seçmeli 7-8 not sorunu ÇÖZÜMÜ

Kodla Büyü

botecii00

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ben düne kadar 8.sınıflara sınav tarihi ve not girişi yapamıyordum sonra anladım ki e okuldan idare sene başında bilişim teknolojileri ve yazılım dersi seçeceğine bilişim teknolojileri dersini seçmişler, sağolsun müdür yardımcımız tekrar seçmeli ders kaydı yaptı ama bu defa adını bilişim teknolojileri ve yazılım dersi olarak seçti ve sorun giderildi sizin de başınızda böyle bir sıkıntı varsa bu şekilde giderebilirsiniz.

hocam bende de 8.sınıflara not girişi açılmıyor dediğiniz yöntemi deneyelim bakalım nolacak. teşekkürler

Bildiğim kadarıyla 8.sınıflara sınav notu girişi yapamamamız normal. kademeli geçişten dolayı 8. sınıf seçmeli bilişim teknolojileri dersinde sınav notu yok.
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 5 -6 sınıflarda zorunlu 7. sınıfta ise seçmeli dolayısıyla yeni kademeli sistemde not verilebilir...

Karef' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla 8.sınıflara sınav notu girişi yapamamamız normal. kademeli geçişten dolayı 8. sınıf seçmeli bilişim teknolojileri dersinde sınav notu yok.
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 5 -6 sınıflarda zorunlu 7. sınıfta ise seçmeli dolayısıyla yeni kademeli sistemde not verilebilir...
Aynen hocamın dediği gibi kademeli geçişten dolayı bu yıl 8 lere sınav girilemiyor

arkadaşlar 8 sınıflara sınav notu girişi yapılabiliyor

Ekli dosyalar

• 8 seçmeli.PNG
    8 seçmeli.PNG
    82.8 KB · Görüntüleme: 1,813
seçmeli dersler listesinde 3 tane isim var
1.secmeli bilisim teknolojileri 1 saat
2.secmeli bilsim teknolojileri ve yazılım 1 saat (bunu bizim okul seçmiş)
3.secmeli bilisim teknolojileri ve yazılım 2 saat

sizin dediğiniz gibi seçim yapılmış ama ben hiç bir not giremiyorum davranış notu dahil

sınav tarihlerini girişte sıkıntı var sınav tarihini kaydet butonuna bastığımız da sınav tarihlerini kayıt ediyor ama kayıt ettiğimiz sınav tarihini biz göremiyoruz idare ve öğrenciler kayıt ettiğimiz sınav tarihini görebiliyor. sınav tarihini biz kayıt ettiğimizi göremediğimiz için kayıt etmemiş sanıyoruz halbuki sistem sınav tarihini kayıt altına alıyor ve ondan sonra sınav notu girişi açılıyor.

samim023' Alıntı:
sınav tarihlerini girişte sıkıntı var sınav tarihini kaydet butonuna bastığımız da sınav tarihlerini kayıt ediyor ama kayıt ettiğimiz sınav tarihini biz göremiyoruz idare ve öğrenciler kayıt ettiğimiz sınav tarihini görebiliyor. sınav tarihini biz kayıt ettiğimizi göremediğimiz için kayıt etmemiş sanıyoruz halbuki sistem sınav tarihini kayıt altına alıyor ve ondan sonra sınav notu girişi açılıyor.

dediğiniz gibi idari şifreyle görülebiliyor ancak not girişi yapılamıyor şimdilik

8. Sınflar da Kademeli geçişten dolayı Seçmeli bilişim teknolojileri ve yazılım diye bir ders yok. Bu sene Sadece Bilişim Teknolojileri diye ders var. O yüzden bu sene de notumuz yok. Siz gidipte sistemden dersi Seçmeli bilişim teknolojileri ve yazılım diye girerseniz hata yapmış olursunuz.

8. sınıfta Bilişim Teknolojileri ve Yazılım diye bir ders yok ki, neye dayanarak o dersi seçip not girişi yapıyorsunuz?

samim023' Alıntı:
arkadaşlar 8 sınıflara sınav notu girişi yapılabiliyor
Sayın hoca benim anladığım kadarıyla 8. Sınıflarda sadece ders katılım notu olacak ve sizde sınavın görünmesini nedeni dersin adını yanlış yazılmış olmasından dolayı bence...

birinci seçeneği seçersen sadece ders etkinlik notu girilebiliyor. ikinci seçeneği seçersen sınav notu ve ders etkinlik notu girilebiliyor.biz bundan hangisini seçeceğiz kesin bilgisi olan var mı bizim okul ikinci seçeneği seçti ve ben sınav notunu girdim.

bizde birinci seçilmişti fakat ders etkinlik notu bile giremiyorduk o yüzden bende seçmeli bilişim teknolojileri ve yazılım dersini idareye seçtirdim sonra yazılı notu ders etkinlik notu her ikisini de girebiliyorum.
Merak ettiğim birşey ise 7.sınıflarda arkadaşlar hangi dersi seçtiniz yazılı notu girebiliyor musunuz?

7 sınıflar da bilişim teknolojileri ve yazılım 2 saat olanı seçtik.sınav notu ve ders etkinlik notu girilebiliyor. ben öğrencilerin sınav notlarını girdim.

samim023' Alıntı:

birinci seçeneği seçersen sadece ders etkinlik notu girilebiliyor. ikinci seçeneği seçersen sınav notu ve ders etkinlik notu girilebiliyor.biz bundan hangisini seçeceğiz kesin bilgisi olan var mı bizim okul ikinci seçeneği seçti ve ben sınav notunu girdim.

siz nasıl not girebiliyorsunuz ben de hiç bir not girilemiyor 2 numara seçili olduğu halde

Kademeli geçişten dolayı...
8.Sınıflarda Seçmeli Bilişim Teknolojileri 1 saat olacak böyle olduğunda not girişi açılmayacak...
7.Sınıflarda Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım 2 saat olacak böylece not girilebilecek...

Seçmeli derse not girişinin yapılabilmesi için derse öğretmen atamasının da yapılmış olması gerek!

Kademeli geçişten dolayı bu sene 8. sınıf öğrencilerinin eski ders çizelgesine göre dersleri seçilmektedir ve haftada 30 saat ders görmektedirler.
Bu çizelgedeki dersin adı ise Bilişim Teknolojileri'dir ve haftada bir saattir. Bu çizelgenin alttaki açıklamalar bölümünde ise; " rehberlik ve sosyal etkinlikler ile seçmeli dersler notla değerlendirilmez" şeklinde bir ifade vardır.
Bu çizelgelerden haberi olmayan yeni "idarecilerinizi" bilgilendirin arkadaşlar.

Şimdi belge isteyen idareciler için ekleyelim.

Bir de link verelim. http://ttkb.meb.gov.tr/www/ilkogretim-o ... /icerik/13

Hadin kolay gelsin.

Ekli dosyalar

ibrahimozere1' Alıntı:
samim023' Alıntı:

siz nasıl not girebiliyorsunuz ben de hiç bir not girilemiyor 2 numara seçili olduğu halde

düzeltme:not girememe nedenimi buldum. ders öğretmeni olarak seçilmemişim ögretmen atamasını yapınca düzeldi

e okulda 8 sınıfların notlarını girmiştim şimdi ise e okul 8 sınıflara not girişini kapatmış 8 sınıflara not girişi yapamıyorum

samim023' Alıntı:
e okulda 8 sınıfların notlarını girmiştim şimdi ise e okul 8 sınıflara not girişini kapatmış 8 sınıflara not girişi yapamıyorum

aynı şey benimde başıma geldi bende daha önce not girmiştim fakat şimdi kapalı

seçmeli dersler arasından seçmeli bilişim teknolojileri ve yazılım 1 saat olanı çıkarmışlar ondan dolayı not girişi yapılamıyor

BBNET
Geri