Scratch ile ilgili bir soru?

Kodla Büyü

melobady

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir hareket yaptırdıktan sonra karaktere, karakter son konumda kalıyor. düzenleme yaptıktan sonra tekrar başlatınca en son kaldığı yerden devam ediyor. bunu ilk konumlarına getirme imkanı yokmu? her defasında başlangıç yerlerine bizim mi sürüklümemiz lazım.

Bayrağa tıklama olayına başlangıçta gözükmesini istediğiniz kostume git komutunu kullanın

Şöyleyapılabilir.

Ekli dosyalar

• adsız.GIF
    adsız.GIF
    9.6 KB · Görüntüleme: 2,029
  • resim.GIF
    resim.GIF
    9.6 KB · Görüntüleme: 2,031
kenara gelince konum değiştir komutu eklenir ama sorun o değil bence... örneğin 10 ar adım ilerlettin ekran sonuna kadar geldi. baktınız birkaç değişiklik yaptınız tekrar başlattınız hala ekran kenarından gidip kayboluyor sorun bu. başka bir örnek karaktere döndürme efekti eklemek istediniz, yanlış döndürmüşsünüz onu eski haline nasıl getireceksiniz. ayrı komut mu yazacaksınız tekrar???

başlangıç konumunu ve kostümleri programın başlangıcında tanımlamanız gerekiyor yoksa tekrar çalıştığında son konum ve kostümden devam eder.

Hocam şimdi bi yeniden baktım da "1 saniyede x:0 y:0 konumuna gidin" bloğunu olduğu yerde çift tıklayıp çalıştırınca 0,0 konumuna gidiyor. Belki geçici bir çözüm olarak kullanabiliriz. Farklı bi yolu olsa fena olmazdı.

Eslivya' Alıntı:
Hocam şimdi bi yeniden baktım da "1 saniyede x:0 y:0 konumuna gidin" bloğunu olduğu yerde çift tıklayıp çalıştırınca 0,0 konumuna gidiyor. Belki geçici bir çözüm olarak kullanabiliriz. Farklı bi yolu olsa fena olmazdı.
bu şekilde her karakterin başına bir komut eklenebilir belki..

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    215.3 KB · Görüntüleme: 1,922
Başlangıçta, bu konuma git diyerek kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• konumagidin.png
    konumagidin.png
    2.9 KB · Görüntüleme: 1,843
konum ayarlaması yapılabiliyor nispeten. ancak döndürme yapılınca onu düzeltmekte sıkıntı oluyor. galiba bunun bi çözümü yok

bu değilse projeyi paylaşın bakalım. Merak ettim doğrusu..

Ekli dosyalar

• konumagidin_yönünedönün.png
    konumagidin_yönünedönün.png
    3.3 KB · Görüntüleme: 1,782
melobady' Alıntı:
konum ayarlaması yapılabiliyor nispeten. ancak döndürme yapılınca onu düzeltmekte sıkıntı oluyor. galiba bunun bi çözümü yok

hocam döndürme yaptıktan sonra karakterin tekrar eskisi gibi(ilk baştaki gibi) gözükmesi için bayrağa tıklandığında "90 yönüne dön" demeniz lazım.o zaman karakter yönü sağa doğru oluyor.Konumunu sabitlemek içinde bayrağa tıklandığında "1 saniyede x ve y koordinatına git" den istediğiniz koordinatlara gelmesini sağlayabilirsiniz.

BBNET
Geri