Session?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
1.Session`lar tarayıcı açık olduğu sürece aktif midirler?

Ve

2.Cookie'ler de tarayıcı açık olduğu sürece aktif midirler? Yoksa cookiler belirlenen süre sonunda işlem yapalım yahut yapmayalım otomatik olarak silinir mi?

İkiside belirlenen süre sonunda ya da sizin isteğiniz dahilinde sonlanabilirler hocam. O açıdan nerde kullanacağınızı yazarsanız kanımca, daha net cevap alırsınız

Re: Ynt: Session?

zulfikar1985' Alıntı:
İkiside belirlenen süre sonunda ya da sizin isteğiniz dahilinde sonlanabilirler hocam. O açıdan nerde kullanacağınızı yazarsanız kanımca, daha net cevap alırsınız

Sessionlar da belirtilen süre sonunda silinebiliyor mu? Benim bildiğim tarayıcı kapanana yahut biz silene dek açık kalırlar

Cookie'ler de tarayıcı açık olduğu süre boyunca açıktırlar. İstenirse cookiler sessionlarla birlikte kullanılarak Oturum Kapatma ve Oturum suresi verme için kullanılabilirler.

öğretmenim, ben şöyle anlatıyorum.

açıyorum hepsiburada yı.
kullanıcı adı ve şifremi giriyorum.
siteye giriş yapıyorum

sonra başka site açıp tekrar dönüyorum hb'da.
kullanııcı adı şifremi de hatırlıyor.
cookie+session aktif.

sonra browser'i kapıyorum tekrar açıyorum.
tekrar giriyorum hb'ya.
kullanıcı adımı hatırlıyor, şifremi hatırlamıyor.
sadece cookie.

sonra browser'i kapatıp geçmişi siliyorum
tekrar giriyorum hb'daya.
hiçbirşey hatırlamıyor.

ekte ders notumuz var.

selamlar.

Ekli dosyalar

Re: Ynt: Session?

oguz-han' Alıntı:
zulfikar1985' Alıntı:

Sessionlar da belirtilen süre sonunda silinebiliyor mu? Benim bildiğim tarayıcı kapanana yahut biz silene dek açık kalırlar
hocam session default ayar olarak browser kapanana kadar açık kalacak şekilde ayarlanmıştır.dediğin gibi tarayıcı kapanana kadar ya da biz silene kadar açık kalır.burdan sen ne kastettin bilmiyorum ama; sessionu belli süre sonunda sona erdirmek için kod yazıyorduk biz.dediğin doğru yani.gerçi tam olarak burda merak ettiğin şeyi de anlayamamış da olabilirim :)

BBNET
Geri