımaz. okul müdürü dahi HABER VERMEDEN hiç bir öğretmenin dersine giremez. Bir gelir, iki gelir 3. de mobbing dilekçesi ile öğretmen başvurur idarecinin başı ağırır.

5. NetSupport vb.. programlarla okulda dahi olsa bir öğretmeni gözetlemeniz sizi suçlu durumuna düşürür. Zira kullandığınız programın uzaktan dosya erişimi özelliği de var. Öğretmen bilgim dahilimde özel dosyalarıma erişilmiş, özel hayatımın gizliliği ihlal edilmiş diye dava açar, sizin başınız ağırır.

o interneti öğrenciler kullanamaz hocam kes interneti gitsin.. filitre programları var. her ihtimale karsı kur bilgisayarları.. ona ayrılan 2 saatse o 2 saat dışında alma..

hocam bi program yapmışsınızdır. o programda boş kalan vakitlere "bakım onarım çalışması yapılmaktadır" diye yazın. hatta o saatlerde kapıya bakım onarım çalışması nedeniyle hizmet dışıdır diye de bi yazı asın.

hocam ben program yaptım kapıyıda astım tabıkı,fakat bu hoca bt sınıfında ders olmadıgı her saat bt sınıfını kullanmanın hakkı oldugunu kımsenın kendısine karısayamayacagnı soyledıgı ıcın iş buralara geldı,bugun tutanak tuttuk mudurle bakalım ne olacak

netsupport kurulu değil mi cihazlarda? bt sınıfında olmasanız da aynı çalışma grubuna kattığınız bir bilgisayara "öğretmen" versiyonu yüklüyse birkaç bilgisayarın ekran görüntülerini kolaylıkla alabilirsiniz. birkaç takiple kaydedin.

bt sınıfını kullanan öğrencilerin akademik olarak anlamlı bir fayda edinmediği, araçların öğrenme etkinliğinde kullanılmadığı, bu tarz etkinliklerin okulun öğrenci gözünde eğitim-öğretim misyonunu zedeleyici tutum oluşturmasına sebep olduğu, bu tutumların tüm diğer öğrencilere yayıldığı gerçek öğrenme etkinliklerine ket vurduğu vb sebepler gösterdiğiniz bir tutanak tutun.

Evet hocam sınıfımda netsupport kurulu, fakat başka bir öğretmenin dersi esnasında bunu yaparsam ben suçlu olurum kı dersi denetleme yetkisi kurum müdürüne aittir. Mudurumuz de biliyor zaten bu hocanın bt sınıfını hangı amaçla kullandıgını, şu zamana kadar sözlu uyarılar yaptı kendısıne,ama değişen bişey olmadı. bugun yazdıgımız tutanakta bu durumdan bahsettık,tabi ben de en kısa zaman filtre programı kurucm...

elşe' Alıntı:
Evet hocam sınıfımda netsupport kurulu, fakat başka bir öğretmenin dersi esnasında bunu yaparsam ben suçlu olurum kı dersi denetleme yetkisi kurum müdürüne aittir. Mudurumuz de biliyor zaten bu hocanın bt sınıfını hangı amaçla kullandıgını, şu zamana kadar sözlu uyarılar yaptı kendısıne,ama değişen bişey olmadı. bugun yazdıgımız tutanakta bu durumdan bahsettık,tabi ben de en kısa zaman filtre programı kurucm...

Netsupport ile aldığınız ekran görüntüleri ile dersi denetlemiş olmazsınız, bilgisayarları ve internet trafiğini denetlemiş olursunuz.
Ki okuldaki tüm bilgisayarları ve internet trafiğini denetleme yetkisi BT Rehber öğretmeninin görevidir. Yani yapması zorunludur.
Denetlemezse öğretmen veöğrencilerin hangi zararlı sitelere girdiğini, hangi zararlı programları kullandığını nasıl tespit edecek?
Bilgisayar ve diğer donanıma zarar veren varsa BT sınıfına güvenlik kamerası bile koyarsınız.

BBNET
Geri