bilişim_23' Alıntı:
merhaba ben öncelikle uzun zamndan sonra atanmış bir bilgisayar öğretmeni olarak kpss ile uğrasmaktan malsef okulda öğrendiklerimi bile unuttum. katıldığım bir seminerde tüm mühendisliklerin bize 10 basar yazılım eğitimi aldığını görünce de dehşete kapıldım ve yazılım mühendisliği okumak için araştırmya girdim ve bir sitenın reklemında da code.org sitesiyle tanıştım bana harika geldi adresi de budur:
https://code.org/ size bir örneği yapmanızı sağlayacak adreste budur :
https://studio.code.org/s/frozen/stage/1/puzzle/1 . şimdi soruyorum bizim meb kurumlarında çocuklara illa officeden başlamak zorundamıyız. birde illaki scratch öğretmek zorundamıyız bunu kullanabilirmiyim. yeni baslayan biri olarak etkili bir yıl ve etkinliklerel projelerle dolu bir yıl olmasını istiyorum. geçen ilk iki yılım office ve donanım ve internet sosyal mecraları tanıtmak oldu. öğrenciler bu durumdan oldukça sıkıldı bende öyle. kendimi de geliştirmek istiyorum ayrıca bilişim dersinin matematik dersi kadar önemli hale gelmesini istiyorum.birde kendi yazacağımız hedef davranışlar ve konu alanlarının çocukların hazır bulunuşluk düzeylerine uygun olup olmadığını anlayabileceğimiz yönergeye nasıl ulaşabilirim. bana yardımcı olursanız mutlu olurum. bana yardımcı olmanız 140 öğrencinin geleceğini etkileyecek.
Bu site strach'a alternatif değil, başlangıç olarak görebilirsiniz..
scratch-f295/scratch-konusuna-baslamadan-konuyu-anlatacaklar-icin-t138802.html
Hocam bizim dersin özelliği ihtiyaca göre ayar yapabilmemizdir.
son olarak 05.09.2012 tarihinde düznelenen öğretim programını
http://ttkb.meb.gov.tr/program2.aspx/pr ... =2&kno=196 adresinden indirebilirsiniz.
not: İnternette
bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretim programı diye aratırsanız bulabilirsiniz.
25-26 sayfalık bu programda, öğrenim alanları (4 tane), kazanımları (6 seviyeye göre) inceleyebilrsin. BT öğretmeni işleyeceği konuları bu programı göre belirler.
Erinmeden 2-3 defa okuyun...!!!!
Senin bahsettiğin konular ; 3.2 Metin tabanlı içerik oluşturma (kelime işlemci), 3.3. Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları (elektronik tablo) alt konular..
Öğretim programı temel alınarak öğrencilerin seviyelerine göre ayar yapılarak planı hazırlayıp işleriz.
Programlama konusuna gelince,
Hiç bilmeyenlere code.org'la başlayabilirsin. hatta benim ve birçok arkadaşın yaptığı gibi öğrencileri okul başlangıcında üye yapıp (giriş yapacakları şifre ve adresleri sen kağıtta vereceksin), o konuya gelene kadar her ders 3-5 dakika çalışma yaptırabilirsin...
Sonra;
başka bir konu...
daha sonra scratch....
Ben bu sene 2.dönem okulu değiştirnce 5.sınıflara sadece code.org gösterdim ve oluşturduğum grublarda ilk 5'e giren öğrencilere sözlüye 100 verdim... 6.sınıflarda scratch anlattım. 7.sınıfta vs seçerlerse small basic veya scratch arduino düşünüyorum.
sadece bu sitede bulabileceklerin:
small-basic-f296/
scratch-f295/
6-sinif-bty-f291/algoritma-e-kitap-hazirladim-uygulama-code-org-t138274.html (tavsiye olunur)
ilkogretim-bilisim-teknolojileri-evrak-ve-dokumanlari-f33/scratch-ile-arduino-programlama-e-kitabim-t143488.html
bu sitedeki yıllık planları vs inceleyin.. Word excel'e mahkum olmadığınızı göreceksiniz...
Biraz karışık oldu ama ... olduğu kadar..