Seat ibiza Nasıl?

Kodla Büyü

gakgoskentli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Daha önceki baslikta soramadim.40000 TL te kadar araç bakıyorum.
0 en uygunu seat ibiza.nasıl bir araçtır.
Lütfen özellikle kullanan ve bilen arkadaslar yorumlasin.Saygilarimla

Seat-Ibiza-FR-Edition-2014-wallpaper.jpg

Seat'ın kendi sitesinden Ibıza hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Kod:
https://www.seat.com.tr/seat-servis/teknik-bilgi.aspx

Silindir Hacmi1390 CC
Beygir Gücü85 HP
Maksimum Tork132 Nm
Maksimum Hız177 Km
0-100 Km Hızlanma11.8 sn
Şanzıman TipiDüz Vites
Vites Sayısı5 ileri
Yakıt TürüBenzin
Şehir İçi Tüketim8.0 lt
Şehir Dışı Tüketim4.7 lt
Ortalama Tüketim5.9 lt
Km Başı Tüketim30 Krş
Yakıt Deposu45 lt
Co2 Emisyonu139 gr
Uzunluk4052 mm
Genişlik1693 mm
Yükseklik1445 mm
Boş Ağırlık1000 kg
Bagaj Hacmi292 lt
Karoser TipiHatchback
Yıllık Vergisi

Kaynak :
Kod:
http://www.arabalar.gen.tr/seat-ibiza-1-4-referance-i806.html

Duyduğuma göre ikinci eli pek satılmıyormuş hocam, birde yedek parçada sıkıntı var galiba ama sağlam arabadır yani bence satın alabileceğiniz bir araç.

Seat İbiza hakkında bilgim yok ama ben sana geçen yıl aldığım aynı sınıf Clio 4 hakkında bir yıllık deneyimlerimi aktarayım....
Clio 4'te en kötü özellik araç içerisinde gelen sesler , ve iç malzeme kalitesizliği. Özellikle o kaplamalar felan çok fazla kalitesiz. Seslere cok dikkat eden biri olarak rüzgar sesi, ön taraftan gelen sesler epey bir dikkatimi çekti.

iyi yönlerine gelecek olursak. Yol tutuşu çok güzel, Yakıt yönünden harika ( uzun yol yapacaksan bende dizeli mevcut tavsiye ederim ) motorundan hiç bir sıkıntı çekmedim. Doğuda görev yaptığım zamanda bile ben geçtikten sonra trafiğe kapatlılan o karlı günde bile beni yolda bırakmadı. Bagajı diğer B sınıfı araçlara göre biraz daha geniş ve güzel. Ben aldığımda full modeli dizel 1.5 dci motor icon 48 bindi şimdide sanırım aynı fiyatlarada

Clio 4 hakkında başka öğrenmekt istediğin bir şey varsa sorabilirsin. Bu arada aracın garanti süreci ve servislerinden de memnunum onu da belirtmek isterim.

ben test surusu yapmistim kalitesiz bir araba hic begenmedim.. 40 bine sıfır opel astra bulabilirsiniz bence en uygun ama binilebilecek araba opel astradir..

Öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun arkadaşlar.Cevaplarınız için çok tskr ederim.
Clio bana biraz uzak bir araç 2. Elde rakipsiz ama ben uzun süre binmek istiyorum.
Tam da araba alacak zamanı bulduk.aslinda biraz mecbur kaldim.

kaybil' Alıntı:
ben test surusu yapmistim kalitesiz bir araba hic begenmedim.. 40 bine sıfır opel astra bulabilirsiniz bence en uygun ama binilebilecek araba opel astradir..
Hocam 0 astra 40 bin varmi hemen alayim

LostParadise' Alıntı:
Seat İbiza hakkında bilgim yok ama ben sana geçen yıl aldığım aynı sınıf Clio 4 hakkında bir yıllık deneyimlerimi aktarayım....
Clio 4'te en kötü özellik araç içerisinde gelen sesler , ve iç malzeme kalitesizliği. Özellikle o kaplamalar felan çok fazla kalitesiz. Seslere cok dikkat eden biri olarak rüzgar sesi, ön taraftan gelen sesler epey bir dikkatimi çekti.

iyi yönlerine gelecek olursak. Yol tutuşu çok güzel, Yakıt yönünden harika ( uzun yol yapacaksan bende dizeli mevcut tavsiye ederim ) motorundan hiç bir sıkıntı çekmedim. Doğuda görev yaptığım zamanda bile ben geçtikten sonra trafiğe kapatlılan o karlı günde bile beni yolda bırakmadı. Bagajı diğer B sınıfı araçlara göre biraz daha geniş ve güzel. Ben aldığımda full modeli dizel 1.5 dci motor icon 48 bindi şimdide sanırım aynı fiyatlarada
48000 e çıksam 2. El Corolla alırdım.Yorum için teşekkür Lee.hayirli bayramlar

ben de birkaç gündür seat inceliyordum fiyat olarak vw'den daha uygun fakat motor, şanzıman(ben dsg düşünüyorum) birçok teknoloji vw grubundan transfer edilmiş arabayı alırsanız yorumlarınızı eklersiniz

gakgoskentli' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
Hocam 0 astra 40 bin varmi hemen alayim
2013 astra klasik liste fiyati 42 bin olmasi lazim hocam 40 verdiklerini duymustum bayilerde var hala

kaybil' Alıntı:
http://www.opel.com.tr/opel-serisi/satis-alani/arabalar/astra-hatchback/genel-bakis.html

41 bin kusurat baslangic liste fiyati ama saglam pazarlikla 40 in altina bile inerler ibizanin en dolusundan iyidir...
Katiliyorum hemen bakacam

bahsettiğiniz astra 1.6 essentia yarı otomatiğini 36000e almıştım 2012 ekimde. fiesta, polo ve corsa da bakmıştım. hemen hemen aynı fiyattaydılar. az kalsın astra almayacaktım. şimdi çok memnunum. iyi ki almışım diyorum. bu fiyata böyle iyi bir araç bulamazsınız =)

hocam 1 yıldır ibiza 1.4 style station kullanıyorum. bagajı geniş olsun istedim. yakıtı haricinde bir şikayetim yok. tüp taktırmadım daha ama düşünüyorum. style paketini 1 yıl önce 33.000 e almıştım. sıfır araba alıpta verdiğim paraya bulunacak en kaliteli araba olduğunu düşünüyorum. biraz daha bütçeyi artırabilseydim kesinlikle leon alırdım. kısa vadede satmayacağım için tutulmuyor muhabbetlerini pek dinlemedim ben.

Re: Ynt: Seat ibiza Nasıl?

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
bahsettiğiniz astra 1.6 essentia yarı otomatiğini 36000e almıştım 2012 ekimde. fiesta, polo ve corsa da bakmıştım. hemen hemen aynı fiyattaydılar. az kalsın astra almayacaktım. şimdi çok memnunum. iyi ki almışım diyorum. bu fiyata böyle iyi bir araç bulamazsınız =)
Hocam bende eşimde kullansın diye astra classic 3 Hb easytronik otomatik almayı düşünüyorum. Sürüş yakıt lgp uyum araç içi ses alma durumu nasıl?

tolgahan0010' Alıntı:
hocam 1 yıldır ibiza 1.4 style station kullanıyorum. bagajı geniş olsun istedim. yakıtı haricinde bir şikayetim yok. tüp taktırmadım daha ama düşünüyorum. style paketini 1 yıl önce 33.000 e almıştım. sıfır araba alıpta verdiğim paraya bulunacak en kaliteli araba olduğunu düşünüyorum. biraz daha bütçeyi artırabilseydim kesinlikle leon alırdım. kısa vadede satmayacağım için tutulmuyor muhabbetlerini pek dinlemedim ben.
hocam bu fiyatın 3000 üstüne astra vardı (2012 aralık sonuna kadar): yarı otomatik vites, c segment genişliği, daha iyi yol tutuşu , daha iyi güvenlik, piyasası da daha iyi, yokuşta kalkış desteği esp vs vs. ibizayla kıyaslayınca çok ucuz kalıyor yani.

Re: Ynt: Seat ibiza Nasıl?

OZOGUL' Alıntı:
Rüzgara Karşı'' Alıntı:
Hocam bende eşimde kullansın diye astra classic 3 Hb easytronik otomatik almayı düşünüyorum. Sürüş yakıt lgp uyum araç içi ses alma durumu nasıl?
şehir dışı 100 km'de 6 lt, şehir içi 8-9 lt civarı
tüp uyumunda biraz sıkıntı var diyorlar ama sıkıntı yaşayanı da pek görmedim. magnezyum sübaplar yüksek ısıda erir diyorlar, yani lpg taktırdıktan 60000 km. sonra sübap değiştirmek gerekir diyorlar... henüz taktırmadım.
ses yalıtımı iyi, sorun yok
1.6 115 hp seri bir araç, aracın içi de geniş, bagaj da bana yeterli geliyor
vites geçişleri biraz sarsıntılı özellikle 1-2, 2-3 arası ama bir süre sonra alışıyorsunuz, beni rahatsız etmiyor artık
ben konfor paket almadığıma pişman oldum, düşünüyorsanız konfor paketli easytronic alın bence

Selamlar herkese iyi bayramlar:)

Hocam bende de ibiza var. Aldıktan sonra tüp taktırdım. hiçbir şikayetim yok. yol tutuşundan olsun kullanılan malzeme konfor vs. her şey dört dörtlük. çok kıvrak ve keskin manevralarda çok etkili özellikle bu özelliği hoşuma gidiyor. şunu da söyliyim 1,4 85beygir olduğu için araç doluyken rampalarda hemen düşüyor. benzinde de durum böyle çok fazla fark etmiyor. Simit lpg yerine 28lik küçük bir depo koydurdum fazla yer de kaplamıyor. tavsiye ederim :+1:

Sağolun arkadaşlar hala bakıyorum.ibiza style 37000 az para da değil hani
rampada düşmesi kafama taklidi
sadece 2. El değil yedek parca problemide var
Gerçi bugünkü piyasaya gore 37000 de çok degil
Astra alma niyetin var bakalım hayirlisi
25000 den baslayip 40 bine çikacagim aklimin ucuna gelmezdi

gakgoskentli' Alıntı:
bende oyle basladim hocam 25 binden basladim sonra bi baktim piyasada 40 bine kadar temiz araba yok en son borc harc 50 bini gozden cikarmistim ki temiz bi honda denk geldi 35 bine bagladik ufak bir borcla hallettik sukur

kaybil' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
bende oyle basladim hocam 25 binden basladim sonra bi baktim piyasada 40 bine kadar temiz araba yok en son borc harc 50 bini gozden cikarmistim ki temiz bi honda denk geldi 35 bine bagladik ufak bir borcla hallettik sukur
Ama hocam biraz insanın elini vicdanına atması gerekmez mi?
Şöyle bir örnek vereyim
Adam 2011 de 0 accent era almış
Sene 2014 e kilometre 60 bine gelmiş
Adam buna rağmen kar edip satmak istiyor.

Bu araba 3 sene hiç mi yıpranma dı.
Vicdan merhamet yahu.

gakgoskentli' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
Şöyle bir örnek vereyim

Vicdan merhamet yahu.
hocam 2 sene once 40 binlira olan sifir arabalar simdi olmus 70 binlira ona gore dusunursek normal bence..

Ben 2013 Eylülde 36450 TL'ye sıfır İbiza 1.2 DSG otomatik vites 105 hp aldım aracın performansından çok çok memnunum. 10 ayda 18300 km yaptım. Vites geçişini sadece digital göstergede görüyorsunuz bırakın corsalardaki vites geçişi sarsıntısını ekrana bakmazsanız hissetmiyorsunuz bile. Hele aracın kalkışında gaza sert basarsanız ivmelenmesini hissetmek harika. Kalkışta daha hiçbir 1.6 araca geçilmedim :) Arabamı seviyorum, performansı duruşu görüntüsü bana göre harika. Aracın olumsuz yönü olarak ise 110-120 km hızı geçince içeriye biraz ses alıyor, arka koltuk diz mesafeleri biraz dar gibi. Hele benim gibi pedala rahat basayım diye koltuğu epey geri alırsanız ya arkadaki sıkışıyor yada arkanızda oturanın dizlerini sırtınızda hissediyorsunuz. Bagaj kapasitesi hatcback araçlara göre iyi ama yine de büyük bir valiz koyarsanız pek bir yer kalmıyor. Şehiriçi 32-33 kuruş, şehirdışı 27-28 kuruş değerlerinde yakıyor.

kaybil' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
gakgoskentli' Alıntı:
Şöyle bir örnek vereyim

Vicdan merhamet yahu.
hocam 2 sene once 40 binlira olan sifir arabalar simdi olmus 70 binlira ona gore dusunursek normal bence..
Siz de haklısınız ama hani biraz insaf etmek gerek zira
Herşey para değil.

masterkartall' Alıntı:
Ben 2013 bilirde 36450 TL'ye sıfır İbiza 1.2 DSG otomatik vites 105 hp aldım aracın performansından çok çok memnunum. 10 ayda 18300 km yaptım. Vites geçişini sadece digital göstergede görüyorsunuz bırakın corsalardaki vites geçişi sarsıntısını ekrana bakmazsanız hissetmiyorsunuz bile. Hele aracın kalkışında gaza sert basarsanız ivmelenmesini hissetmek harika. Kalkışta daha hiçbir 1.6 araca geçilmedim :) Arabamı seviyorum, performansı duruşu görüntüsü bana göre harika. Aracın olumsuz yönü olarak ise 110-120 km hızı geçince içeriye biraz ses alıyor, arka koltuk diz mesafeleri biraz dar gibi. Hele benim gibi pedala rahat basayım diye koltuğu epey geri alırsanız ya arkadaki sıkışıyor yada arkanızda oturanın dizlerini sırtınızda hissediyorsunuz. Bagaj kapasitesi hatcback araçlara göre iyi ama yine de büyük bir valiz koyarsanız pek bir yer kalmıyor. Şehiriçi 32-33 kuruş, şehirdışı 27-28 kuruş değerlerinde
yakıyor.
Sayın hocam bahsettiğiniz TSI motor bilen bilir bilmeyen de eh işte 1.2 der

1.2 de 105 beygir iyimis.. vergisi nekadar.. iiki bg re gore almiyolar vergiyi

BBNET
Geri