Sabitdisk kilidi kırma?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan _su_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

_su_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Müdür yardımcımızın pc sine virüs bulaştığı için sanırım sabit diski bir anda full doluverdi ben de format atayım dedim bir türlü çalışmadı hata verdi habire.
Ben de bunun üzerine hiren's boot cd ile sabitdiski komple temizleyeyim dedim erasedisk progrsmını çalıştırdım ve programın başında bir şifre belirlemem istendi boş bırakıp ok ledim. Snra pc kapanıp açılınca açılışta şifre istiyor ve ne yaptıysam kabul etmiyor.
Daha önce tpm şifresi olduğunu sandım fakat sabitdisk kilitlenmiş nasıl olduysa. Erasedisk tekrar çalıştırıp şifresiz bir şekilde tekrar sildim fakat hala şifre istiyor.
Nette de çok araştırdım bir program var sadece kırabilen sözde o da 25 dolar istiyor şimdi kıyacam paraya ama ya yaramazsa.
Müdür yardımcısıyla da sorun oldu aramızda sırf bu hdd yüzünden. Onca şey yaparız gözlerine görünmez bir kez yapamadık bizden kötüsü olmaz!
Neyse hocalarım yardım ediverin yazık 320 gb lık disk kıyamıyorum da .

Re: Arkadaşlar acil! Tpm şifresi ilgili yardımlütfen!

Yok mu hiç bir fikri olan :(

Sabit diski başka PC ye 2. disk olarak taktığınızda da mı şifre istiyor ?

Diğer pc de o disk takılı değilken BIOS seçeneklerinden CD/DVD-USB belleği başa getirip, daha sonra o disk takılı iken yine hiren CD , pardus ya da bellekten çalışan Slax gibi bir linux ile açmayı deneyebilirsiniz.

Teşekkürler hocam fikriniz için bunu da denedim olmadı ..

Hala yardıma ihtiyacım var arkadaşlar sabit disk kilidini kırmayla ilgili fikri olan yok mu?

idrive

şu şifreyi bir deneyin Hocam

Hiren içindeki program erasedisk mi Yoksa HDD Erase 4.0 mı?
Düşmanı tanımak önemli çünkü gelen şifre bir program ile gelmiş gözüküyor. Program ile gelen şifrelerde genelde çözülür

Hiren içinde gparted yazılımının içinde yüklü olan erasedisk ile sildim hocam.

Bu verdiğiniz şifreyi yarın denerim umarım işe yarar başka yolu var mıdır hocam?

Harddiski öğrenci harddislerinden biri ile değiştirin. Müdür yardımcısının bilgisayarını halledin. Sonra o diski öğrenci pc ye talarsınız.

ali04' Alıntı:
Harddiski öğrenci harddislerinden biri ile değiştirin. Müdür yardımcısının bilgisayarını halledin. Sonra o diski öğrenci pc ye talarsınız.

Bu dediğinizi zaten yaptım hocam ve bu yüzden ipler koptu.. Öğrenci pc sinden çıkardığım hdd hafif bir cızırtı yapıyordu yani normal hdd çalışma sesi işte eskilerden. Beyefendi kalktı bana başım şişiyor akşama kadar dedi halbuki odasına uğradığı yok ne zaman görsem ya müdürün odasında ya koridorda. Bir de kalktı bana al kendin kullan o zaman bunu demesin mi :verymad: Koptum tabi ben bu lafı duyunca konuştum da kendisiyle format atmak görevim olmadığı halde kırmamak için yapıyorum üstüne böyle laf söylemek size hiç yakışmadı falan dedim baya kızdım adam pişkin kalktı bu sefer de bir dahaki sefere teknik servis çağırırız o zaman diyor hala :verymad:

Ya sabır ama valla nefret ettim iyice, yapınca birşeyleri üstümüze yapışıyor işte böyle..Dengesizlere karşı paratonerim sanırım...

hocam öncelikle Allah sabır versin. maalesef sorununuz için yukarıdakilerden farklı bir çözüm önerim yok ama yine de dayanamadım, içimden küfrettim idarecinize. eğer mümkünse git nerede yaptırıyosan yaptır de bırak.

gerizekalılar yüzündwn moralini bozma hocam. canları cehenneme... :verymad: ..sakinleş halledersin..

_su_' Alıntı:
ali04' Alıntı:

Bu dediğinizi zaten yaptım hocam ve bu yüzden ipler koptu.. Öğrenci pc sinden çıkardığım hdd hafif bir cızırtı yapıyordu yani normal hdd çalışma sesi işte eskilerden. Beyefendi kalktı bana başım şişiyor akşama kadar dedi halbuki odasına uğradığı yok ne zaman görsem ya müdürün odasında ya koridorda. Bir de kalktı bana al kendin kullan o zaman bunu demesin mi :verymad: Koptum tabi ben bu lafı duyunca konuştum da kendisiyle format atmak görevim olmadığı halde kırmamak için yapıyorum üstüne böyle laf söylemek size hiç yakışmadı falan dedim baya kızdım adam pişkin kalktı bu sefer de bir dahaki sefere teknik servis çağırırız o zaman diyor hala :verymad:

Ya sabır ama valla nefret ettim iyice, yapınca birşeyleri üstümüze yapışıyor işte böyle..Dengesizlere karşı paratonerim sanırım...

hiç uğraşma böyleleri ile hocam. ver bozuk diskini. " Şifre koymuşşunuz açamıyorum" deyin. Teknik servis mi çağıracak ne yacaksa yapsın.

BBNET
Geri