seat ibiza hakkında bilgisi olan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izorya43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

izorya43

Aktif Üye
arkadaşlar, slmlar.sıfır seat ibiza almayı düşünüyoruz.27300tl.kullanan, bilen tavsiye edeniniz var mı acaba?

hocam bende biraz araştırmmıştım bu arabayı yakıt olayına iyi bak bence dizel modelinin yakıtı çok düşün paran varsa dizel al derim. Son zamanlarda biliyorsn benzine habire zam geliyor

ever doğru hocam yakıt biraz problem, dizeline de baktık ama 7000tl fark var.biz iliçi kullanıcaz. 5-6 sene sonra değiştirsek aradaki 7000tl ancak kapanır heralde.yani kararsız kaldık.bilmiyoruz.bir de otomatik istiyorduk, onun da motoru daha iyi turbo falan ama 5000-6000 tl fark var.hayırlısı.yorumlarınızı bekliyorum...

görünüşü çok iyi. cok almak istdim 2 ay kadar önce :)
en sonunda 2009 dizel fiesta (24000km de) buldum onu aldım aynı fiyata :)
iyiki öyle yapmışım diyorum.
bu arada yılbaşından önce 26400 tl idi ibiza.
zam gelmiş galiba...
hayırlısı olsun hocam...

2008 model seat ibizaya sahibim, stylance dizel çok memnunum.
hergun enaz 40 km yol yapıyorum, ayda 250 tl yakıt ödüyorum. hele sehir dışı seyahatlerde yakıtı mükemmel.

izorya43' Alıntı:
arkadaşlar, slmlar.sıfır seat ibiza almayı düşünüyoruz.27300tl.kullanan, bilen tavsiye edeniniz var mı acaba?

Babamda 2006 model cordoba var, dizel. Yakıt konusunda süper diyebilirim. İstanbul-Bursa arası 85 km hızla ( yolculuğun çoğunlu tabiki) geldim, 3,7 lt/100 km yaptı. şehir içi ise 5,5-6 lt arası yakıyor kullanıma göre. benzinli olarak derseniz şehir içi 7,5lt altına kesinlikle düşmez diye düşünüyorum.

Yıllık 25.000-30.000 km civarında yol yapılacağı zaman dizel otomobil öneriyorlar ama Benzin-Lpg mağduru biri olarak kesinlikle dizel ibizayı öneririm...

evet donanım ve yakıt olarak avantajlı bir araç....yalnız 27y eolanda donanım yok pek 32 falandır herhalde biraz donanımlısı...

Arkadaşım Almanya'da Audi'nin fabrikasında kontrol mühendisi olarak çalışıyor.Audi-vw-seat-skoda araçları aynı kalite kontrolünden geçiyor dedi.Sadece aralarında işçilik iç mekan konfor tarzı farklar var dedi.Yani Seat dışarıdan göründüğü kadar kalite olarakta iyidir bence.

Bu devirde alınacaksa kesin dizel olsun, fakat dizel diye B sınıfı bir arabaya 35-36 bin lira vermek mantıklı değil.

ibiza 1.2 benzinlisini aldı bi kız arkadaşımız 36bin e otomatik vites, araba çok hoş şirin fakat ben şahsen hayatta vermem o arabaya o parayı.

kendi adıma konuşayım, 30bin civarı 2.el temiz bi dizel alırım C sınıfı keyfime bakarım.(evliyim ve yarın öbürgün çocuk olma ihtimalini göz önünde bulunduruyorum)

Zevk meselesi tabi ama, bu saatten sonra B sınıfı içi dar doğru dürüst bagajı olmayan arabaya o parayı vermem.(arka baş ve diz mesafesi bana çok yetersiz geldi kesinlikle)

Evli ve çocuğu olan yada çocuk sahibi olmayı planlayan aileler için HB araçlar bagaj açısından soru işareti gerçekten. Çocuk olunca bagaj ihtiyacı ön plana çıkıyor. Benimde görüşüm 35-36bin TL ye B sınıfı HB araç yerine aynı paraya 2-3 yaşlarında C sınıfı sedan araçlar.
Dizel olayına gelirsek. Yılda 25bin KM ve fazla yapan varsa dizel tercih edebilir. Yoksa bir anlamı yok.

BBNET
Geri