Hocam Acemi birliğimi Kastamonu da Usta birliğimi de Samsun da yaptım geçen sene eylül ayında 2.celp olarak gittim
Kastamonu da 9 tane bölük 2 tane tabur vardır her bölükte 200-300 arası kişi vardır.
2.Tabur nizamiye girişinde 1.tabur 1-2 km ileride
Kastamonu Gölköy 5.Jandarma Eğitim Alayı diye geçer çok güzel bir yerdir
Bölüklerde sıcak su sıkıntısı var ama inşallah benim gibi 9.bölüğe düşersin adı sosyete bölüğü diye geçer her zaman sıcak su bulunur ve istediğin zaman girebilirsin
Yemekleri iyi değil biraz sıkıntı çekeceksin o konuda, kantinde sıra olur genelde ama 9. bölükte olursan ayrı kantinin var her zaman

Komutanlar açısından sıkıntı yoktu kısa dönem olduğumuz için muhabbetlerde güzel oluyordu.
ama güneşin altında bol yürürsün ve bolca marş söylersin güzel yer sıkıntı etme fazla hemencecik geçiyor acemi birliği zaten
Gelelim Samsuna

50-60 kişi samsuna gidersiniz oradan Samsun İl Jandarmadan kurayla dağıtılırsınız hocam İl jandarma da da kalırsın ama ilçelere de düşebilirsin.
Zaten çoğunluk İl Jandarma-Bafra ve Çarşamba ilçelerine gider en fazla da bafraya
İl jandarma çarşı izni açısından güzel gezecek edecek yer çok ama elini sallasan rütbeli birine denk gelirsin ve günün yoğun geçer ama ilçeler de akşam 5 dedin mi işin biter nöbetin varsa tutarsın yoksa dinlenip keyfine bakarsın
İnşallah yerin iyi olur hocam köy karakolları ve ilçe jandarmalar rahat ama cezaevleri baya bi sıkıntılı yerler
Acemi birliğinde amerikan kamuflajı verirler Usta birliğinde Turizm Kıyafeti giyersin
Allah Yolunu açık etsin şimdiden Hayırlı Tezkereler