siteye girişleri şifrelemek

Kodla Büyü

Lainn

Aktif Üye
merhabalar,
bir siteye girişi şifreleye biliyormuyuz?
sadece şifreyi bilen kişiler adresi ayzdıktan sonra bağlana bilsin ve goruntuleye bilsin siteyi. bu mümkün mü?

Hocam o zaman ayrı ayrı ya kullanıcı oluşturacaksınız yada herkes aynı şifre ile girecek..

hoçam tşkler.
benim istediğim,
www.***.** site adresi ayzıldıktan sonra bglanmak için yani tarayıcının siteyi görüntülemesi için kullanıcıdan sifre istemesi. üyelik değil hoçam. bu mümkün mü?
ben sitenin kullanıılmasını engellemek degil, olduğu gibi goruntulenmesini engellemek sitiyorum.

Hocam tam olarak analmadım... Siteyi kullanıcılar görmeyecek ise ne anlamı kalıyo ki... Şu verdiğiniz adrese gitmiyo..

o zaman şöyle yaparsınız... Session kullanarak sayflara şifre verebilirsiniz..

hocam ben adresi örnek olarak verdim * ile :) hocam sadece belli kişilerin girebileçeği bir site düşünüyorum şimdilik. bu mumkun mü ?

:D anladım sonradan örnek olduğunu..Evet mümükün sadece belilediğiniz kişilere şifre vererek sadece onların giriş yapmasını sağlayabilirsinz...

hocam bu dediğiniz session'un bir kodu filan varmı? çok uğraştırıcı birşey ise ben hiç uğraşmayayım:)

Hocam sizin yapmak istediğiniz tam anlamıyla şu herhalde... Bir sayfanız olacak o sayfaya benim belirlediğim kişiler ulaşabilecek diyosunuz... Onun için ilk sayfanız bir kullanıcı adı ve şifre sorgulaması olacak sanırım... Şifre ve kullanıcı adını girdikten sonra asıl sayfaya ulaşacaklar değil mi..

Peki sen bu kişilere şifreleri kendin mi vereceksin. Yoksa kendileri mi bir şifre belirleyecekler.

Hocam bunu yapabilmek veritabanına ihtiyacınız var... Herkese değişik şifre vereceğiniz için... Bu şifrelerin kayıt altında tutulacağı bir yer....

Bunu yapmak için de asp ya da php bilginizin olması gerekir....

bunu cpaneliniz varsa güvenlik bölümü altından web güvenliği bölümünden yapabilirsiniz sizin için aşağıya örnek bir sayfa yaptım.
http://www.termetml.k12.tr/sifre/
girdiğinizde sizden parola isteyecek
kullanıcı adı:parola
parola:şafak :D

cpaneliniz yoksa bunu yapmanız çok zor.

BBNET
Geri