zarf atamazsın sayımdan önce fazla zarfları tutanakla çuvala koyuyoruzben bunu bilgilendirme toplantısında sordum doğru düzgün bir şey söyleyemediler. eşitlenir diyorlar arkadaşın dediği gibi. en iyisi sen imzayı eksik sayya da bir fazla zarf at olsun bitsin
fazla çıkan yakılır.zarf atamazsın sayımdan önce fazla zarfları tutanakla çuvala koyuyoruz
Kullanılmayan boş zarflardan bahsediyor arkadaş. Sayımdan sonra, Oy kullanan kişi sayısından fazla ise yakılması gerek sanırımfazla çıkan yakılır.
Kullanılan oydan kasıt imza sayısı mı, imza, sayısı = geçerli geçersiz değil miİlk kez mi görev alıyorsunuz bilmiyorum. İlk görevlerde çok fazla ince eleyip sık dokuyoruz. Burada en önemli durum > kullanılan oy= geçerli + geçersiz oy eşitliğidir. Siz bunu tutanaklarda doğru işleyin. Eksik çıkması sorun değil. (Kullanılan oy= sandıktan çıkan toplam pusula)
Mantıklı ??Hocam önce zarfları herkesin önünde say, sonra imzaları say. İmzaları sayarken içinden say ki zarfların sayısına eşit çıktı dersin. Kimse gelip de imzaları kendisi saymak istemez. Bu da bir taktiktir.![]()
Sandıktan çıkan toplam zarf sayısı imzadan fazla ise fazla olan miktar imha edilir. Eksik ise herhangi birşey yapmanıza gerek yoktur. Tutanağa toplam kullanılan oyu sandıktan çıkan zarf sayısı kadar yazarsınız. imza sayısı kadar değil.Kullanılan oydan kasıt imza sayısı mı, imza, sayısı = geçerli geçersiz değil mi
Eksik çıkarsa zarf eşitlik nasıl sağlanacak, yani imza >zarf sayısı
Şöyle bir bilgi varsandıktan çıkan zarf sayısı imza sayısından eksikse bu durumda tutanak nasıl dolacak, fazla olsa yakarız, ancak eksik olursa imza zarf eşitliği nasıl sağlanacak
kurulu çalıştıran ve kuralları yürüten başkan teslim edilen zarf ve pusulaları "emin" şekilde seçmene verdirir ise sorun çözülür. (Nokta)oy kullanann seçmen sayısı, sandıktan çıkan zarf sayısına eşitlenir diyor
pdf dosyasına baktım hocam. birinci boğuma yani alt tarafaArkadaş yolladı. @isikayhan hocamın yolladığınin PDF halı gibi. Çıktı alıp kullanılabilir
Video dan da bakıp not alacağım hocam ben.pdf dosyasına baktım hocam. birinci boğuma yani alt tarafa
* kapıda asılı seçmen listesi imzasız olan
* kullanılmayan zarflar
* kullanılmayan oy pusulaları milletvekili
* kullanılmayan oy pusulaları cumhurbaşkanı
* 2 adet tercih ya da evet mührü
diye biliyordum ben.
pdf dosyasına baktım hocam. birinci boğuma yani alt tarafa
* kapıda asılı seçmen listesi imzasız olan
* kullanılmayan zarflar
* kullanılmayan oy pusulaları milletvekili
* kullanılmayan oy pusulaları cumhurbaşkanı
* 2 adet tercih ya da evet mührü
diye biliyordum ben.
ysk videosunda alt boğuma koyuyor ama bende yıllardır elden teslim ediyordum. yarın ilçe seçim kurulunu arayıp emin olduktan sonra işlem yaparım.Tercih veya Evet mühürleri elden teslim ediliyor. Sandık mührü gibi yani.
Alt boğumda bırakılamaz.
ysk videosunda alt boğuma koyuyor ama bende yıllardır elden teslim ediyordum. yarın ilçe seçim kurulunu arayıp emin olduktan sonra işlem yaparım.
geri dönüş zarfı içine koyulanlar tercih-evet mührü, poşet dosya içerisine en okunaklı sonuç tutanaklar, sayım döküm cetveli, imzalı seçmen listesi. sandık mührü elden teslim. alt boğumda bütün pusulalar zarflar ve kapıya astığımız seçmen listesi, diğer sayım döküm cetveli. üst boğumda geri dönüş zarfı. mühür elden teslim edilmek üzere ilçe seçime gidilirysk videosunda alt boğuma koyuyor ama bende yıllardır elden teslim ediyordum. yarın ilçe seçim kurulunu arayıp emin olduktan sonra işlem yaparım.