sitedeki resimlerin boyutları önemli mi?

Kodla Büyü

kpsmagduru

Site Gezgini
iyi akşamlar okulun web sitesini hazır bir şablon üzerinden hazırladım.ancak yayınlayacağımız zaman diğer tüm sayfalar düzgün yüklenirken, resimleer klasörü yüklenirken hata oluşuyor.Acaba resimler belli bir boyutta mı olmalı yoksa şablondan mı kaynaklanıyor.yardımcı olun lütfen

resimler görüntülenirken boyut sınırlaması yok muhtemelen resimlerin yolu hatalıdır, yani tarayıcı kodlarda verilen resmi adresinde bulamıyordur, site adresini verirseniz daha rahat yardımcı olunur..

şimdi sayfalar üzerinden kodlara baktım doğru görünüyor.peki benim bu klasör içinde kullanmadığım yani sitede yer almayan resimler var bundan kaynaklanabilir mi.çok olmuyorsam cevap verebilir misiniz?

kpsmagduru' Alıntı:
resimleer klasörü yüklenirken hata oluşuyor.

Bu hatayı ftp programında siteye yükleme yaparken mi veriyor hocam? Yoksa resimleri yüklediğiniz halde siteyi açtığınızda mı görüntülenmiyorlar? Kullandığınız şablonu ya da site adresini söyleseniz daha iyi yardımcı oluruz, resimleri doğru dizine atmazsanız görüntülenmez.

kpsmagduru' Alıntı:
şimdi sayfalar üzerinden kodlara baktım doğru görünüyor.peki benim bu klasör içinde kullanmadığım yani sitede yer almayan resimler var bundan kaynaklanabilir mi.çok olmuyorsam cevap verebilir misiniz?
..
hocam SİTE ADRESİNİ de verirsenz sorunu görerek daha rahat yardımcı olabiliriz. yoksa sizinki "doktor bizim oğlanın ateşi çıkmış neden" demeye geliyor

tamam hocam adreside şablonu da göndereyim.sizde haklısınız.ilginiz için teşekkürler zamanınızı aldım iyi geceler.

hocam şablonu gönderdim ancak siteye yayınlayamadığımız için adresi göndermedim.hocam lütfen bir çare bulun kimsede yardımcı olmuyor köşeye sıkıştım o kadar uğraştıktan sonra

Ekli dosyalar

hocam bakabildiniz mi nasıl halledebilirim ben bu sorunu.Dediğim gibi resimler klasörünü yükleyemiyorum.kabul etmiyor

hocam siteyi yayınlayamadım dediğinize göre bilgisayarınızda sonuç almış olmanız lazım, bilgisayarda şablonun index.html dosyasına çift tıklayınca resimler gözüküyor mu ?

bilgisayarımda her şey yolunda ancak server a yüklediğimde resimler klasörü yüklenmiyor diğerleri tam olarak yükleniyor

hangi ftp programını kullanıyorsunuz http://filezilla-project.org/download.php?type=client buradan filezillayı indirip kurmayı dener misiniz.. programı açınca sağ bölümdeki yani webdeki bütün dosyaları silin sonra sağ tıklayıp resimler isimli bir klasör oluşturun içine girip bir kaç dosya atmayı deneyin, yapın gari bişeyler neden sadece resimleri atmasın yahu :)

kpsmagduru' Alıntı:
neyse hocam uğraştırdım sizi de çok canım sıkıldı ben bırakıyorum bu işleri.çook saolun tekrar.
..
Hocam sorununuz ne önce onu tam olarak söylermisiniz.
...
1..Resimleri yani IMAGES klasörünü internete UPLOAD EDEMİYORUM
yada
2.. UPLOAD ı sorunsuz yapıyorum ama sayfalarda RESİMLER ÇIKMIYOR?
..
Eğer sorununuz 1. şıktaki gibi UPLOAD ile ilgiliyse:
Muhtemel neden hosting firmanızın yada kullandığınız programın yüklemeye çalıştığınız dosya biçimini desteklemiyor veya yüklediğiniz dosya boyutu maksimum dosya boyutundan daha fazladır

Yok eğer sorununuz 2. şıktaki gbi RESİMLERİN ÇIKMAMASI ise:
Muhtemel neden site şablonunun html dosyalarınız ile aynı klasörde yer almaması olabilir. Bu da şablona göre resim konumları ile sayfalara göre resim konumlarının farklı olmasına neden oluyor olabilir.

hocam konuyu biraz dağıtacam galiba ama bu tür bi sorunum vardı. siteye attığım resimler bilgisayarımda görünüyor, okuldaki pclerde görünmüyor. Sebebi ne olabilir acaba. resimler resize picture ile boyutlandırılmış jpg 1'i görünüyor diğerinin açılan alanı var resim yok.

selcuklu' Alıntı:
hocam konuyu biraz dağıtacam galiba ama bu tür bi sorunum vardı. siteye attığım resimler bilgisayarımda görünüyor, okuldaki pclerde görünmüyor. Sebebi ne olabilir acaba. resimler resize picture ile boyutlandırılmış jpg 1'i görünüyor diğerinin açılan alanı var resim yok.
..
varDI derken artık çözüldümü ?
eğer çözülmediyse adres verin ona göre yorum yapalım. ama muhtemelen resim yolları hatalı kayıt edilmiştir. file:\c:\user\x\desktop\a.jpg vb..

başka bi resim atmıştım hocam öyle hallettim. Hastayı görmeden tanı koyma olayı oldu galiba yine haklısınız, teşekkürler.

BBNET
Geri