SIFIR BENZİNLİ FOCUS/ELANTRA MI YOKSA DİZEL tourneo courier?

Kodla Büyü

aytekincan07

Aktif Üye
arakdaşlar benzinli focus ya da elantara mı yoksa dizel tourneo courier mi tavsiye edersiniz. focus ve elantra full değil orta dolulukta tourneo full.61bin civarı üçü de. tourneo ticari olarak geçiyor. siz değerli arkadaşların fikirlerini merak ettim daha iyi karar verme adına.

Ekli dosyalar

• 0f701e22c252a24d9449e829b0c21666.jpg
    0f701e22c252a24d9449e829b0c21666.jpg
    72.5 KB · Görüntüleme: 999
  • YZ.jpg
    YZ.jpg
    57.1 KB · Görüntüleme: 1,001
  • 2015-Hyundai-Elantra3.jpg
    2015-Hyundai-Elantra3.jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 1,001
üç yılda 90 bin km yapan biri olarak dizel i tercih ederdim. her yıl vergi var ama diğer araçlarda ki yakıt ücreti o vergiyi katlayacak her zaman. birde focus ile elentrayı aynı düşünme elentra daha boş ve sahibine zarar ettiren bir araç.
birde ben çok km yapmam deme araba olunca geziyorsunuz.
yalnız tourneonun ticari olduğu için yolda belirlenen hız limitlerine ve kamyonet kontrol noktalarına girme zorunluluğuna bakmak lazım.

sezginozturk' Alıntı:
üç yılda 90 bin km yapan biri olarak dizel i tercih ederdim. her yıl vergi var ama diğer araçlarda ki yakıt ücreti o vergiyi katlayacak her zaman. birde focus ile elentrayı aynı düşünme elentra daha boş ve sahibine zarar ettiren bir araç.
birde ben çok km yapmam deme araba olunca geziyorsunuz.
yalnız tourneonun ticari olduğu için yolda belirlenen hız limitlerine ve kamyonet kontrol noktalarına girme zorunluluğuna bakmak lazım.
elentra en boş moedli değil hocam donanımı gayet yeterli. değer kaybettrime konusunda hem fikiriz. elantra veya focus alırsam bi de tüp taktırmak gerekir malum benzinde binilecek gibi değil.

Courier aldım 1 depo ile 1000 km yol yaptım. Gayet memnunum. Eğer fazla km yapıyorsanız, bagajınız varsa, hız takıntınız yoksa alın derim. Otomobil konforu var.

Her sene vergi bütü araçlarda var, herhalde muayeneden bahsediyorlar. Yeni aracın muayeneden geçme gibi sıkıntısı olmaz, ücret olarak da 10 yılda yaklaşık fazladan 1200 TL gibi masrafınız olur fakat. Siz bu aracı alırken zaten 10.000 tl kadar ucuza alıyorsunuz.

Courier binek olarak da alabilirsiniz. Ticariler de ÖTV % 15, binek olanlarda %45 Ben alırken faturasına baktım, normal fiyatı 36.000TL yazıyordu ÖTV, KDV derken 46.000 TL fiyatı buluyor. Binek fiyatı ise 56.000 di. Aralık 20014 fiyatı tabiki

utf8' Alıntı:
Courier aldım 1 depo ile 1000 km yol yaptım. Gayet memnunum. Eğer fazla km yapıyorsanız, bagajınız varsa, hız takıntınız yoksa alın derim. Otomobil konforu var.

Her sene vergi bütü araçlarda var, herhalde muayeneden bahsediyorlar. Yeni aracın muayeneden geçme gibi sıkıntısı olmaz, ücret olarak da 10 yılda yaklaşık fazladan 1200 TL gibi masrafınız olur fakat. Siz bu aracı alırken zaten 10.000 tl kadar ucuza alıyorsunuz.

Courier binek olarak da alabilirsiniz. Ticariler de ÖTV % 15, binek olanlarda %45 Ben alırken faturasına baktım, normal fiyatı 36.000TL yazıyordu ÖTV, KDV derken 46.000 TL fiyatı buluyor. Binek fiyatı ise 56.000 di. Aralık 20014 fiyatı tabiki
hocam madem courier sahibi buldum bi kkaç sorum olacaktı? :)
1- geri vites problemi var diye duydum zor girme ve vitesten atma gibi
2- kışın ön konsoldan tıkırtı gibi sesler geliyor diye okudum.
3- malzeme kalitesi nasıl hocam. araçtan 1 yıl içinde dökülme sesi gelmesin de :)

geri vitesi normal vitese göre biraz zor geçiyor. Ancak o kadar abartılacak kadar değil. Geri vitese geçerken biraz kuvvetli bastırmak gerekiyor. Tıkırtı olayı soğuk havada oluyor sıcak havada ses olmuyor. Kronik problemmiş. Soğuk havada cam ile konsol arasındaki süngerin sertleşmesi sonucu olduğunu söylediler. Çözüm olarak da araya küçük bir parça koyardurursanız sıkıntı kalmıyor. Malzeme kalitesi iyi, şu an sıkıntım yok. Aynı konseptdeki diğer araçlara göre konforunun iyi olduğunu söyleyebilirim.

BBNET
Geri