- Mesajlar
- 1,967
Ortaokullar için son çıkan son kılık kıyafet yönetmeliği bu mudur?
http://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1703.pdf
http://mevzuat.meb.gov.tr/dosyalar/1703.pdf
Yönetmelikler, kanunlar tabi olan herkese geçerlidir, o sendikalıysa ben de harranlıyım.normalde kılık kıyafet yönetmeliği belli ancak sendikalar sivil itaatsizlik kapsamında karar alıp eylem niteliğinde serbest giyiniyor sendikalı olmanın bu avantajı var soruşturma açılsada sendika kararı neticesinde yönetmelik çalışmıyor bu nedenle sendikanın korumasına takılıyor
kanunda sendika kararlarina uyma hakkiniz vardir. ulkeyi sahislarin kisisel fikirleri degil kanunlar yonetir.Yönetmelikler, kanunlar tabi olan herkese geçerlidir, o sendikalıysa ben de harranlıyım.
Dolayısıyla memurların kılık kıyafet yönetmeliği neyse, sendikalı sendikasız tüm memurlar buna tabidir. Öyle sivil itaatsizlik vb. söylemlerin hukukta yeri yoktur. Daha fazla yazarsam iş siyasete girecek, o yüzden şimdilik yazmıyorum.
Sendikalar kanunlara, yönetmeliklere aykırı eylem vb. yapamazlar. İyi o zaman, x sendikası bizim maaş karsiligimiz 10 saattir desin,maas yapan idareci de bu sendikaliysa maasi ve ek dersi buna gore yapsın. Ne güzel dünya!kanunda sendika kararlarina uyma hakkiniz vardir. ulkeyi sahislarin kisisel fikirleri degil kanunlar yonetir.
hocam gorunuyorki bakanlardan cok biliyorsunuz, hakimlerden mahkeme kararlarindan da cok biliyorsunuz belliki sendika kanunlarindan, grev hakkindan toplu sozlesme kanunlarindan ve insan haklari mahkememeleri ve kanunlarindan da daha profesyönel cozumleriniz var ben sizin ile asik atamam umarim birgun ulkemiz sizin essiz fikirleriniz ile yön bulur.Sendikalar kanunlara, yönetmeliklere aykırı eylem vb. yapamazlar. İyi o zaman, x sendikası bizim maaş karsiligimiz 10 saattir desin,maas yapan idareci de bu sendikaliysa maasi ve ek dersi buna gore yapsın. Ne güzel dünya!
Hocam sendika kararıyla kanun yapılamaz. Yani "maaşım 100 bin TL olsun eylemi" diye bir şey olmaz. Sadece var olan kanunlara karşı eylem yapabilir veya iptali için dava açabilirsiniz. Örnek verecek olursak, konu anlaşılsın diye biraz absürt bir örnek vereyim. Mesela devlet bundan sonra tüm öğretmenler işe yeşil ceket ile gelecek diye bir kanun çıkarsa sendikalar bu kanunun iptali için dava açabilir veya kanuna uymama kararı alabilir. Buna karşı devletinde lokavt hakkı var isterse kullanabilir. Gerçi memurlara karşı lokavt hakkı var mı bundan pek emin değilim. Bununla birlikte kanunlar mutlaka bir üst kanuna uymak zorundadır. yani yönergeler yönetmeliklere yönetmelikler kanunlara ve kanunlarda anayasaya uymak zorundadır. Eyleme konu olan yönetmelik anayasadaki insan hak ve hürriyeti ile ilgili bölümde ülkenin vatandaşlarına anayasası ile verdiği hakkı geri almaktadır. Yani mevcut yönetmelik hukuk kurallarına uymamaktadır. Ben şahsen kılık kıyafet konusunda özgürlükten yanayım. Anayasamızda hiçbir insan hakkı belirtilmemiş olsaydı bile yönetim şeklimiz cumhuriyet ise ve memurların çoğu kılık kıyafet özgürlüğü istiyor ise kanunlar halkın istediği şekilde düzenlenmelidir. Çünkü bu cumhuriyetin gereğidir. Kişi başkalarını rahatsız etmediği sürece kendine neyi yakıştırıyorsa onu giyinebilmeli.Sendikalar kanunlara, yönetmeliklere aykırı eylem vb. yapamazlar. İyi o zaman, x sendikası bizim maaş karsiligimiz 10 saattir desin,maas yapan idareci de bu sendikaliysa maasi ve ek dersi buna gore yapsın. Ne güzel dünya!