Siz siz olun eski tarayıcı kullanmayın. :)

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
:D

Ekli dosyalar

• yaratıcı.jpg
    yaratıcı.jpg
    117.5 KB · Görüntüleme: 783
Peki neden bu abuk subuk özellikler, gereksiz şeyler yüzünden her 10 senede en aşağı 1000 $ ödediğimiz sistemler çöpe gidiyor ve yeniden para ödemek zorunda kalıyoruz. Gelişmeye karşıyım arkadaş.

win 7 çıktı da ne oldu, 8 çıkacak da ne olacak? Hayatımıza çok büyük değişiklikler, kolaylıklar mı kattı. Bilgisayalarımız çok mu hızlı. Gereksiz özellikler, grafikler, animasyonlar vs. için fazladan bellek ve işlemci kullanımı gerekiyor, gözle görülür bir hız artışı göremiyoruz. Hızlı bir sistem, 1 yıl sonra ortalama, 2 yıl sonra yavaş bir sistem olarak kalıyor.

Ben böyle gelişmeye karşıyım arkadaş.

obsearchverim' Alıntı:
Peki neden bu abuk subuk özellikler, gereksiz şeyler yüzünden her 10 senede en aşağı 1000 $ ödediğimiz sistemler çöpe gidiyor ve yeniden para ödemek zorunda kalıyoruz. Gelişmeye karşıyım arkadaş.

win 7 çıktı da ne oldu, 8 çıkacak da ne olacak? Hayatımıza çok büyük değişiklikler, kolaylıklar mı kattı. Bilgisayalarımız çok mu hızlı. Gereksiz özellikler, grafikler, animasyonlar vs. için fazladan bellek ve işlemci kullanımı gerekiyor, gözle görülür bir hız artışı göremiyoruz. Hızlı bir sistem, 1 yıl sonra ortalama, 2 yıl sonra yavaş bir sistem olarak kalıyor.

Aynen katılıyorum...

obsearchverim' Alıntı:

Bu durumdan hepimiz mustaribiz. Gelişim adım adım ilerlediğinden bazı yenilikler gerekiyor. Yeni ile bilikte bir çok sorun meydana geliyor bu sorunlar çözümleninceye kadar teknoloji eskimiş oluyor. Globalleşme ile birlikte sorunlarda artıyor, yeniliklerde. Artık bir bölgedeki yeniliği takip etmek yeterli gelmiyor. İletişim çağında yaşadığımız için bilgi ve teknoloji çok hızlı yayılıyor. Bununla birlikte tüketimde artıyor ve bizler çok hızlı tüketiyoruz zaten hızlı tüketim için bir çok kampanya var. Buna teşvik ediliyor.
Atıyorum elbise dolabına bakarsak ağzına kadar doludur ama her alışverişe çıktığımızda mutlaka yeni bir şey alıp dönüyoruz. Bir giydiğimizi bir daha giymiyoruz. Artık öyle alıştık ki bir programın yeni versiyonu gecikince hemen hesap soruyoruz neden gecikti ne zaman çıkacak ve yenilikler neler olacak. Biz BT öğretmenleri de bundan dolayı gereksiz yere bir sürü zaman harcıyoruz. Bir sene office 2007 anlatıyoruz diğer sene 2010 çoğu zaman menülerin yerini de şaşırıyoruz. Artık sorulan sorularda hangi sürümde diyoruz.

Sözün özü gelişim şart ama böylesi de gereksiz dünyayı çöp yığını haline getiriyoruz.

obsearchverim' Alıntı:

Ben gelişime karşı değilim. Karşı olduğum şey kaz gibi yolunmak.

Teknoloji üreticileri (işlemci, GPU, cep telefonu, tv vs.) müşteriyi sürekli olarak yolabilmek için teknolojiyi milim milim sunuyorlar. Bugün aldığın 6 ay sonra eskiyor, hem teknolojik anlamda hem fiziksel anlamda.

Şu an belki USB 5.0 ya da başka çok hızlı bir veriyolu var ama biz daha 3.0'ı alacağız, 4.0'ı alacağız sonra ona geçeceğiz. Yok öyle bir şey demeyin sadece örnekleme için yazıyorum.
Evet bazı şeyler zamanla gelişiyor; vakum tüpünden transistöre geçmek tabiî zaman gerektirdi ama genel olarak öyle değil. Dünya elektronik çöplüğüne dönüyor. Hem üretim hem de çöpe dönüşüm olarak dünya çok fazla kirletiliyor.

Bir kızılderili sözü durumu özetliyor:
Son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde, son balık tutulduğunda, beyaz adam paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak.

BBNET
Geri