Sınıfa nöbetçi öğrenci bırakma sorunsalı !

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar malum BT labımız var ve buraya sınıflardan öğrenciler gelirken her sınıftan 2 öğrenci bırakılıyor. (Sınıfta eşyaları çalınmasın herhangi bir zarar verilmesin diye) Son zamanlarda sınıftaki nöbetçi öğrenciler birbirine zarar vermeye başladı ve bu durumdan dolayı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor ,nöbetçi bırakmasak eşyalara zarar gelebilir. Sizler neler yapıyorsunuz ? Nöbetçi öğrenci bırakıyor musunuz ? (Bu durumun yasal bir dayanağı var mı ?) Aynı durumu Beden Eğitimcilerde yaşıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Arkadaşlar malum BT labımız var ve buraya sınıflardan öğrenciler gelirken her sınıftan 2 öğrenci bırakılıyor. (Sınıfta eşyaları çalınmasın herhangi bir zarar verilmesin diye) Son zamanlarda sınıftaki nöbetçi öğrenciler birbirine zarar vermeye başladı ve bu durumdan dolayı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor ,nöbetçi bırakmasak eşyalara zarar gelebilir. Sizler neler yapıyorsunuz ? Nöbetçi öğrenci bırakıyor musunuz ? (Bu durumun yasal bir dayanağı var mı ?) Aynı durumu Beden Eğitimcilerde yaşıyor. Fikirlerinize ihtiyacım var.
teneffüs öğrencinin en doğal hakkıdır. sınıfta nöbet uygulamalarını öğrenciye yapılmış zulüm ve haksızlık olarak görüyorum.

en garanti çözüm; "teneffüslerde bile bilişim öğretmeni sınıfından çıkmaz" 🙂

ben de önceki senelerde nöbetçi bırakıyordum hocam ama kalanlara haksızlık oluyor, ya da dediğiniz gibi sınıfta kalanların ne yapacağı belli olmuyor. son olaylardan sonra ( öğrencilerin inthrı vs ) ben hepsini bilişim sınıfına getirtiyorum. eşyalarına şimdilik bi zarar gelmedi şükür...
eşyaları konusunda sıkıntı çıkıyorsa, çantalarını toplayıp getirmelerini söyleyebilirsiniz.

Ben uzun zaman önce sınıfta nöbetçi öğrenci bırakma uygulamasını bıraktım ve sınıfta eşyaların kaybolması ve zarar görmesi kesildi. Ne yapıyorsa nöbetçi öğrenciler yapıyordu. Hoşlanmadıkları arkadaşlarının eşyalarına zarar veriyorlar. Değerli eşyaların ve para gibi şeyleri yanlarına almalarını söylüyorum. okulda her sınıfı görebilen güvenlik kameralarının olduğunu ve onlara erişimim olduğunu söyledim öğrencilere her hangi bir sorun olduğunda ilgileneceğimi söyledim. Sınıfta BT Nöbetçisi de yok sorun da yok diyebilirim.

Benim anladığım siz dersteyken öğrencilerden ikisi sınıfta bekliyor. Bence buna gerek yok öğrencinin görevi de değil zaten değerli eşyalarını bırakmasınlar. Eşyalara siz dersteyken zarar gelirse okulda kameralar var giren öğrenci kimse tespit ediliyor. Bir kaç kez öyle bir durum olsa da öğrencilerin sınıfta yalnız ve ders dışında kalmalarından daha küçük bir sorun bence eşyalara zarar gelmesi.

Sınıfta öğrencibbırakmayın. Yapacak birşey yok. Sınıfta birşey olsa birisine sizi bulur dertler.

Öğrenci her zaman derste sizin dersliğinizde olmalı. Sınıfta kalan eşyalarla ilgili bir sorun oluyorsa bu bizim değil okul idaresinin çözmesi gereken bir sorun. Eksik ise okul içi kameraları çoğaltsınlar. Mevcut yeterli ise ders saatinde sınıfta çalınan-zarar gören malzeme vs varsa kameradan sınıfa giren çıkan herkesi tespit edip gerekeni yapsınlar. Ona da mı biz çözüm bulalım hocam :D Bırakın herkes işini yapsın.

ilksms
Geri