Seçmeli ders karmaşası ?

Kodla Büyü

uysal_rockci

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
şimdi arkadaşlar bizde de şöyle bir durum var.
5A, 5B, 6A, 6B şubelerimiz var.

sınıfları bölmeden dersleri açalım dedik. karışıklık olmaması için , ama listeyi farklı yorumluyoruz :)

ilk 4 tercihlere göre en çok seçilen dersleri idare işaretlemiş onlar da 10, 9, 12 kez işaretlenmiş (mat uyg. ,bilim uyg., ing. )

işin kötü yanı , bu derslere girecek mat, fen ve ing öğretmenlerinin zaten 30-32 saat dersleri görünüyor.
ücretli bir arkadaş temin edilmesi gerekecek.
genel toplama baktım ben , orada sıralama değişiyor orada da ( bed, okuma becerileri, görsel) çıkıyor ön plana.
bu derslerde iste öğretmen sıkıntımız yok. Ders saatleri yeterli oluyor.

kararsız kaldık, toplam sayılarda en çok seçilenlere göre mi ders açılmalı yoksa ilk tercihlere mi bakılmalı :)
bu konuda her hangi bir yazı da bulamadım :D

Öğretmen ve derslerin durumuna göre seçmeli dersleri idare belirleme yetkisine sahip diye biliyorum.
Buna dayanarak ben olsam öğretmenlerin ders yoğunluğunu dikkate alarak eldeki öğretmenlere ders verebilecek şekilde seçmeli ders seçimi yapardım.

boteakif' Alıntı:
Öğretmen ve derslerin durumuna göre seçmeli dersleri idare belirleme yetkisine sahip diye biliyorum.
Buna dayanarak ben olsam öğretmenlerin ders yoğunluğunu dikkate alarak eldeki öğretmenlere ders verebilecek şekilde seçmeli ders seçimi yapardım.

İdare gerekli yetkiye sahip mi bilmiyorum, zaten MEB den gelen bir yazı var. 10 kişiyi buldu mu dersi açın diyor :)
öğretmeni soran yok. bulun bir yerden diyor açıkca :)

uysal_rockci' Alıntı:

sınıfları bölmeden dersleri açalım dedik. karışıklık olmaması için , ama listeyi farklı yorumluyoruz :)

ilk 4 tercihlere göre en çok seçilen dersleri idare işaretlemiş onlar da 10, 9, 12 kez işaretlenmiş (mat uyg. ,bilim uyg., ing. )

işin kötü yanı , bu derslere girecek mat, fen ve ing öğretmenlerinin zaten 30-32 saat dersleri görünüyor.
genel toplama baktım ben , orada sıralama değişiyor orada da ( bed, okuma becerileri, görsel) çıkıyor ön plana.

kararsız kaldık, toplam sayılarda en çok seçilenlere göre mi ders açılmalı yoksa ilk tercihlere mi bakılmalı :)

hocam öğrenciler zaten 10 tercih yapıyor neredeyse her dersi yazmak zorundalar sen bu durumda genele bakarsan yanlış yapmış olursun. mümkün oldugunca cok ilk derslerden açmaya çalışın ama olmuyorsa yapacakta bir şey yok birde sınıfların kaç kişilik aç 5-6 tane ders dersi olmayana da ders çıkar.

uysal_rockci' Alıntı:

okulunuzda esas sorun öğretmen eksikliği. norm kadro belirlenirken seçmeli dersler için planlama yapılmamış.

BBNET
Geri