Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!

Kodla Büyü

hugo4545

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu güzel bir haber. Uzun yolda araç sollamak için manyak manyak sellektör yapıp öndeki aracı zor durumda bırakan sürücü bozuntuları için iyi oldu. Ayrıntılar aşağıda..

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor? Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.

Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisini yakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü, polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti.

http://gundem.milliyet.com.tr/selektor- ... efault.htm

Çok güzel olmuş takıyorlar bide yüksek güçteki xenon farları kör ediyorlar resmen. Uzun yakma cezası da olsun. Saygı denen bişey kalmamış herkes uzun farlarla dolaşıyor. Tabi bunların uygulamaya da tam olarak geçmesi lazım

Türkiyede trafik tam bir trajik. ehliyet alma sistemi yeniden düzenlenmeli, abartısız %70 sürücüler kavşaktan dönmeyi bilmiyor. basit bir sinyal vermeye üşeniyor.

sol şeritten 80 le gidene , araba kullanırken telefonla konuşmaya çalışıp sağa sola zikzak çizene , sollamaya çıktığında dikiz aynasından , daha önce hiç araba görmemiş gibi sana bakmaya çalışıp farkında olmadan sola kayanlara ve tabi ki kavşağa 50 m kala sinyal vermeden sola geçip bir de el hareketi yapan dangalaklara ne ceza verilecek acaba

Teachnologist' Alıntı:
Çok güzel olmuş takıyorlar bide yüksek güçteki xenon farları kör ediyorlar resmen. Uzun yakma cezası da olsun. Saygı denen bişey kalmamış herkes uzun farlarla dolaşıyor. Tabi bunların uygulamaya da tam olarak geçmesi lazım
Benim otomobilim de de Xenon var . Uzun değil kısa hüzmeli . Taktırdığım andan itibaren uzun farları kullanma gereği bile görmedim . Güvenlik açısından gerekli bence

sen şu istanbul da minibüsçülere hiçbir yaptırım uygulayamıyorsan bunların hiçbirine inanmam ben.
Adamlar kırmızı ışıkta durmuyor, trafik bunlar yüzünden felç, zaten sinyallari yok, yol ortalarında her yerde durma imkanları var.
Kısaca trafiğin tek hakimleri.
Ve ben hiçbir zaman görmedim bir polisin bunlara yaptırım yaptığını.

cool_06' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:
Benim otomobilim de de Xenon var . Uzun değil kısa hüzmeli . Taktırdığım andan itibaren uzun farları kullanma gereği bile görmedim . Güvenlik açısından gerekli bence

Hocam kullanan için çok iyi belki ama inanın bazı beyaz farlar insanı gerçekten kısa süreli kör ediyor...

yalcinbayrakci' Alıntı:
cool_06' Alıntı:
Teachnologist' Alıntı:

Hocam kullanan için çok iyi belki ama inanın bazı beyaz farlar insanı gerçekten kısa süreli kör ediyor...
Hocam sizin dediğiniz beyaz ampüller olmasın? çünkü ne bileyim yeni nesil bir sürü aracta xenon ve bixenon far var. Dediğiniz durum elbette güvenlik açısından sakıncalı bir durum

BBNET
Geri