samsung ml 1640 yazıcı sorunu

Kodla Büyü

gozzde

Aktif Üye
Samsung ml 1640 model yazıcıya geçen hafta kağıt sıkışmış. Öğretmen arkadaşın biri sıkışan kağıdı çıkarmış. O günden beri yazıcı çalışmıyor. Yedek orijinal kartuşu taktım, yazıcının sürücüsünü silip tekrar yükledim, yazıcının bağlantı kablosunu takıp çıkardım, yazıcıyı kapatıp açtım olmadı. Yazıcının üstündeki kırmızı ışık sürekli yanıyor ve samsung paneli "kapak açık" uyarısı veriyor. Oysaki yazıcının bütün kapakları tam kapalı. Yardım öneriniz var mı? Yoksa servise göndereceğim.

Kapağın altında sensor varmış sanırım. Yabancı kaynaklı bir sitede sensorde temassızlık vardır. Araya kağıt sıkıştırın diyordu. Sensor olduğunu tahmin ettiğim yere kağıt sıkıştırıp kapağı kapattım. Bu sefer kağıt da içine düştü, onu da çıkaramıyorum. Sanırım sensorün yerini bulamadım.

aynı sorun benim de başıma geldi. arkadaş yapayım derken üstteki buton biraz basılı kalmış, sonradan fark ettim. keskin bir şeyle butonu düzelttim. ve normale döndü. butonun üzerini de demir para koyup yapıştırdım. sorun kalmadı.

Bu yazdığım sorunu hallettik. Çözümünü buraya da yazıyım da belki başkaları da faydalanır dedim. Ben sorunu halledemeyince mecburen bilgisayarcı çağırdık. Nasıl yaptınız diye sorduğumda, sadece yazıcının(şu an tam hatırlamıyorum üstünden 1,5 ay geçmiş) içinde bir yerleri sildiğini söyledi. Şaka gibi. Bir de samsung markalarda bu durumun olabildiğini söyledi. Ben nasıl zor çözümler düşünüyorum(sensor filan) çözüm ne kadar uyduruk?.. İşte böyle..

BBNET
Geri