XanaDu' Alıntı:Genel ortalama nasıl? Düşükse herkese üç beş puan fazla ver.
eemree' Alıntı:doğru olmaz ayırt ediciliği yüksek olmuş denebilir.
yapanlara haksızlık olur.
bence
beyza83' Alıntı:aynı sıkıntıyı yaşadım. iptal ettim soruların 2 sini.Tekrar puanlama yaptım. o soruları yapamayana +10 ya da +20 verdim. herşey yoluna girdi. Diğerlerine neden haksızlık olsun ki...iyi puan alanlar o soruları da yapmış zaten.etkilenmediler. varsın yüksek alsın çocuklar.
İlk yazılının hepsini test sorusundan yaparsanız olacağı budur arkadaşlar. "Puyan" verecek yer bulamazsınız. 11 test, 4 tane klasik soru sordum. 13 alan da var aynı sınıfta 100 alan da . Yelpaze gibi açtım çocukları, kim nedir hepsi belli oldu. O 4 klasik soru, 3-5 puan arttırmaya yarıyor zaten. Bazı çocuklar 11 test sorusundan 3 tane doğru yapıp ordan 15, klasik sorulardan 1,5 doğru yapıp 15 puan, toplam 30 puan aldı. Yani test olursa herkes yüksek alır, klasik olursa herkes zayıf alır diye bir durum yok. Ancak şu gerçek her yerde aynı; klasik sorularda cümle kuramıyorlar. Yeni nesil zeki falan değil, onu bırak ezber yeteneği bile yok. Aspartam, GDO, Çevre Kirliliği, Subliminal Mesaj, TV, Medya, Para v.s. bombardımanındaki bir nesilden hiç bir şey beklemiyorum. Bunlar bizim geleceğimizse, gelecek diye bir şey yok.