Scratch uygulamaları notları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 88531
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ü

Üye silindi 88531

Misafir
Derste gösterip-yaptırdığınız Scratch örnek uygulamaları için öğrencilere not dağıtıyor veya işlem adımlarını defterlerine yazmalarını istiyor musunuz?

aakcakaza' Alıntı:
ama not aldırsak mı acaba? Çok vakit kaybolur diye dusunuyorum.
bence de çok vakit kaybı olur hocam. Hem uygulama yapınca kendileri üzerinde düşünüp uğraşma, deneme fırsatı buluyorlar. En yaramaz olanlar bile yapmaya çalışıyor, hiç yapmasını beklemediğim çocuklar yapabiliyor.
Ama deftere yazdırırırken yazılıp bitirilmesi gereken birşey olarak görüyorlar. "Bu yazdıklarımızdan ne anladınız?" diye sorunca kimse anlatamıyor.

evet bende 2. sınavı scratch tan yapmayı düşünüyorum uygulamalı olarak ama nasıl olacak karar veremedim yapılacakları adım adım maddeler halinde yazıp çocuklara versem çok mu kolay olur?

Uygulamalı sınav yapacak iseniz, sınavın zorluk derecesini ayarlamakta zorluklar yaşama ihtimaliniz yüksek olur.
........ bir tuşa (s) basıldığında karakter1 karakter2 ye doğum tarihini sorar, yaşını hesaplar ve eğer yaşı kendi yaşından küçük ise sen benden .. yıl ve ... ay küçüksün der........
Gibi bir animasyon 6. sınıflar için sınavın bir bölümü olabilir sanırım.

ilk sınavı algoritma tanımları 2 sayıyı toplayan programın adımlarını tasarlayın gibi yazılı sınav yapıcam
ikinci sınavı da scratch programından uygulama yapıcam
bana göre en doğrusu budur pratik teorikten daha önemlidir programlama için
nice yazılımlı günlere

bende ikinci sınavı scratch den uygulama yapmayı düşünüyorum, ilkindede kağıt üzerinde scratch le ilgili bişiler ssorup belki kücük bi program verip ne yaptığını anlatmalarını isteyebilirim

elf.krc' Alıntı:
bende ikinci sınavı scratch den uygulama yapmayı düşünüyorum, ilkindede kağıt üzerinde scratch le ilgili bişiler ssorup belki kücük bi program verip ne yaptığını anlatmalarını isteyebilirim

çok mantıklı hocam, kod okuma becerisini ölçmüş oluyoruz gibi. :) bende yarı test yarı uygulamalı bir şeyler düşünüyordum ilk sınav için ama bu da yapılabilir. fikrimi değiştirecem sanırım.

ya ben 6.sınıflarda yıllık plana almıştım scratch programını ama yapamayacaklarını düşünüyorum.seneye 7.sınıfta zorunlu olucak mı acaba ders eğer olucaksa seneye bırakmayı düşünüyorum bu konuyu :///

EğitimTR' Alıntı:
ilk sınavı algoritma tanımları 2 sayıyı toplayan programın adımlarını tasarlayın gibi yazılı sınav yapıcam
ikinci sınavı da scratch programından uygulama yapıcam
bana göre en doğrusu budur pratik teorikten daha önemlidir programlama için
nice yazılımlı günlere

Öğretmenim teşekkür ederim. Bende böyle uygulamayı mantıklı buldum. Uygulama sınavlarının kayıtlarını 5 yıl saklamamız gerekiyor mu?

evet bide sınavları nasıl toplayacağız onu düşünüyorum. peki hiç toplamadan direk sınav bitiminde o an notunu versek olmaz mı?

ozlem22' Alıntı:
ya ben 6.sınıflarda yıllık plana almıştım scratch programını ama yapamayacaklarını düşünüyorum.seneye 7.sınıfta zorunlu olucak mı acaba ders eğer olucaksa seneye bırakmayı düşünüyorum bu konuyu :///

hayır hocam 7. sınıflarda seçmeli, yapamazlar diye düşünmeyin en yaramaz tembel öğrenci bile diğer programlara göre daha çok ilgi gösteriyor buna.

Şuanda scratch bbnet kitabımız isminde sitede bulunan dosyayı kullanıyorum. (Papağan-Akvaryum-Yön Tuşları uygulamaları olan). Scratch uygulama adımlarının fotokopisini çektirdim ve dosyaladım. Hafta başında yeni uygulamayı dosyaya ekliyorum. Öğrencilere dosyaları ders başında dağıtıp sonunda toplatıyorum. İsteyenlerin çıktı alması için okul web sitesine uygulamaları word dosyası olarak ekledim. Uygulama ya da test sınavı yapacağım henüz karar vermedim.

BBNET
Geri