Scratch Program Hazırlama Projesi

Kodla Büyü

vex_alex

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar,

Scratch programında size iletide ilişkilendirdiğim talimatlara göre bir program oluşturmam gerekiyor. Talimatlar doğrultusunda bu programı nasıl oluşturabileceğim konusunda yardım, ilgi ve önerilerinizi bekliyorum.

Talimatlar

Uyulması gereken yönergeler...
1. Uzay gemisi, ufo ve arkaplan resimleri örnektir. Teslim edeceğiniz oyunda kendi bulduğunuz resimleri kullanmanız gerekmektedir.
2. Oyun ekranında gerekli yerlere uygun yönerge butonları eklemeniz gerekmektedir. (Örneğin: Oyun sonu ekranında "Tekrar Oyna"
butonu, Yardım ekranında "Girişi Ekranına Dön" butonu)
3. Oyun ekranında yer alan uzay gemileri ve ufolar farklı renkte ve hızda ateş gücüne sahip olmalıdır.
4. Giriş ekranında kullanıcıya Uzay Gemisi seçtirilmelidir.
5. Uzay gemisinin gücü ekranın sol üst kısmında gösterilmelidir. Uzay gemisi ufolar tarafından vuruldukça gücü azalmalıdır.
6. Ufolar ekrana rasgele konumda ve hızda gelmelidir.
7. Oyun klavye ve fare ile oynanmalıdır. Puanlama ve yardım ekranında oyun ile ilgili gerekli bilgiler yer almalıdır.
8. Oyun sonu ekranında kullanıcının hangi ufodan kaç adet vurduğu ve toplam puanı bilgisi yer almaldır.

Ekli dosyalar

• oyun y+Ânergesi 2.JPG
    oyun y+Ânergesi 2.JPG
    119.2 KB · Görüntüleme: 2,199
  • Attachments_20141224.zip
    Attachments_20141224.zip
    373 KB · Görüntüleme: 103
  • oyun y+Ânergsi 1.JPG
    oyun y+Ânergsi 1.JPG
    117.8 KB · Görüntüleme: 2,198
  • oyun y+Ânergsi 3.JPG
    oyun y+Ânergsi 3.JPG
    174.9 KB · Görüntüleme: 2,195
Fikir ve önerileri ile paylaşımlarda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. Lakin, uygulama aşamasında sorunlar yaşıyorum. Programın uygulama aşamasındaki öneri ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Saygılarımla.

yaşadığın sorunları açıklarsan daha iyi olur.
aşağıdaki örnek uygulamayı inceler misin? içinde sesler, görsel olarak resimler ve psdleri var.
bazı sorunları ve eksikleri var. onları kodlara bakarak tamamlamaya çalışırsın.

Ekli dosyalar

systran' Alıntı:
yaşadığın sorunları açıklarsan daha iyi olur.
aşağıdaki örnek uygulamayı inceler misin? içinde sesler, görsel olarak resimler ve psdleri var.
bazı sorunları ve eksikleri var. onları kodlara bakarak tamamlamaya çalışırsın.

Merhaba hocam burada ufo ateş ettiğinde gemiyi 2 kez vuruyor.Nasıl engelleyebiliriz.

teşekkürler hocam ekrana yazı nasıl yazılıyor. yukarıdaki resimde örneğin 1800 puan yazıyor. Puan hesaplama tamamda yazdırmayı anlayamadım.
Programı yeni öğreniyorum.

scratch programında ekrana yazı yazdırmak için farklı bir yöntem uygulaman lazım.
1-konuşma balonu ile
2-sadece değişkenleri ekranda göstererek.
3-arkaplan resmine yazıyı ve resimleri photoshopta ekle. vurulan gemi sayısı değerlerini ise resme göre uygun koordinatta kıyafet olarak basamak ile gösterebilirsin)
1 ve 2 seçenek işin kolay tarafı. senin istediğin 3. yöntem.
bir örneğini gönderiyorum incelersin. scratch 2.0 gerekli.

Ekli dosyalar

systran' Alıntı:
scratch programında ekrana yazı yazdırmak için farklı bir yöntem uygulaman lazım.
1-konuşma balonu ile
2-sadece değişkenleri ekranda göstererek.
3-arkaplan resmine yazıyı ve resimleri photoshopta ekle. vurulan gemi sayısı değerlerini ise resme göre uygun koordinatta kıyafet olarak basamak ile gösterebilirsin)
1 ve 2 seçenek işin kolay tarafı. senin istediğin 3. yöntem.
bir örneğini gönderiyorum incelersin. scratch 2.0 gerekli.

teşekkürler

BBNET
Geri