Size Önerebileceğim Seo İpuçları

Kodla Büyü

noktanet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Seo konusunda uzman değilim ama sitenizi daha üst sıralara taşıma açısından bildiğim kadarıyla nelere dikkat etmeliyiz ?
1- Öncelikle dinamik sitelerde adresleri "www.yavuzsultanselimio.k12.tr/HaberDetay.Aspx?HaberId=3" şeklinde değilde örneğin "www.yavuzsultanselimio.k12.tr/web_sitemiz_yayin_hayatina_basladi.aspx" şeklinde düzenlemeliyiz. tabi burda dikkat etmemiz gereken olay adresin çok uzun
olmaması 70 karakteri geçmemeli diye biliyorum.
2- description kısmınında 160 karakteri geçmeyecek şekilde dinamic olarak düzenlenmesi gerekiyor.
Not: yinelenen Tittle ve description lardan kaçınmalıyız.
3- Mümkün olduğunca sorgu sayının minumum seviyede tutulması gerekiyor.
4- Site açılırken yüklenen resim sayısıda minumum seviyede tutulması gerekiyor.
5- Sitemizdeki resimlerin weight ve height değerlerini mutlaka belirlemeliyiz.
6- linklerin nerede açılacağı konusunda yaptığımız ayarlamayı target ile yapıyorduk target yerine rel="external" kullanmalıyız.
7- site içindeki linklendirmede seo açısından önemli fakat bunu da çok fazla abarmamız gerekiyiyor. 100 ü geçmemeli site için link sayısı
8- harici link için ise 20 yi geçmemeli
9- Nofollow link (özellikle forum siteleri için ve bloglar için önemli bir konu çünkü sitenize sürekli birileri ziyaretçi kazanmak için içinde link bulunan reklam yazıları yazacaklardır. bunların sayıcı arttıkça seo açısından bize çok zarar veriyor. ) bu sebeple bu şekilde reklam yazılarının önüne geçmek amacıla linkleri nofollow olarak ayarlamamız gerekiyor. bu ayar yapıldığında google bu linkleri dikkate alma diyoruz.
10- sitemizde favicon simgesini kullanmalıyız.
11- resim dosyalarımızıda tittle tagı ile googleye tanıtmalıyız.
12- css için kullandığımız stil dosylarının sayısı çok olmamalı mümkün olduğunca bütün stilleri tek stil dosyasından çekmeliyiz.
13 - tablo yerine div(kutucuk) larla sitemizi tasarlamalıyız.
14- kod içinde stil ve js tanımları yapmamalıyız.
15- mutlaka bir sitemap dosyamız olmalıdır.

çok fazla daldan dala atladım sanırım kusura bakmayın :( en baştan sölemiştim zaten ama bildiğim kadarıyla başlangıç açısından işinize yarayacağını düşündüm
kolay gelsin iyi çalışmalar.

BBNET
Geri