SD Karta taşınamayan Uygulamalar-Nasıl Taşınabilir?

Kodla Büyü

forumdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
513
"Dahili telefon saklama alanı azalıyor"
Arkadaşlar bu olayı bir türlü beceremedim. Internette bir çok sitede aşağıdaki yöntem öneriliyor. Onu da yaptım, başarılı şekilde uyguladım ama gene çalışmıyor.

Bazılarında "SD karta Taşı" butonu aktif, bazı apk'larda aktif değil. Acaba apk yazılırken, SDkarta taşınamaz olarak mı yazılıyor. Bunun çözümünü bulabilen var mı?

Önerilen yöntemler:
1-)Appsaver diye bir program-Bir kısım apkları taşıyabiliyor, çalışmıyor.
2-) Apk'ları google play'den değil de, google'dan apk olarak indirip kurun diyen var, o da çözüm değil. Öyle yaptığım halde taşıyamadğım uygulamalar var.
3-) Çalışmayan bir diğer yöntem:
"Bazı Android cihazların dahili bellekleri 150 mb civarında olduğu için bir yerden sonra yüklenen yeni uygulamalar eskilerini silmeye zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için Android, Uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar için “SD Karta taşı” seçeneği eklemiş ancak her uygulamada aktif değil. Şuanda okuduğunuz konunun açılış amacı da bu zaten.


Bir kaç basit kod ile pasif olan “SD Karta taşı” butonunu aktif etmek için bazı ayarlamalar ve Android SDK yazılımı gerekiyor. Android SDK yazılımını indirip kurduktan sonra, cihazınızı bilgisayara bağlamadan; Ayalar -> Uygulamalar -> Geliştirme bölümündeki USB Hata Ayıklama modunu açın. Şimdi USB ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.


- Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra;


1) cd..

2) cd..

3) cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools ( Android SDK yazılımının kurulu olduğu dizin sizin bilgisayarınızda farklı ise bu alanı kendinize göre değiştirin. )

4) adb shell pm setInstallLocation 2


Artık cihazınızın SD Karta taşı butonu aktif. Tüm uygulamalarınızı SD Karta taşıyabilirsiniz."



Ne önerirsiniz?
 
hocam taşınamayan programların SD'ye taşınabilmesi için cihazınızın root haklarına sahip olmanız gerekir.cihaz marka modeline göre nasıl rootlayacağınızla ilgili yöntemleri uygulamalısınız.
 
Hocam ben OneClick diye ufak bir program bulmuştum.

Benim telefonun ROM'u 256 MB, Harici kart da 2 GB idi. Programı anlatıldığı gibi telefona kurunca 100 MB civarı kalan depolama miktarı 1,85 GB civarına çıktı. Yani depolama alanı olarak doğrudan doğruya SD kartı görüyordu. Ben de heyecan yaptım, ne oldu, nasıl oldu diye kurcalarken bişiyler oldu telefon kapandı açıldı felan kalan depolama alanı yine 100 MB.

Aynı şeyleri tekrar denedim bir daha da olmadı. :oops:
 
BBNET
Geri
Üst