Sınıflarda kullanılabilecek Web 2.0 araçları

Kodla Büyü

mesut_steel

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
667
Zamanında forumda en iyi telefon uygulamalarını paylaşmıştık. Bilmediğimiz birçok uygulamayı öğrenerek kullanmış ve faydalanmış olduk.
Bunun Web 2.0 versiyonunu denesek yine birbirimize katkımız olur diye düşünüyorum.
Ve yeni bir konu hortlatıyorum :) Hadi bakalım neler gelecek.

1- Quizizz (https://quizizz.com/) Kahoot ile benzer yanları var, farkı ise soruyu kendi ekranlarında da görebilmeleri.

2- Canva (https://www.canva.com/) Öğrencilere pratik tasarım becerileri oluşturabilecek bir site.

3- Color Method (https://color.method.ac/) Gördükleri renkleri tanımayı, benzer rengi paletten seçebilmeyi, rengin parlaklık oranını çözebilmeyi oyun halinde öğreten keyifli bir site.
 
1- TinkerCad (https://www.tinkercad.com/) 3boyutlu tasarımlar yapılabilecek, hazır şablonları bulunan, pratik bir 3d modelleme sitesi. Öğrencilerimin gayet keyif aldığı bir site oldu.

2- Online Video Kesme (https://online-video-cutter.com/tr/) Movie maker yerine kullanılabilecek, video kesme, döndürme, kırpma seçenekleri sunan kullanışlı bir site.

3- Cloud Convert (https://cloudconvert.com/) yeri geliyor resim, müzik, video, pdf, doc, excel gibi formatlarda dönüştürme yapmak için tek tek site arıyoruz. Hepsini bir çatı altında toplayan güzel bir site.
 
https://lab.open-roberta.org

Online robotik simülasyon sitesi. Aynı scratch ve mblock gibi blok kodlama yapılıp yanda bulunan robotun hareketleri gözlemlenebilir.
İlk girişte kullanacağınız robotu seçmeniz isteniyor ama genel olarak kullanım mantığı aynı. Programlama sırasında sensörler motorlar ve portlarini da düzenleyebilirsiniz
 
Son düzenleme:
Plickers candır. En sevdiğim bu benim.
Bir telefon akıllı tahtaya internet bir de qrkodlarla seçenekler hepsi bukadar :) Güzel bir uygulama :)
maalesef ücretli olmuş. 40 öğrenci sınırı varmış ve yorumlarda gördüğüm kadarıyla LG G4 için kamera sorunu da var. :(
buna benzer önereceğiniz bir uygulama var mı? (bilgisayar sınıfına ihtiyaç olmadan)
 
Son düzenleme:
Plickers sadece ücretli olma konusunda değil randımanlı çalışma konusunda da geriye gidiyor. Umarım düzeltirler...
 
Plickers ücretli olunca bir teste 5 soru yazılabiliyor. Aylık ücreti de çok fazla sonuçta her dönemde sayılı defa kullanılacak. Plickers alternatifi uygulama arıyorum. Aynı plickers gibi sadece etkileşimli tahta ve telefon ile test yapılabilecek. Bilgisi olan varsa sevinirim.
 
Plickers ücretli olunca bir teste 5 soru yazılabiliyor. Aylık ücreti de çok fazla sonuçta her dönemde sayılı defa kullanılacak. Plickers alternatifi uygulama arıyorum. Aynı plickers gibi sadece etkileşimli tahta ve telefon ile test yapılabilecek. Bilgisi olan varsa sevinirim.
Bulabilirseniz haberleselim hocam. Çok işime yarayacak.
Plickersda 5 soru ve 40 ogrenci dışında bir sınırlama var mi? Birden fazla test ve sınıf olusturabiliyor muyum?
 
Kahoot

Bilgisayar sınıfında çok keyifli yarışma düzenleme imkanı veriyor. Sadece sınıfta değil evlerinde bile bu yarışmaya katılma imkanları var. kahoot.com sitesinde hazırladığınız sorular için bir şifre gönderiyorsunuz çocuklara, onlar da kahoot.it sitesindeki ekrana şifreyi girip yarışmaya katılmış oluyorlar. Bilgi kadar hızın da önemli olduğu bir sisteme sahip. Görsel açıdan da rengarenk olduğu için çocuklara hitap eden bir altyapısı var.
 
Geri
Üst