Seat ibiza Nasıl?

Kodla Büyü
fikrifirat' Alıntı:
Selamlar herkese iyi bayramlar:)

Hocam bende de ibiza var. Aldıktan sonra tüp taktırdım. hiçbir şikayetim yok. yol tutuşundan olsun kullanılan malzeme konfor vs. her şey dört dörtlük. çok kıvrak ve keskin manevralarda çok etkili özellikle bu özelliği hoşuma gidiyor. şunu da söyliyim 1,4 85beygir olduğu için araç doluyken rampalarda hemen düşüyor. benzinde de durum böyle çok fazla fark etmiyor. Simit lpg yerine 28lik küçük bir depo koydurdum fazla yer de kaplamıyor. tavsiye ederim :+1:
hocam hangi marka taktırdın tüpü ve yakıt ne kadar düştü

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
tolgahan0010' Alıntı:
hocam 1 yıldır ibiza 1.4 style station kullanıyorum. bagajı geniş olsun istedim. yakıtı haricinde bir şikayetim yok. tüp taktırmadım daha ama düşünüyorum. style paketini 1 yıl önce 33.000 e almıştım. sıfır araba alıpta verdiğim paraya bulunacak en kaliteli araba olduğunu düşünüyorum. biraz daha bütçeyi artırabilseydim kesinlikle leon alırdım. kısa vadede satmayacağım için tutulmuyor muhabbetlerini pek dinlemedim ben.
hocam bu fiyatın 3000 üstüne astra vardı (2012 aralık sonuna kadar): yarı otomatik vites, c segment genişliği, daha iyi yol tutuşu , daha iyi güvenlik, piyasası da daha iyi, yokuşta kalkış desteği esp vs vs. ibizayla kıyaslayınca çok ucuz kalıyor yani.
2013 9. ayda aldım hocam fiyat kıyaslamasını çok uzak zamanlarda yapmışsın. karşılaştırdığın arablar arasında en az 8000-1000 tl var belki daha fazla

Hocam. Seat İbiza Kullanıcısıyım.
Forumda kalitesiz falan filan diyenler olmuş. Hiçbirine kulak asma. Wolswagen, Skoda, Audi yi nasıl bilirsen Seat da aynı grubun markası. 2011 model ibiza kullanıyorum. Tam 2 yıldır. Hiçbir sıkıntı çıkarmadı bana allaha şükür. Eğer biniciysen al bin derim. LPG ye gerek yok eğer benzinli modelini alacaksan. Rodaj süresini doldurduğunda ortalama 0,25-0,30 arası yakıt sarfiyatını göreceksin. Motoru Polo ile aynı motor birebir. Kalitesiz diyen arkadaşlar neye biniyor merak etmiyor da değilim bu arada. Sorunuz varsa sorarsanız bildiğim anladığım kadarı ile yardımcı olabilirim.

He şunu da söylim hocam. Kullanan arkadaşlar rampalarda devirden düştüğünü söylüyor 85 beygir olduğu için. Rampalardaki düşüşün sebebi 85 beygir olması yalnızda %30 luk kısım. Bu araçta gaz pedalında tel yok hocam. Gaz sensörü var. Yani pedala bastığında yakıt ekonomisi adına tepkimesi yaklaşık 1 saniye sonra veriyor. Motora ani yüklenmede sarfiyat artacağından. Örneğin aynı yokuşu gaz pedalı ile çıkmak yerine, hız sabitleyici ile çıkarsanız devirden düşme sıkıntısı oluşmuyor. Bu da hız sabitleyicinin gaz sensöründen daha hızlı motora sinyal göndermesinden kaynaklanıyor. Bunun önüne geçebileceğiniz bazı paketler var internette. Araştırırsanız ve aracınıza takarsanız yokulta düşmeyi minimuma indirirsiniz. Örneğin; PedalBox, SprintBooster, vs...

Hocam okudukça yazıyorum. Kusura bakmayın. Seatlarda satışta tutulmuyor şeklinde bir sıkıntı yok. Aracımı henüz satışa çıkarmamama rağmen bir çok kişi satın almak istedi örnek olarak. Satamam konusunu düşünmeyin hiç. Zaten son 2 yıldır, sokaklar, caddeler seat doldu.

Son olarak arkadaşın resmini verdiği model İbiza FR. Spor modeli. Motoru falan farklı onun. Çok daha güçlü. Tamamen performans için üretilmiş.

Bir de arkadaşın biri DSG şansıman için pek iyi şeyler söylenmiyor demiş. Hocam hangi tip şanzıman kullanırsanız kullanın düzgün kullanmazsanız sorun çıkarır. Bir ara Alfa Romeo da selespeed şanzımanı sorunlu deniyordu. Ama 20 sene geçti bu şanzımanlı araçlar hala yollarda.

Neyse benden bu kadar, sorusu olan varsa sorabilir. Yardımcı olmaya çalışırum.

BBNET
Geri