Sınav analizleri sonucunda belirlenen sınıf not ortalamaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 88531
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Ü

Üye silindi 88531

Misafir
Yapmış olduğunuz sınavlarda, sınıfların sınav notu ortalamaları hangi değerler arasında oldu?

Ben de en kötü benim zannediyordum. Benim çocuklar döküldü ama genelde çok da yüksek olmamış herhalde sonuçlar. Neden böyle oldu ki? :( Çalışmıyor öğrenciler :-1:

13 Sınıfa sınav yaptım.
En düşük ortalama 70
En yüksek ortalama 77

Bir sınıfın not ortalamasını , o sınıfın diğer derslerdeki not ortalamaları ile karşılaştırırsanız kendi sınavınızın zorluk derecesi hakkında dönütler elde edebilirsiniz.
Mesela okulumda Fen Bilimleri dersi sınav ortalamaları ve öğrencilerin sınav notları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi sınav sonuçları ve ortalamaları ile birbirine çok yakın değerler verdi. Sözel derslerde öğrencilerin sınav notları daha yüksek oluyor genelde 8) 8) 8)

Sonuçlar 60-65 puan arasının, dersin genel olarak ortalama puan olmaya yakın olduğunu gösteriyor .
Normal başarılı bir sınıfta başarılı sayılabilecek bir sınav sonucunda, sınavın not ortalamasının 67-72 arasında olması gerektiğini duymuştum sanırım. 8) 8) 8)

9.sınıflar için 50 ile 55 arasında fakat 10. sınıflar için başarı bir sınıfta 66 diğerlerinde hep 85 in üstünde

sınav analizlerini nasıl yapıyoruzzzzzzzzzz .pazartesi müfettiş gelecekmiş bana. sınav analizi istiyormuş yardımmmmm :)) :o

site açılmıyor hocam. biraz anlatır mısınız nasıl olacak bu analiz ? sınıf bazında mı yapıyoruz. hiçbir fikrim yok :cry:

Aslında her sınav için excelde analiz programını kendiniz hazırladığınızda daha özel ve etkili oluyor. 8)

BBNET
Geri