Skoda SuperB 1.6 TDI Elegance kullanan?

Kodla Büyü

developer

Süper Üye
Süper Üye
Skoda superb 1.6 tdi elegance kullanan varmı aramızda uzun süredir takip ettiğim bir araç.

Hem benzinlisini hem dizelini uzun süre kullandım. Dizelini halen kullanmaktayım.

İkisini de sıfır aldım. Dizel tavsiye ederim. Yakıt olarak 5-6 litre arası yakıyor 100 km de eğer çok sıkışık trafik yoksa. Sıkışık trafikte 8-9 litreyi bulur. Benzinlisi ile uzun yolda 6-7 litre yakıyordu. Sıkışık trafikte 10-11 litreyi buluyor. Çok km yaptığımdan benzinliyi satıp dizelini aldım.

Hocam nerde kullanıyorsunuz aracı kullandığınız il neresi? Tl bazında km ye yaç kuruş yakıyor araç manuel mi otomatik mi birde? Aynı aracı bende almayı düşünüyorum da

ucamus' Alıntı:
Hocam nerde kullanıyorsunuz aracı kullandığınız il neresi? Tl bazında km ye yaç kuruş yakıyor araç manuel mi otomatik mi birde? Aynı aracı bende almayı düşünüyorum da

Orduda kullanıyorum hocam. Dizel uygun olduğundan dolayı bu sıra az yakıyor. 23-24 kuruş arası diyebilirim. Araç manuel. Otomatik ile daha az yaktırabilirsiniz.

ozkansedef' Alıntı:
ucamus' Alıntı:

Orduda kullanıyorum hocam. Dizel uygun olduğundan dolayı bu sıra az yakıyor. 23-24 kuruş arası diyebilirim. Araç manuel. Otomatik ile daha az yaktırabilirsiniz.
hocam kaç modeldi aracınız hangi bayiden aldınız ? Kredi olanakları nasılı bundan bahsedermisiniz ayıptır sorması peşinat ödedinizmi ödediyseniz ne akdar ve kredi ne akdar sunuldu size bunlar hakkında detay verir misiniz teşekkürler.

superB rahat konforlu ancak octavia ya göreaynı motoru kullanmasına rağmen çok yakan bir araçtır.

alırken Volkswagen yada audio diye alırsınız satarken skodadır. kaliesi ve parçaları vw yada audi olasa da ikinci elde hiçbir zaman vw yada audi olamaz.
superb passat üstü bir araçtır. passatın perti bile para eder peynir ekmektir. superb nin tek parça boyalısı bile sorun olur.

yazdıklarıma skoadacı arkadaşlar kızacak belki ama gerçekler bunlar.

Hacker' Alıntı:
superB rahat konforlu ancak octavia ya göreaynı motoru kullanmasına rağmen çok yakan bir araçtır.

alırken Volkswagen yada audio diye alırsınız satarken skodadır. kaliesi ve parçaları vw yada audi olasa da ikinci elde hiçbir zaman vw yada audi olamaz.
superb passat üstü bir araçtır. passatın perti bile para eder peynir ekmektir. superb nin tek parça boyalısı bile sorun olur.

yazdıklarıma skoadacı arkadaşlar kızacak belki ama gerçekler bunlar.
Hocam VW CC ile SuperB arasında kaldım son 2 aydır araştırıyorum. cc ve superb alan arkadaşlar var her iki tarafta metediyor arabasını :)

Hacker hocam böyle bir araç alınca zaten 2-3 yılda bir satmak mantıksız. O zaman da ikinci elde değer kaybı çok yaşanmıyor uzun süreli kullanımda, ama Skoda eski imajını kırdı diyebilirim. Son 6 ayda D sınıfında en çok satan araçlar arasında 3. sırada şu an. Ağustosta gelecek yeni kasasıyla daha da çok satacağından eminim. Aracın modelinden çok motor seçeneği satmasında etken oluyor. Dizel otomatik olsun altınızdaki araç hangi marka olursa olsun az değer kaybıyla satarsınız :)

VW CC i ben de düşünmüştüm ama ikisine de oturduğum zaman arka tarafta CC tavana değerken Superb de yaklaşık 5 cm boşluk kalıyodu. Ben araba genişliği seviyorum o yüzden Superb aldım. Ama her anlamda karşılaştırınca CC daha kaliteli araçtır. Tamamen ihtiyaçlar belirliyor. Çok sık araç satıyorsanız VW den şaşmayın ama uzun süre binerim derseniz başka markaları tercih edebilirsiniz.

developer' Alıntı:
ozkansedef' Alıntı:
ucamus' Alıntı:

hocam kaç modeldi aracınız hangi bayiden aldınız ? Kredi olanakları nasılı bundan bahsedermisiniz ayıptır sorması peşinat ödedinizmi ödediyseniz ne akdar ve kredi ne akdar sunuldu size bunlar hakkında detay verir misiniz teşekkürler.

2012 model hocam. Yüce Oto Maltepe şubesinden aldım. Eğer takasla alacaksanız burayı önerebilirim. Aracınıza diğer skoda bayilerine göre uygun fiyat veriyorlar. Bir de kocaelindeki bayii övüyorlar. Önceki aracımı verip takasla aldım aracı. O zamanki kredi şartları uygundu. 24 aya 18bin lira çekip 21bin ödedim.

Audi a6 sasisi uzerine oturtulmus inanilmaz ic hacme sahip arac..
Hem bagaj bolumu hemde arka koltuk ile on koltuk arasi mesafeyi dusununce tam bir aile arabasi olabilir.
hatta ev tasirken nakliye bile tutmaniza gerek kalmaz :)
Aracin kotu yani yakit tuketiminde bonkor olmasi.
Ayrica performans bekleyenler icin 105 beygir yetersiz olabilir..
eger passat ile karsilastirirsaniz ozellik olarak daha iyi fiyat olarak makul..
malzeme kalitesi bakimindan passatin gerisinde kaliyor.
Satarkende istediginiz zaman ha deyince satamayabilirsniz.

bidene' Alıntı:
Audi a6 sasisi uzerine oturtulmus inanilmaz ic hacme sahip arac..
Hem bagaj bolumu hemde arka koltuk ile on koltuk arasi mesafeyi dusununce tam bir aile arabasi olabilir.
hatta ev tasirken nakliye bile tutmaniza gerek kalmaz :)
Aracin kotu yani yakit tuketiminde bonkor olmasi.
Ayrica performans bekleyenler icin 105 beygir yetersiz olabilir..
eger passat ile karsilastirirsaniz ozellik olarak daha iyi fiyat olarak makul..
malzeme kalitesi bakimindan passatin gerisinde kaliyor.
Satarkende istediginiz zaman ha deyince satamayabilirsniz.
hocam 105 hp olanlarını düşünmüyorum 2016 modellerde 120 yada yanılmıyorsam 125 hp olarak gelecekmiş türkiyeye giriş yapmamış onalrı düşünüyorum şuan inceliyorum youtubedan

hocam onların gelmesi sene sonunu bulabilir.
net bir tarih yok türkiye piyasasına ne zaman gireceği ile ilgili..
bayiler ağustor diyor ancak ekimi kasımı bulabilir.

Hocam siz yeni kasa düşünüyorsanız onun gelmesi yıl sonunu bulabilir ve 100 den aşağı dizel dolu araç bulamazsınız. Ben de düşünüyorum ama benzinli elegance olabilir benim düşündüğüm. Fiyatların açıklanmasını bekliyorum. Yeni kasa bu kasadan çok daha iyi açıkca söyleyebilirim.

105 hp biraz az geliyor ama ben yazılımla 140 hp ve 300 nm torka çıkartırdım sıkıntısız kullanıyorum. 120 hp yeterli gelir.

ozkansedef' Alıntı:
Hocam siz yeni kasa düşünüyorsanız onun gelmesi yıl sonunu bulabilir ve 100 den aşağı dizel dolu araç bulamazsınız. Ben de düşünüyorum ama benzinli elegance olabilir benim düşündüğüm. Fiyatların açıklanmasını bekliyorum. Yeni kasa bu kasadan çok daha iyi açıkca söyleyebilirim.

105 hp biraz az geliyor ama ben yazılımla 140 hp ve 300 nm torka çıkartırdım sıkıntısız kullanıyorum. 120 hp yeterli gelir.
benim bekleidğim 2016 model Skoda SuperB 1.6 Dizel Elegance :)
https://www.youtube.com/watch?v=6S2dLXVBsfg
Fiyatları ortalama deidğinzi rakamda oynayacak ama gerçekten değecek bir araç olacağını düşünüyorum.

Sizin araç kaç model?

Hocam Autoshow da inceledik Superb yi,
Passat tan falan çok daha hoşumuza gitti.
Bekleyin bence.
Fiyat performans açısından çok iyi.
Ayrıca İkinci elinde de bi sıkıntı yok. Alıcısı her zaman olan bi araç

developer' Alıntı:
ozkansedef' Alıntı:

Fiyatları ortalama deidğinzi rakamda oynayacak ama gerçekten değecek bir araç olacağını düşünüyorum.

Sizin araç kaç model?

Benimki 2012 model. Eleganceden şaşmayın hocam. Gerçekten dopdolu bir araç. Hele yeni kasa da eski kasada opsiyonel olarak sunulan Elektrikli Bagaj Kapağı ve Ön Arka Isıtmalı Koltuklar standart olarak gelecek. Onun dışında ekstra olarak Elektrikli Park freni, anahtarsız giriş çalıştırma, Start Stop vb. gibi güncellenmiş donanımlarda mevcut. Hatta ben derim ki acele etmeyin siparişle Elegance ek olarak Sunroof ve Adaptif Cruise Control ekletin. O zaman yemede yanında yat :) Maddi durum bu kasanın dizeli almaya elvermiyor ama sırf bu kasaya sahip olabilmek için benzinli modeline geçmeyi bile düşünüyorum. Zaten ilk benzinli Superbimi sattığıma biraz pişman olmuştum. :)

ozkansedef' Alıntı:
developer' Alıntı:
ozkansedef' Alıntı:

Sizin araç kaç model?

Benimki 2012 model. Eleganceden şaşmayın hocam. Gerçekten dopdolu bir araç. Hele yeni kasa da eski kasada opsiyonel olarak sunulan Elektrikli Bagaj Kapağı ve Ön Arka Isıtmalı Koltuklar standart olarak gelecek. Onun dışında ekstra olarak Elektrikli Park freni, anahtarsız giriş çalıştırma, Start Stop vb. gibi güncellenmiş donanımlarda mevcut. Hatta ben derim ki acele etmeyin siparişle Elegance ek olarak Sunroof ve Adaptif Cruise Control ekletin. O zaman yemede yanında yat :) Maddi durum bu kasanın dizeli almaya elvermiyor ama sırf bu kasaya sahip olabilmek için benzinli modeline geçmeyi bile düşünüyorum. Zaten ilk benzinli Superbimi sattığıma biraz pişman olmuştum. :)
Hocam ben bugün asalı aradım samsun bayisini eylül sonu gibi 1.6 dizel elegance gelecekmiş 2016 model test sürüşü için davet ettiler.
Yanlız bu 2016 elegance da sunroof ve ACC yokmu ki? Ful + ful bir araçta bunlar olmadan olurmu yav?

ozkansedef' Alıntı:
developer' Alıntı:
ozkansedef' Alıntı:

Sizin araç kaç model?

peki hocam yakıtta ne gibi artma oldu? Çekişi nasıl? aracın ara hızlanması nasıl yazılım öncesi ve sonrası fark var mı?

ozkansedef' Alıntı:
developer' Alıntı:
ozkansedef' Alıntı:

Sizin araç kaç model?

peki hocam yakıtta ne gibi artma oldu? Çekişi nasıl? aracın ara hızlanması nasıl yazılım öncesi ve sonrası fark var mı?

Yakıtta artma değil azalma oldu. Çünkü düşük devirde daha fazla tork olduğundan daha az yakıt sarfiyatı oluyor.

Full donanımlı araçlarda genelde zaten sunroof ve acc olmuyor. Sunroof bazı modeller oluyor ama ACC olan daha görmedim. Hatta çoğunda opsiyonel olarak bile sunulmuyor. Uzun yolda büyük rahatlık ACC.

ucamus' Alıntı:
hocam yeni nesil superb plazalara gelmiş ben önümüzdeki hafta test edeceğim

Test ettim ben çok bir fark göremedim sürüş olarak. Ama şekil şemal yerinde aracın. Active donanım 68000 den gelmiş. Bence şu an alınabilir tek seçenek o. Active donanıma hız sabitleme ya da adaptif hız sabitleme ve xenon far ekletip güzel güzel binilir. Ama active donanım daha ülkemize gelmemiş. Sanırım 68000 den satmayacaklar bu aracı. Gelen tüm araçlar style ve prestige donanım.

BBNET
Geri