Sınıflara 1 günde akıllı tahta takıp gitmişler !

Kodla Büyü

**melike**

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar
Bugün sabah geldiğimde sınıfımda akıllı tahta takılmıştı
Okulun Elektrik tesisatı ile ilgili hiçbir kontrol vs yapılmadı
Hiç bir öğretmene kurs vs verilmedi
Bu sene ben de formatör olmadım zaten ve bu tahtalar ile ilgili ben de bir eğitim almadım yani nasıl kullanılır hiç bilmiyorum

zaten tahtalar şu an çalışır durumda değil. Kablo vs görünmüyo hiç bi yerinde

Ayrıca onu takmak için benim internet ve duvardaki tüm prizlerimi sökmüşler darmadağın edip gitmişler burayı

yani "taktık mı taktık" olmuş benim anladığım!

Bugün müdür geldi "hocam okulun sitesine tahtaların kullanımı ile ilgili birşeyler koysak, öğretmen arkadaşlar ordan bakıp öğrense" filan dedi. ben de kursa gidilmesi lazım diye biliyorum hocam filan dedim ama sonuç olarak ne yapıcaz biz.?

Nefret ediyorum böyle sallapati işlerden. böyle olacağını bildiğim için bu sene formatör olmadım ama bakalım neler bekliyor beni...

hocam normalde önce alt yapısının kurulup sonra tahtaların takılması lazım. siz de ters olmuş. Tavsiyem alt yapısı kuruluncaya kadar tahtaları hiç kullanmayın.

Hocam sıkıntı yapmayın, akıllı tahtayı prize takıp çalıştırın. Eksikler oldukça buradan sorarsınız yardımcı olamaya çalışırız.
Öğretmen arkadaşlar ilçe mem bt koordinatörü tarafından hizmetiçi eğitime alınacak siz dahil.
bu işler deneme yanılma yöntemiyle öğreniliyor sayın hocam.
Zaten bakanlık yazısı da geldi kurumlara, kabul yapılmayan E.T. ler zarar vermeden kullanılabilir diye. Açın arkadaşlar kullansın.
Zaten çoğu öğretmen arkadaşların çoğu yayın evlerinin E.T uygulamalarını kullanıyor.
Size bu serüvende başarılar dilerim :D

Ama okulumuzun elektrik sistemi sorunlu hocam. Daha önce müdür kendi söylemişti hatta kaçak role bilmemne bişeysi yok filan demişti. Ben formatör de değilim. Niye sorumluluk alayım diye düşünüyorum açıkçası...yani bi de tahtadan çıkan bi kablo vs göremedim. Son teknoloji kablosuz mu bizimkiler yoksa :idea: :mrgreen:

Benimde alt yapım yok ama tahtaların çoğu takıldı (bazıları yanlış geldiğinden takılamadı) ve kullanıyoruz.

bizim okulda da aynısı oldu bi günde takıp gttiler.. biz prize taktık actık kullanmaya basladık ilk etapda pek kullanışlı değildi yeni imajı yükledik oda çözüldü şimdilik kullanılıyor bakalım.

**melike**' Alıntı:
Ama okulumuzun elektrik sistemi sorunlu hocam. Daha önce müdür kendi söylemişti hatta kaçak role bilmemne bişeysi yok filan demişti. Ben formatör de değilim. Niye sorumluluk alayım diye düşünüyorum açıkçası...yani bi de tahtadan çıkan bi kablo vs göremedim. Son teknoloji kablosuz mu bizimkiler yoksa :idea: :mrgreen:
elektrik sorunu varsa kullanmayın hocam müdüre de bunu söyleyin sorumluluk alıyorsa açsın tahtaları. bt yada öğretmen odasında varsa kendiniz için birini açın iyice kurcalayın ne var neyok bilginiz olsun. bir adım önde olmanız lazım.

bu projeyi verdikleri şahıslarda çalışanlar sağdan soldan toplama, azcık eli işe yatkın kişiler.
hiç bir eğitim veirlmiyor. bizzat bizim okula takılırken izledim. adamlar yapa yapa el alışkanlığı olmuş. işten güçten anlayan maalesef insanlarla karşılaşmadım!
dün bi okuldan müdür arkadaş çağırdı fatih alt yapısı kurdular bizim net ve telefon hattı gitti diye.
gittim sisteme baktım, o kadar iğrenç bir bağlantı yapmışlar ki splittera bağladıklar fatih projesinin internet kablosunu benim 10. sınıf daki hiç bir şey bilmeyen caanım öğrencim bile daha iyi yapar.

EĞİTİM ŞART..!

ademola' Alıntı:
**melike**' Alıntı:
elektrik sorunu varsa kullanmayın hocam müdüre de bunu söyleyin sorumluluk alıyorsa açsın tahtaları. bt yada öğretmen odasında varsa kendiniz için birini açın iyice kurcalayın ne var neyok bilginiz olsun. bir adım önde olmanız lazım.

işte sorun da orda. enerjim bitti sanırım. formatör filan da değilim bu sene . akıllı tahta vs koşturmak istemiyorum artık.
okulda 50 tane tahta var hangi birini kurayım ben .
sadece okulun Bt öğretmeni olduğum için böyle bir zorunluluğum yok değil mi?

dersimi anlatayım
yarışmalara katılayım
adobe premiere, app inventor ve tinkercad a taktım şu sıralar, oturduğum yerde onlarla uğraşayım istiyorum.

Mümkünse elimi sürmeyecem bişeye. bakalım olacak mı :roll:

BBNET
Geri