Savunma

Kodla Büyü
Slm arkadaşlar savunması alınan öğretmen hakkında ne yapılır.Haksızlığa uğradığını düşünoyrsa bu kişi ne yapabilir?

Hocam savunma sonucu beklenir, yani soruşturma sonucu, eğer ceza alırsa haklı olduğunu düşünüyorsa mahkemeye başvuruda bulunur en fazla.

Hocam bugün okula geç kaldım.7 saat dersim vardı ve ilk 2 saat gidemedim.Sonra birde baktım ki hakkımda savunmam istendi.Ancak geç kalan diğer kişiler hakkında hiçbirşey yapılmamış.Bende gidip bunun haksızlık olduğunu sadece bana savunma yazıldığını dile getirdim.Geç kalmanın 5 dakkası 10 dakkası olmaz geç kalan herkes hakkında savunma alınması gerekir dedim.Müdürümüz sağolsun ki kendisini çok severim savunmamnın önemli olmadığını sadece biri gelirde sorarsa bu hoca nerde diye en azından savunman elimizde olsun gibisinden şeyler söyledi.Olayı büyütmemem gerektiğini söyledi.Bende ona tamam dedfim.Ancak ben savunma alınmasına değil "haksızlık yapılmasına" hiçbir zaman razı göstermediğimi bundan sonrada göstermeyeceğimi söyledim.Olay bu işte.................

Savunmanı yazarsın..Büyük ihtimalle ceza felan vermezler..Şayet verirlerse cezaya itiraz edersin..
Onun dışında kasmana gerek yok , çokta önemli birşey değil bu..

Hocam 5 dakika ile 2 saati bir tutmayın bence. Bir memur ayda 2-3 kez 5-10 dk geç kalabilir belki ve kimsenin de dikkatini çekmez ama belki ancak 2-3 yılda bir 2 saat geç kalır ve herkes farkeder.
Vatandaş wc den çıkamasa 5 dk geç kalsa bunun için tutanak mı tutulsun? Bununla 2 saat geç kalan eşit sayılabilir mi?
Böyle eften püften meseleleri "aman haksızlık olmasın" mantığıyla problem haline getirirseniz, döner dolaşır sizi de vurur. Boşu boşuna niye kendinize düşman edinesiniz?
Madem haksızlık olmasın diyorsunuz, iki saat geç kalmanın sebebi basit bir savunma almakla geçiştirilmez söyleyim. Zabıt tutulup hakkınızda soruşturma da açılabilirdi tam prosedür uygulansaydı.
Bence madem müdürünüz size böyle davranmış, siz de tamam hocam deyip işinize bakın...

Maalesef bilgisayarbilişim de çok gördüğümüz "paranoyak öğretmen" olmamak gerek...

o zaman geç kaldığın için savunmanı istediklerine dair bi yazı isteseydin sen de hocam. ona cevaben de savunmanı yazardın. ortada hiç bişey yok, gel savunma yaz diye bişey de olamaz. tutanak mı tutulmuş? uyarı cezası mı verilmiş?
sadece geç kalınmış, gel savunma yaz.. olur mu öyle saçmalık..

Ne var yani öğretmen 1-2 saat geç kalmış, rutin olan bir şey değil ki bu, senede bir ancak olur. Ben kötü niyet ararım böylelerinde, idare edilebilecek bir durum bu.

Hocam yilk dönem boyunca bir kez dahi ne sevk aldım ne de rapor .Alabileceğim zamanlar oldu(bazen okula gitmek istemiyor yada basit bir nezle).Ancak vicdani bir durum bu ve ben suistimal etmedim hiç.Her neyse bende bir kurban seçildiğini bunun da ben olduğumu söyledim idareye.Ancak bunun haksızlık olduğunu bu haksızlığı kabul etmeyeceğimi söyledim.Sonrasında önemli birşey değil abartıyorsun vs gibi söylemlerle karşılaştım.Şimdi savunmam alındı da bundan sonra herhangi bir durum olmayacak gibisine getirdiler.Yani savunma alındıktan sonra ve böyle bir söylemden sonra nasıl gelişecek olaylar bunu merak ettim.Bu arada savunma umrumda değil inanınki sıkıntı " haksızlık" yapılması...

lemmings' Alıntı:
o zaman geç kaldığın için savunmanı istediklerine dair bi yazı isteseydin sen de hocam. ona cevaben de savunmanı yazardın. ortada hiç bişey yok, gel savunma yaz diye bişey de olamaz. tutanak mı tutulmuş? uyarı cezası mı verilmiş?
sadece geç kalınmış, gel savunma yaz.. olur mu öyle saçmalık..
Geç kaldığıma dair yazıya savunma yazdım bende hocam.

@mustafa_ogr
Hocama katılıyorum bence de çok önemli birşey değildir büyük ihtimalle sene sonu o savunmanız sonucu birşey çıkmayacak. keşke önce sebebini yazsaydınız :)
yine büyük ihtimalle nöbet defterine nöbetçi öğretmen veya müdür yardımcınız gelmedi diye yazmıştır savunma almak zorunda kalmıştır amiriniz, bence de büyütülecek birşey yok, nöbet defteri rafa kalktığında o işte kapanır ceza falanda olmaz, madem adam iyi diyorsunuz fazla üstelemeyin şimdilik,

hocam bir iki saat gecikmek ne demek ben orasını anlamadım.

Bir iki saat gecikilmez. Geç kalma olsun olsun 15 20 dakika olsun.

Siz geç kalacağınızı okula bildirdiniz mi? En önemli nokta bu.

baktınız ki bu kadar gecikeceksiniz ne diye okula gittiniz hocam gidin bir sağlık ocağına sevk alın. ne uğraşıyorsunuz...

ha olan olmuş. size resmi yazı ile(giden evrağa kaydedilmiş ve numaralı) savunma talebinde bulunurlarsa o zaman yazın. öyle sözle olma bu işler...

Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı?Gelen giden evrağa ve nöbet defterine geçmesi nasıl sonuç doğurur.Israrla müdürümüz bir sıkıntı olmayacağını dile getirdi.

yani sizden resmi yazı ile savunma istendi?

o zaman güzel cümlelerle olduğu gibi anlatın hocam. Sakın şu şöyle yapıyor , bu böyle yapıyor gibi cümlelerle idareyi suçlayıcı şeyler yazmayın. çünkü mevzu uzadıkça uzar. son olarak mem'e gideceği için yazdığınız şeyler şikayet olarak da değerlendirilebilir...

ama bir idareci olarak size tavsiyem; bu tip durumlarda idareyi bilgilendirmeniz baktınız ki idare etmiyorlar derhal kendinizi garantiye alacak en güzel çözüm: Sevk-Rapor

hiç kimse hiç bişey yapamaz...

Hocam savunmamı alan idarecim bana ders programı değişikliği dolayısıyle derslerin saatlerini karıştırdığımı yazmamı söyledi bende mantıklı buldum öyle yazdım.Tuhaf biliyorum ama hem böyle yaptı hem de yardımcı oldu :x

Hocam iyi birisi efendi bir insansa hizmetkarı ol.Ben böyle yaparım 14 sene.Yok art niyetli personelini hiçe sayan biriyse tedbirimi alırım.Kötü insanların mutlaka bir açığı zaafı vardır.Msn ve konuşmalarını daima kayıt yaparım

goodielife' Alıntı:
ama bir idareci olarak size tavsiyem; bu tip durumlarda idareyi bilgilendirmeniz baktınız ki idare etmiyorlar derhal kendinizi garantiye alacak en güzel çözüm: Sevk-Rapor

hiç kimse hiç bişey yapamaz...
Hocam çokkkkk hak veriyorum size gerek yokmuş birde önce kendini düşünmeli insan daima.Ben derslerinboş geçmemesi için geri kalan derslere gireyim en azından dedim ama hiç gereği yok muş.Bu arada Meslek Lisesindeki arkadaşlar bana hak vereceklerdir bu tür durumlar genelde çok da önemsenmez.Bu arada meslek lisesindeyim 7 saat aynı sınıfa dersim vardı.

rapor alsaymışsınız keşke.. neyse olan olmuş, bir şey çıkmaz. benim ablamda uyarı cezası almıştı bu yüzden.

Bir kere uyuyakalmışız galiba durum onu gösteriyor :)

Ama seviyorum dediğin müdürüne dikkat et o seni aynı oran da seviyor gibi görünmüyor.Çünkü sana yaptığı uyarıyı evrak kayıt defterine işlemesi senin bundan sonra bir kredinin kalmadığını gösteriyor.Yani bir kez daha tekrar edersen ceza alacaksın. Müdürüm bana hem ceza verdi hem de başımı okşadı diyorsun ki bu toyluğunuzu gösteriyor maalesef.Müdürlere neden müdür dendiğini bir araştır sonra.Kısacası müdür ibreti alem için birini harcamak istemiş o da sensin.

Uyuyakalmışım :wink:
Hocalarım öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.Bu tür durumlarda fikir alışverişi yapmak önemli.Bu arada 3 . yılım meslekte çokta toy sayılmayız:).Neyseki tecrübe oluyor yaşananlar.Ama bizlerin genlerinde mi vardır bilmem illaki yaşayarak öğrenip sonuçlar çıkartıyoruz.
Bu arada uyumak çok iyi geldi vallahi tüm sinirlerim gerilmişti kendime geldim:)

keşke doktora gitseymişsiniz....en kolay bu olurdu....aman en kötü uyarı alırsınız bişi olmaz.... uyuya kaldığınızı belirtin insanlık hali....

BBNET
Geri