Sitenizdeki Yazıların Resimlerin (Ç)Alınmasını Zorlaştırın

Kodla Büyü

simleso

Aktif Üye
wordpress-sitesindeki-yazilarin-ve-resimlerin-kopayalanmasini-engellemek.jpg

Wordpress alt yapılı sitenizdeki yazıların seçilerek kopyalanmasını, sitenizde farenin sağ tuşuna basılmasını yasaklamak bu eklenti ile çok kolay...

Emek vererek oluşturduğunuz yazılarınızın, paylaşımlarınızın kopyalanarak başka sitelerde yayınlanması, altına alıntıdır yazılsa da çalıntıdır. Yazılarının seçilerek kopyalanmasını, yazılarınızın sayfalarında sağ tuşun pasif yapılması ve hatta sağ tuşa basıldığında uyarı mesajının çıkarılması WP-CopyProtect eklentisi ile çok kolay.

WP-CopyProtect Eklentisini İndirin

Eklentiyi indirip Plugins klasörüne aktarın.

WP-CopyProtect Eklentisini Etkinleştirin
wordpress-sitesindeki-yazilarin-ve-resimlerin-kopayalanmasini-engellemek-11.png

Wordpress admin panelinizdeki eklentiler bölümünden indirdiğiniz eklentiyi etkinleştirin.

Wp-CopyProtect Eklenti Ayarları
wordpress-sitesindeki-yazilarin-ve-resimlerin-kopayalanmasini-engellemek-21.png

Wordpress admin pencerenizdeki Eklentiler bölümünden WP-CopyProtect başlığına tıklayarak eklentinin ayarlar sayfasını açın.
wordpress-sitesindeki-yazilarin-ve-resimlerin-kopayalanmasini-engellemek-31.png

Ayarlar sayfasındaki seçenekler ve açıklamaları:

Disable right mouse click başlığındaki; Do not disable right click seçeneğini işaretlerseniz; sitenizin sayfalarında farenin sağ tuşuna basılarak sağ tuş mesünün açılmasına izin verirsiniz.

Disable right click, no message seçeneğini işaretlerseniz; yazı sayfalarında sağ tuş menüsünün açılmasını engellersiniz, sağ tuşa basıldığında uyarı mesajı çıkmaz.

Disable right click and show message seçeneğini işaretlerseniz; yazı sayfalarında sağ tuş menüsünün açılmasını engellersiniz ve sağ tuşa basıldığında sizin belirlediğiniz mesaj penceresi açılır. Sağ tuşa tıklandığında mesaj penceresinde yazmasını istediğiniz metni, bu seçeneğin hemen yanındaki metin kutusuna yazmalısınız.

Disable text selection başlığındaki Activate seçeneğini işaretlerseniz, sitenizin sayfalarındaki yazıların seçilebilmesini engellersiniz. Dolayısıyla seçilemeyen yazı fare yada klavye kısayolları ile kopyalanamaz.

Bu eklenti sayesinde yazılarınızın (ç)alınmasını sadece zorlaştırabilirsiniz. Bir internet sayfasındaki yazıların ve resimlerin sağ tuş menüsü ve klavye kısayolları dışında daha birçok kopyalama yönteminin olduğunu unutmayın.

Re: Sitenizdeki Yazıların ve Resimlerin (Ç)Alınmasını Engelleyin

(ç)almak isteyen bir yolunu bulur alır :)

javascript pasif hale gelince bu eklintin ne işe yarayacak...

çok gıcık oluyorum bu sağ tuşu engelleyenlere :-1:

yuci81' Alıntı:
(ç)almak isteyen bir yolunu bulur alır :)

Tabiki (ç)almanın bir çok yolu var. Ancak hiçbirşeyden anlamayan ve web sitesi açarak ordan burdan kopyalayarak sitelerine ekleyen bebelerin en çok kullandıkları ve en kolay yol olan seçip sağ tuşla kopyalanmasını engellemek; emek verilen yazılarınızı korumak adına bu eklenti var.

xorcistforyou' Alıntı:
javascript pasif hale gelince bu eklintin ne işe yarayacak...

Zaten eklentiyi pasif hale getirebilmek için Javascripti kapatmayı bilen bir kullanıcı yazı (ç)alma ile uğraşmaz yada (ç)almanın diğer yollarını da biliyordur değil mi

ergun833' Alıntı:
çok gıcık oluyorum bu sağ tuşu engelleyenlere :-1:

Bende emek verilip oluşturulan yazıları çalanlara gıcık oluyorum hocam...

togius' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/asp-net-makaleleri-dersleri-f261/duzenli-ifadeler-regular-expressions-robot-yazimi-t67330.html

kardeş bu yöntemlerle gün aşırı tüm bilgilerini alırım ruhun bile duymaz. Bende sağtık engeline karşıyım. Bak haber sitelerinin hiçbirnde varmı bu?

Tabiki bilgi çalmanın bir çok yolu var. Bu eklenti bu yollardan en kolayını engelliyor.
Haber sitelerinde sağ tıklama yada seçme engelinin olmaması doğaldır. Ancak bloglardaki araştırma, bilgi, birikim ile oluşturulan yazıların korunması gerektiğini düşünyorum. Yazıların kopyalanmasını ve başka sitelerde sanki kendileri yazmış gibi yayınlanmasını istemeyen bu eklentiyi kullanabilir ve kullanan birçok site var.

gördüğün şey senindir hocam.

bence bu tarz engellemeler yerine kopyala yapıştır yapanlar için yazıdaki bazı kelimelere ve görsellere kendi sitenizin linkini eklemek daha akıllıca. kopyala yapıştır yapanların aldıkları makalelerden backlink kazanmış olursunuz.

celikumit' Alıntı:
Pekte öyle olmuyor.Sitenin biri sanırım html okul sitesi.adını hatırlamıyorum.O kadar bildiğim teknik varsada resim kopyalayamadım. 3 gün uğraştım , aradım araştırdım.
Geriye Fotoğraf makinası ile çekmek gibi berbat bi seçenek bıraktı bana onuda denemedim.

COBOL' Alıntı:
celikumit' Alıntı:
Pekte öyle olmuyor.Sitenin biri sanırım html okul sitesi.adını hatırlamıyorum.O kadar bildiğim teknik varsada resim kopyalayamadım. 3 gün uğraştım , aradım araştırdım.
Geriye Fotoğraf makinası ile çekmek gibi berbat bi seçenek bıraktı bana onuda denemedim.
Nasıl yani hocam printscreen tuşu veya bu tarz programlar da mı kullanılamıyordu?

ben de ilk gün sağ tık engeli koyanlardanım , ama maksadım sadece sitedeki özelin sitede kalmasini sağlamak, özellikle öğrencilerden korumak, ee tabi bulan bulur bir yolunu,
her düşünceye saygı duyarız, açık bi konu çünkü ,doğrusu yok...

boteakif' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
celikumit' Alıntı:
Nasıl yani hocam printscreen tuşu veya bu tarz programlar da mı kullanılamıyordu?
Aynen öyle.İki işletim sistemi farklı bilgisayarda değişik ayarlarda hatta kapat aç temp klsöründe arama Siteyi dowload etmeyi denedim html kodu da gizli idi.2-3 gün uğraştım araştırdım bir gece uykumuda yedi ama
Dedim ya benimkisi merak ama her tekniği kullanmışlardı.Sonra baktım bu teknikleri araştırdım.
Çok basitmiş.Korumak isteyincede , yeterki iste oluyor.
Ama imkansız yoktur.Kafayı bir kaçgün daha sıyırsaydım , olurdu sanırım.İnat edeceksin.

BBNET
Geri