Sınıfta fotoğraf

Kodla Büyü

hakanharuny

Aktif Üye
Arkadaşlar sınıfta öğrencileri serbest bıraktığım bir arada arkadaşlar whatsaap tan bişeyler yazmışlar onlarla yazıştım öğrencinin biri benim fotoğrafımı çekip Bimer şikayet etmiş şimdi müfettiş gelecekmiş ne yapmalıyım canım çok sıkıldı bilgisayar sınıfım yok zaten ne yapmam gerekiyor tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsanız sevinirim

Dersin bitiminde gönderilen mesaja baktığını söyle. Ders dışı faaliyet de.
Benim dersim değildi tahtaya image atıyordum de :)

Yasal olarak öğretmenin sınıfta cep telefonun kullanmasının önünde engel yok. Ama fotoğrafı çeken öğrenci için aşağıdaki gibi bir yasak var asıl onun soruşturulması gerekmez mi;
İlköğretim Kurumlar yönetmeliği Yaptırım gerektiren davranışlar

MADDE 55 – (1) Yaptırım gerektiren davranışlar aşağıda belirtilmiştir.

a) Uyarma yaptırımını gerektiren davranışlar:
9) Derslerde cep telefonunu açık bulundurmak.

yasamisd' Alıntı:
Yasal olarak öğretmenin sınıfta cep telefonun kullanmasının önünde engel yok. Ama fotoğrafı çeken öğrenci için aşağıdaki gibi bir yasak var asıl onun soruşturulması gerekmez mi;
İlköğretim Kurumlar yönetmeliği Yaptırım gerektiren davranışlar

MADDE 55 – (1) Yaptırım gerektiren davranışlar aşağıda belirtilmiştir.

a) Uyarma yaptırımını gerektiren davranışlar:
9) Derslerde cep telefonunu açık bulundurmak.
:+1:

Ben de sınıfta telefondan nete girip öğrencilerime birşeyler yazdırıyorum.Eğer öğrenci belliyse kenara çek konuş.Eğitimin gittiği noktaya bak.Kitap okumazlar yaptıklarına bak.

Hocam çekilen fotoğrafa ulaşabilirsen sınıfı tespit edip tüm sınıfın canına okuyabilirsin. Yada ortaokul ise idareyi sıkıştırıp tüm okulda telefon kullanımını yasaklatabilirsin. Öğrencileri boş bırakma bol bol yazı yazdır defter kontrolü yap. Ders ici etkinlik notu yazılı notu yerine geçiyor.

e-okula not giriyordum deyin. Yada telefonu mu tablet olarakta kullanıyorum. Anlatacağım konu ile ilgili birşeye bakıyordum deyin. Kolay gelsin

hocam öncelikle geçmiş olsun. müfettiş geldiğinde net ve kısa konuşun. olayın gerçekleştiği saat ve yeri ıspatlamak idda makımına aittir. sizin yapacağınız tek şey ders içinde telefon kullanmıyorum, tenefüslerde açıyorum diyeceksiniz... tenefüste sınıftan çıkmadığım bir zaman öğrencinin biri çekmiş size göndermiş.. sizin ne zaman cep telefonunuzla ilgilendiğinizi ispatlayamazlar. gönlünüzü ferah tutun hiçbirşey olmaz İNŞALLAH. Asıl işin devamı önemli hocam. Öncelikle bir doktora gidip geceleri uyuyamıyorum. canım çok sıkılıyor huzursuz oluyorum diyerek bu olayı anlatın ve bir iki günlük rapor alın. sonra müferttiş gittip, size bu durumla ilgili olumlu geri dönüş yapıldıktan sonra bu duruma sebep olan öğrenciyi bulabilmek için raporla birlikte öğrencinin size iftira attığını için öğrenci hakkında gereğinin yapılması için sizde dilekçe verin. (Ama Öğrenci birkaç arkadaşını şahit bulursa iş değişir)

BİMER de şikayat bölümünde şikayet edenin de yasal sorumlulukları bulunmaktadır. edevletten girip baktığınızda görebilirsiniz.

Öğrenciler şahit olduğu için iş sakat gibi geldi bana. İnşallah bir şey çıkmaz.

Ya hocam ben her derse girmeden elektrik kesilir diye yazdırmayı düşündüğüm yerleri telefona atar, elektrik falan giderse oradan yardım alırım. Telefon kullanmak bu kadar suç teşkil eden bir durummuymuş,birde bahsettiğiniz çocuklar ortaokul değilmi,ne yaptınız da böyle kinlendiler size hocam.

Çok basit bir cevap:
Bilgisayarda çözemediğim bir sorun vardı. Tecrubesi var mı diye arkadasa sordum. Görsel gönderdim.

aktif olarak ders anlattığım sırada telefona bakmam ama öğrenciler not alıyorsa yazı yazıyorsa bazen bakarım böyle bir sıkıntı oluşabileceği hiç aklıma gelmemişti.. bizler bt öğretmeniyiz ve o şey artık bir telefondan öte bt aracı tabiki ders esnasında kullanabiliriz demeliyiz :)

hakanharuny' Alıntı:
Arkadaşlar sınıfta öğrencileri serbest bıraktığım bir arada arkadaşlar whatsaap tan bişeyler yazmışlar onlarla yazıştım öğrencinin biri benim fotoğrafımı çekip Bimer şikayet etmiş şimdi müfettiş gelecekmiş ne yapmalıyım canım çok sıkıldı bilgisayar sınıfım yok zaten ne yapmam gerekiyor tecrübeli arkadaşlar yardımcı olsanız sevinirim
hocam dersimiz uygulamalı bir ders. uygulama anında da telefona gelen msj bakmışsınız. senaryo yazmaya gerek yok. neyse anlat gitsin. meslekten atacak halleri yok ya. en fazla uyarı alırsın geçer gider. hayretler içinde kaldım ne senaryolar yazıldı hele bir arkadaşımız doktor raporu al öğrenciyi şikayet et diyor.

Çok şaşırdım yazılanlara, ET gelmeden önce ders anlatımının %80 ini telefonumdan yapıyordum. Hala yanımda plan zümre taşımam, plana bulut hesabımdan bakarak yazarım. Hangi çağdayız ne demek sınıfta telefon kullanılmayacak. O zaman tabletler neden dağıtılıyor. Sonuçta öğretmen tabletlerinin kısıtlaması yok istediğin siteye girersin.
Öğrenciler de rootlayıp istediğini yapıyorlar.
Ama şunu da belirtmeliyim ki o öğrenci ile ilgili gereken yapılmalı. Bugün size buradan saldırmış yarın planlayıp başka bir yol deneyebilir. Allah art niyetli insanlardan korusun her şeyi yapabilirler

Ders defterini her zaman istisnasız cep telefonumdaki PDF dosyasından doldururum. Bunun sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Arkadaşın da dediği gibi yakında tabletler gelince, bize o zaman niye tableti açtın, sen açamazsın diye de gelirler. Gereksiz bir şikayet ve bunu ciddiye alma olmuş. Sonucu merak ediyorum. Geçmiş olsun. Ha herkesin başına gelebilirdi. Ve eminim ben de dahil böyle bir durumla karşılaşsam hem şok olurum hem de moralim bütün yıl boyunca sıfırın altında gezerdi.

Tabletle telefon arasında ne fark varmis? Biri gorusme yapabiliyor ve boyutlari kucuk diye farkli bir cihaz haline mi geliyor. Tablet uzerinden de mesajlasiyor olabilirdim o zaman tablet de suc. Birsey cikmaz hocam, cikarsa da en fazla uyari verirler. Sen de sonrasinda elinden geleni ardina koyma. Telefon gordugun ogrenci hakkinda hemen dilekce yaz. Iyice basimiza ciktilar valla ya. Her turlu pisligi yapabiliyorlar, cok kolay iftira atabiliyorlar, yalan soyleyebiliyorlar. Bir de sagolsun medya da oyle bir lanse ediyor ki ogenci her konuda kendisini ogretmenle kiyaslar oldu. Hepsinde ayni savunma: Hocaya serbest bana niye yasak? Hic farkimiz olmayacak mi arkadasim herkesin tabi oldugu kurallar sorumluluklar belli nasil bir duzendir bu?

Rapor al, herşey bittikten sonra sen şikayet et diyen arkadaşın fikrine katılıyorum. Öyle saça böyle tarak.

Bak sen o hadsize. Ebaya girmiştim falan dersiniz hiçbir sıkıntı olmaz. Okulunuzda ders sırasında öğrenciler telefonun mu kullanıyor. Ayrıca izinsiz fotograf çekmekte neymiş. Suçlu olan kendisi.

Kaale bile alınmaması gereken bir durum bence.
ders esnasında öğrencinin telefon kullanması yasak.
yasak olan bir nesne ile fotograf çekip oraya buraya gönderen çocuğun kulağından tutup "çocuğum sen bu yasak şeyi niye kulandın" diyecek babayiğit gerekir.
Telefon konuşmalarında delil olsun diye ses kaydı yapanlar suçlu duruma düşüyor. bence aynı durum.

BBNET
Geri