Seat cordoba 2003... Alınır mı?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Yaklaşık 20 yıldır tanıdığımız bir arkadaş bugün arabası için konuşmuş babamla. Daha doğrusu sıradan muhabbet sonra babam dalmış "satıyorsan çocuğa alalım diye" laf aramızda babam arabadan anlamaz. ben görmedim ama bana söylenen şu:

Seat Cordoba 2003 model xxxxx km 1.4 benzinli...Kırmızı renk... tüp ruhsata işli... Ama 1.4 için modeller Basic - Costa - Elegance - Reference - Signo - Stella - Stylance modellerinden hangisi bilmiyorum.

Bi tanıdığımız alacakmış onun için galeriye göstermiş 10.500TL demiş galeri. Ailevi sebeplerden satış olmamış. Derken o hafta yani 2 ay önce kaza yapmış... kendisi ilçede olduğu için ilgilenemediğinden ancak geçen bikaç gün önce gelmiş arabasını almış... 2500 TL masrafı ödemiş....
babama dediğine göre taş gibi yapmış arabayı.Ama kaza masrafı yormuş kendisini...Dış görünüşünü babam çok canlı görmüş ve valla arabası güzeldi diyor.

Kardeşime alsak mı bu arabayı ne dersiniz? sahibinden ilanlarına baktım 150-160 bin km olanlara bile 15.000 söylüyorlar en az...
Sahibinden araması en düşükten yükseğe 2003 sıralaması
uje4aga8.jpg

öyleyse dostluk bozulmasın
elbetteki sanayiye git gel adam yorulmuş belli. ama bakarsın yarın bişey çıkar acaba bunu biliyor muydu, bizi kekledi mi. Dostuna hayır etmemiş. Bari sen hayırlısına bak.
ben toledo binicisiyim. kaza olsun olmasın yıllık masrafın ortalama yüzde 4 aracın değerine göre. bu sene triger su pompası kayışlar vs. bana 1000'e mal oldu.

nete baktım biraz çok az yakıyormuş geniş araç filanmış deniyor...
Hayır baktım sahibinden'e adam 260.000km ye bile 15-16bin civarı istiyor.
arkadaş 60-70 km uzaktaki ilçede kalıyor. sanırım bırakmışlar bidaha şehre indiğinde almaya gitmiş.

zaten babama da xxxxx dayı alacaktı galeriden 1.000TL fazla veririm dedi gösterdim 10.500 dediler o da ailevi sıkıntıdan alamadı gittik kaza yaptık durduk yere 2.500 gitti diye hayıflanmış...
kardeşim aldı mı satmaz arabayı dökülene kadar biner...

Kaza nasıl kaza? takılan parçalar orijinal mi yan sanayi mi?
Aynı parça serviste 750 tl ye, Yan sanayisinde 300 tl ye, yanında yanında 100 tl ye alabiliyorsun ama 1 yıl götürüyor.

Bırak arkadaşı, araba işinde babası oğluna kazık atar. Kimse malım kötü demez.

valla bilmiyorum nasıl kaza...
trafik sigortası varmış. %25 o suçluymuş %75 karşı taraf.
bu 2500 kendi payına düşen mi yoksa kendi arabasına mı verdiği para mı bilmiyorum. bugün gün içinde araycam.
olaki usta tamam derse bişi yok derse ne dersiniz alak mı?

Kısa süreliğine kullandım güzel arabaydı. Çok konforlu rahat araç devriyaj ve direksiyon çok rahat inanın sonradan POLO aldım ya dedim bu araba rahatlığını önceden hatırlıyorum dedim seatı hatırladım. Ama arızalasını bilemiyorum.

uzakdur..anladığım kadarıyla araçta büyük kaza var ve elden çıkarmaya çalışıyorlar,yerinde olsam 2-3 fazla verir temizlerine bakarım,kazalı araçtan dili yanmış birisi olarak söylüyorum...satması sıkıntılı olur,kaza motoruda kapsadıysa devamlı arıza verir...genede sen bilirisin

bende 2009 cordoba var 1.4 tdi stylance, 2,5 sene önce aldım 50 bindeyken, su ana kadar problem çıkmadı, yakıtı güzel, performansı iyi, ben çok menunum. dediğiniz araçtaki kaza durumu önemli bence. o yönden içinizi rahat ettirirseniz alınır bence.

şimdi baktım...
78binde o almış şimdi 148binde araba...
kaza küçükmüş diyor. hazır sigorta karşılıyorken ve %25 ona aitken hepsini yaptırmış. ön hava yastığı patlamış. sanayiden sıfırını taktırmış 1200 e...
ön kaput arızalıymış aldığında
farın biri çalışmıyormuş
sigorta ödüyorken komplesini değiştirmiş.
dün muayeneye gitmiş onu da geçmiş.

araç tüplüymüş ruhsata işli...
oturdum kullandım bi 5-10 dakka direksiyon vistes filan hersey iyi... dış görünüş sağlam. şoför kapısında ön iki camın otomatiği var. usb girişli teyip. koltukların herbirinin ortası kırmızı sağ ve sol kenarları siyah. (belki 1.4 ün hangi modeli olduğunu göstergesi olur diye yazıyorum) vites kolu bastırıp 1 e atınca anaryaya geciyor. mandallı filan değil. dün 50 tl yakıt almış. sanırım lpg. dünden beri kontak kapatmadım diyo ve halen yakıt varmış.

sadece aklımda bir soru var. onu da ayıp olur diye sormadım bi de araba konusunda yeterince bilgim de yok.
debriyaj filan değil de frene sadece basınca yavaş yavaş sanki biri elinde büyük bir misketle frenin altından ayağıma doğru itip itip duruyor..
(arkadasın biri bunun için ABS çalışıyor dedi)

araba durmuşken de ayağımı fren pedalının altın koydum kendime doğru kaldırdım... dolap kapaklarının anahtarı olur ya sen kaldırırsın o düşer aynen onun gibi oldu. yani bi debriyaj bi gaz pedalı gibi sabit degildi. kol sabit ama kapağı oynaktı bilmem anlatabiliyor muyum

hava yastığı patlayıp -tekrar değiştirildiyse bu biraz sıkıntı yaratır diye okudum..hele sanayide takıldıysa pek güvenmeyin o havayastığına derim..biraz araştırın derim..kaporta-boya hasarları çok önemli saymam ama yürüyen aksam-mekanik-motor-hava yastıkalrı bir kazada hasar aldıysa o arabadan uzak dururm.

airbag'ı açılmış araç ciddi hasar almıştır.. şasi başlarına baktırın eğik mi? ve satarken çok zorlanırsın orası kesin..

onu bilmiyorum valla. normalde o da benim gibi arabadan anlamıyor.
tek dediği eski "ne problem varsa hazır %25 bana aitken hazır sigorta üstlenecekken 1/4 fiyatına tüm eksikleri yaptım. yaptığım 2500 tl masrafın ne kadarını sigorta bana ödeyecek bilmiyorum"

Hocam yokmu şu kazanın bi fotoğrafı? Havanda su dövmesek.. Temel mantık şu airbag açılması için ciddi bi darbe kazım sensörlerini kırıp airbagı açacak.. Birde arabayı çalıştırın motor ısınımca yağ çubuğunu çekin beyaz bi duman var mı? Varsa ne kadar? Daha sonra yağ kapağını açın yağ köpürmesi var nı? Varsa ne kadar? Şu kazayı tam öğrenin hocam.. Direksiyon simidi orjinalmi yeni takılan airbag orjinalmi? Uyarı lambası yakıyormu? Vs vs.. Özetle acele etmeyin...

anladım hocam. ben detayları öğrenmeye çalışayım karsımdakini de kırmadan. çünkü o dostluk da iş de aynı felsefesi güdüyor. ben kalksam dostluk ayrı iş ayrı desem olmaz herhalde...
sanayiye ustaya götürdüğümde usta bu dediklerinizi airbag, direksiyon, yağ vs anlamaz mı? tek tek söylemez mi?

usta dediğin şahıs çok yakın arkadaşın falansa bakarlar ancak %90'ı sesini dinler egsoz dumanına bakar ön düzene bakar geçer.. bizim milletin bi hastalığı var, boya aman kapısı bolaylı olmasın aman çizik olmasın.. açıp motora bakmaz araç yağ eksiltir 5 milyar masrafı vardır.. ama boyası yoktur hemen alırlar.. Kriterler.. takla atmasın (tavan ve ön direkler işlemsiz), kafadan çarpışma olup airbaglar açılmasın(şasi eğikliği), motoruda iyi bi motorcu test etsin sağlam olduğuna kanaat getirsin.. yeterli bence..

cyln' Alıntı:
anladım hocam. ben detayları öğrenmeye çalışayım karsımdakini de kırmadan. çünkü o dostluk da iş de aynı felsefesi güdüyor. ben kalksam dostluk ayrı iş ayrı desem olmaz herhalde...
sanayiye ustaya götürdüğümde usta bu dediklerinizi airbag, direksiyon, yağ vs anlamaz mı? tek tek söylemez mi?

Seat Cordoba iyi araç ondan şaşma ancak paran mı fazla ne zor ediyorsun hocam alma da... 1-2 fazla ver temizini al. ;)

arkadaşlar çok çok teşekkür ederim. ufaklık araba almayı çok istiyor onun için hazır tandık hazır ucuz araba diyo. ben de orta yolu bulmaya çalışıyorum napim...
bana kalsa ben airbaga tümden hayır derim de işteeeee...
bu hafta eleman getirecek sanayiye bi götürüp baktırıcam bi arkadasın samimi usta arkadasları var. he deseler he yok deseler yok...
hadi hayırlısı hele bi baktırak da en azından ufaklığın dilinden kurtuluruz
yoksa sittin sene konusur kafamı şişirir...

olmadı hocam.
arkadas alırken arabayı kazasız biliyormuş ama usta daha önce de kazası var dedi.
airbag orjinal gözükmüyo orjinal olsaydı direksiyondaki tıpa diyebilecegimiz gögüs kısmı böyle oynak olmazdı dedi.kesinlikle sanayiye düşermişiz...
satarken sorun yasarsınız satmam hiç demeyin yeri geliyor paraya sıkısırsın satmakta sorun yasarsın dedi...
baskasına satın birbirinize değil... ok dedik.

BBNET
Geri