sıfırdan forum sitesi Açmak istiyorum Yardım Edermisiniz.

Kodla Büyü

byrmtuncer

Aktif Üye
arkadaşlar normalde bir okul sitesi yaptım fakat bir de forum sitesi yapmayı düşünüyorum bana yol göstermenizi bekliyorum hangi programlarla yapıyoruz host ile ilgili yapmam gerekenler nedir?

En yaygın kullanılan forum sistemlerinden PHPBB için ;

1-Php destekli linux hostinginiz olmalı.
2-Daha sonra PHPBB dosyalarını FTP den hostinge atmalısınız.
3-Kurulum işlemi için gerekli ayarları/izinleri vermelisiniz.
4-Kurulum işlemi için bir mysql veritabanı oluşturmalısınız.
5-Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra forum kategorileri oluşturup, forumu kullanmaya başlayabilirsiniz.

sıfırdan forum sitesi kurmak istiyor ama adam yoktan var etmek istiyor..Notepad ile yazmaya başlaması lazım.

fercanx' Alıntı:
sıfırdan forum sitesi kurmak istiyor ama adam yoktan var etmek istiyor..Notepad ile yazmaya başlaması lazım.
af edersiniz anlamadım. ben öğrenmeye çalışıyorum. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp...! :|

glassic' Alıntı:
En yaygın kullanılan forum sistemlerinden PHPBB için ;

1-Php destekli linux hostinginiz olmalı.
2-Daha sonra PHPBB dosyalarını FTP den hostinge atmalısınız.
3-Kurulum işlemi için gerekli ayarları/izinleri vermelisiniz.
4-Kurulum işlemi için bir mysql veritabanı oluşturmalısınız.
5-Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra forum kategorileri oluşturup, forumu kullanmaya başlayabilirsiniz.
hocam öncelikle ilginize teşekkür ederim. 4. işlemdeki mysgl işlemini anlamadım. 3 ve 4. aşamaları rica etsem biraz daha açabilirmisiniz.

4-Mysql forum içerisindeki tüm verilerin kaydedildiği veritabanına deniyor. Örneğin bu forumda phpbb tabanlı bir forumdur. Buradaki tüm mesajlarımız mysql veritabanı içerisinde tutulmaktadır. Hosting aldığınızda size 1 adet mysql veritabanı hizmeti verilir. Phpmyadmin gibi bir yönetim arayüzü ile hosting alanınız içerisinde bir mysql veritabanı tanımlamanız ve bu bilgileri phpbb kurulumu sırasında girmeniz gerekmektedir. Örneğin, Veritabanı adı : forumdb gibi.

5-Phpbb forum sistemi ana forumlardan ve alt forumlardan oluşmaktadır. Bu forumları ve kategorileri oluşturmak oldukça kolaydır. Forumu kurduktan sonra zaten deneme yanılma yöntemiyle kolayca öğrenebilirsiniz.

cpanelinizden bir mysql veritabanı (kullanıcı adı ve şifre dahil) oluşturmanız gerekir.Daha sonra ftp ile forum dosyalarını dizine atıp install yapmanız gerekir.Gerisi gelecektir zaten.Forum için SMF tavsiye ederim....

Ortalık forum dolu .Geçen yıl benim 6. sınıfa giden kızım SMF tabanlı bir forum sitesi açmıştı.Ama üyeler hep arkadaşlarıydı.Kendi admin oldu.Sonra 2-3 kankasını supermoderatör olarak atadı.DAHA Sonra herkes moderatör olmak istedi.Tabiki herkes moderatör olamayınca darıldılar.Foruma uğramaz oldular. forum dağıldı.Sonra aldığımız ücretsiz host kapandı.vs. vs. :puhaha:
Boşver gecelerin gider.Gözlerine yazık.

GRİNGO' Alıntı:
Ortalık forum dolu .Geçen yıl benim 6. sınıfa giden kızım SMF tabanlı bir forum sitesi açmıştı.Ama üyeler hep arkadaşlarıydı.Kendi admin oldu.Sonra 2-3 kankasını supermoderatör olarak atadı.DAHA Sonra herkes moderatör olmak istedi.Tabiki herkes moderatör olamayınca darıldılar.Foruma uğramaz oldular. forum dağıldı.Sonra aldığımız ücretsiz host kapandı.vs. vs. :puhaha:
Boşver gecelerin gider.Gözlerine yazık.

Katılıyorum.Forum piyasası öldü.En güzeli wordpress ve kişisel bir site.zaten kullanıcılar yorum ile siteye katılabiliyor.İstenirse wordpressin forum sistemi de mevcut.Hem index alma hızı hem de güvenliği açısından bence en mantıklı yol.

peki arkadaşlar host almadan önce denemek için üzerinde çalışmak için ücretsiz host alabileceğimiz yer var mı?

BBNET
Geri