skoda oktava ambiente 1.6 tdi cr 105

Kodla Büyü

cenavar

Site Gezgini
skoda okvata ambiente 1.6 tdi cr 105 2011 model için 48500 tl ye düşünmekteyim tecrübeli ve bu aracı tanıyan arkadaşlarımdan yorumlarını bekliyorum yorumlarınız benim için çok önemli yarın karar vermiş olmam gerekiyor çünkü.

hocam benzinli ambiante optimal modeline baktım kayseride 40tan aşağı vermediler bir tanıdık aynı hafta maraştan 39 a alms yani fiyatı araştır bence, ben 0 dan vazgectim 2. El seat toledo aldım tup taktrdm cok cok memnunum arastırdıgma gore ikisi yakın araclar ve memnun kalrsn bizm okulda ambiente tuplu aldı 0 cok memnun. Bu arada 0 araca lpg takan ve garanti bozulmayan nadir aractır oktavya para birktirip alcam ins.

gececiler hocam araç dizeldir benzinliyle karıştırdınız sanırım benzinli fiyatları yine aynı hatta 38bine düştü bugün plazada gördüm. Bu Araç turbo dizel ve torku 250, yakıt tüketimi şehir içi 5.7 şehir dışı 3,8 ortlama 4,5 lt civarı, frklı olarak turbo şarjlı olması ve dizel olması benim için farklı olacak ve torku ve tüketim çok iyi araca bindim içide ferah yani bir sürücü gibi olarak ilk defa bindim önceden araç deneyimim pek yoktu bir fikir söyleyemezdim ama şimdi azçok sadece ufak bir fikir yorumu yapmış bulundum, bende şimdi mesela golf5 var aynısı gibi sadece biraz direksiyon simidi farklı
(Not: Birde Yakıtı golf5 ler spor arabadır şehir içinde çok yakarlar ama performanslı ve sürekli ışık ve tümsek olmayan bir ildeyseniz rahat kullanılabilir benim olduğum yer buna müsait değil iki haftada bir 150 tl yakıt alıyorum para dayanmıyor artık ki gezmeyi dolaşmayıda bırakmama rağmen böyle).
Ayrıca 48500 tlem yok keşke olsa o kadar param olsa alınabilecek başka model markalard var daa. ..
aynı özelliklerde bir jettanın fiyatı 61 bin ayrıca onuda hesaba katmak lazım.

bur arada benim için değerli yorumlarınız için de teşekür ederim

hocam ben benznlisini bildigm icin fikrimı soyledm bence cok rahat edersnz torkuda gercekten cok iyiymis golf e göre parca fiyatıda uygundur

yorum için tşk ederim gececiler. Başka arkadaşlardan da yorumlarını bekliyorum çekişi kullandıkça değişen oluşann kronik problemleri var mı

Teknik detaylardan çok marka üzerine bir şeyler söyleyebilirim. 94 yılından beri Skoda kullanıyorum. 94 yılında skoda forman. 2004 yılında ise fabia aldık ve devam ediyoruz. Bundan 2 sene önce eski Forman'imizi okuluma yakın bir yerlerde yolda görmüştüm, hala yoluna devam ediyordu:) Bu 17 yıllık süre zarfında araçtan kaynaklanan herhangi bir sebepten dolayı yolda kalmadık. Bence verilen paranın tam karşılığı (ülkemizdeki ilginç ötv, kdv vb vergileri hesaba katmazsak) bu marka ile alınır. 2014 yılında da octavia ya da superb almayı düşünüyorum :)
Açıkçası walkswagen, mercedes, audi ve benzeri kaliteli markaları uzun süreli kullanma fırsatım olmadı. O yüzden karşılaştırma yapmam yanlış olur.
Skoda bisiklet sporuna yaptığı katkılardan dolayı benim için extra puan da topluyor. http://reklam.tv/pages/reklamizle/?v=8CC5DC924DEB1C2
Bu videoda ilginç bir mercredes karşılaştırmasından ... http://www.youtube.com/watch?v=yVG_PEAHrLs

hocam hiç düşünmeden alabilirsin...geçenlerde kullandım 180 ile viraja girip savrulmayan bir araba...içerisinde yok yok...gönül rahatlığıyla al güle güle kullan

vw üretiyor bu araçlarıda bildiğim kadarıyla bende içine sindiyse al derim hocam güle güle kullan.

teşekür ederim hocalarım yorumlarınız içn. benimde olumsuz bir kanım oluşmadı arac bugün gittim test ettim sadece fiyatta biraz anlaşmazlık çıktı onada opsiyon tanıdılar kredi ve biraz nakit ayarlamakla iş çözülecek gibi.
Benim tek sıkıntım aklımı kurcalayan insanların bu araba dizel bakımı pahalıdır ne yapacaksın dizele satsan zo satılır değer kaybeder
oysa ben aldığım aracı kendim kullanmak en geç 8-10 yıl sonra satmak istiyorum 2. el ne kadar araç aldıysam yaptırdığım bakım cabası ki hiç bir zaman içim rahat etmedi sıfır araba aramam bundan birde insanlar diyorki git jetta al tabi hayalimdeki arabaydı jetta ama almam için bu söylediğim modeldeki özelliklerin aynıs jetta olunca tam tamına 61 bin tl eder bunu aldığın zaman buna göre kredi çekip faiz öödemekte var parçasıda skoda da n daha pahalı ama artık hayırlısı olsun sıfır olsun güvenli olsun sağlam olsun
skoda yı satamazsamda 1-3 bin tl ye kadar neyse satış zamanı fiyatı kırmayı göze bile alabilirim çünkü dengini almak 61bin ise satarkende böyle donanımı bir makinayı 48 bine kullandığını da bilerek alıp kullanacaksın. diyorum sizler ne diyorsunuz hocalar.

hocam dizel arabanın bakımını pahalı diyenlerin en kötü durumdan bahsediyor yani aslına baktığınız şuanda avrupa arabaların hangisinin bakımı ucuzki? ozaman yerli arabaya bineceksin. sen 8-10 yıl binmek istiyorsan zaten en mantıklısı sıfır almak. gücünde buna yetiyorsa tabiki bunu alacaksın önemli olan senin içine sinmesi her kafadan bir ses çıkar cebinden para çıkmadıktans onra yorum yapan şunu alsaydın böle yapsaydın diyen çok olur. benzinli araba alsan binilmez lpg taktırsan belli km sonra performans düşüşü başlar. eğer araba çalışırken çıkan ses çok rahatsız edici değilse içeri ses vermiyorsa param olsa bende dizel düşünürüm. beni dizelden soğutan tek olay bazı modellerde aşırı ses ve çok kötü itici bir ses çıkartması.

hocam gönül rahatlığıyla dizel alabilirsin. hiç bakımından falan korkma yeter ki arabanı devirli kullan. motoru yormadan kullan. bu dediklerim benzinli içinde geçerli... dizel motorlar daha dayanıklıdır... otobüsler, kamyonlar dizel olmazdı... şuan ki yeni nesil araçların hepsi eğer düzgün kullanılırsa benzinli olsun, dizel olsun 500000 km rahat yapar... Araç mercedesse 1.000.000 km yapar :) birde şunu unutma parçası pahalı olan arabanın parçası daha uzun süre gider... 300.000 km yol yapıp baskı balata değiştirmeyen bir sürü mercedes biliyorum. Senin alacağın araçta alman aracı dayanıklılığı konusunda emin olabilirsin...

teşekür ederi azaz ve evrim hocam değerli yorumlarınız için. bende aynen sizin gibi düşünüyorum hem etimiz belli budumuz belli kalkıpta arabayla şov yapıpta arabayı kasıp zorlayacak kadar bir durumum yok getirsin götürsün, güvenlikli olsun az yaksın çekişi iyi olsun yolda bırakmasın rampada bayılmasın yeter benim için.

arkadaşım bir yorumda ben yapayım
dizelin bakımı pahalıdır diyen kişilerin beyni yaklaşık 15 yıl geride kalmış insanlardır. o kişilere sorsanız aynı silindir hacmine sahip benzinli araç dizelden daha seridir derler.
şimdiki dizellerin bakımı genelde 20 bin de bir yapılıyo yağ yağ filtresi hava filtresi değişiyo ve fiyatı 150 tl gibi bişi tutuyo benzinliden farkı yok benzinli araçlardada aynı şeyler değişiyo dizelde iki yağ değişiminde bir ekstra mazot filtresi değişir o zamanda fazladan 70-100 lira daha vericen.
dizelde araç kötü mazot yerse enjektör işemesi diyorlar enjektör masrafı çıkar birde aracı soğukkken zorlarsan ve durduğun zaman hemen stop edersen turbo arızası olur bunun harici arkadaşların dediği gibi bakımları zamanında yapıldığı zaman en az 500 bin km gider.

BBNET
Geri