Ruhsatı Arabada Bırakıyormusunuz

Kodla Büyü

twetyynet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar Yeni araç sahibi olan biri olarak merak ettiğim bir konu var Araçtan inerken ruhsatınızı yanınıza mı alıyorusnuz, yoksa arabada mı bırakıyorsunuz. kasko açısından durum nedir?

En sakat iş yangın arkadaşlar. Araba kendi kendine yanarsa , ayvayı yeriz. Birisinin yakması lazım. :P

arabada kalıyor.. ne gibi bir sakıncası olabilir ki?

bende sürekli bırakıyorum Allaha şükür şimdiye kadar bişey olmadı.ama güvenmediğim bir semtteyse alıyorum.genellekmek doğru olmaz.semte göre değişir.

Çantada taşısan dert, arabada bıraksan dert, psikolojik olarak ehliyeti yanıma alıp, ruhsatı arabada bırakıyorum :lol:

sürekli yanına alınmıyor. güvenli olmadaıgın bir yerde veya otoyıkamalarda yanına almakta fayda var.

erakcora' Alıntı:
En sakat iş yangın arkadaşlar. Araba kendi kendine yanarsa , ayvayı yeriz. Birisinin yakması lazım. :P
akşam akşam nerden aklına gelir böyle şeyler hocam ağzını hayrı aç.:) :puhaha:

Ben de torpido gözünden ruhsatı hiç çıkartmayanlardanım. "Yanına al." diyen hocalarım gerekçelerini belirtebilirler mi?

giryan' Alıntı:
Ben de torpido gözünden ruhsatı hiç çıkartmayanlardanım. "Yanına al." diyen hocalarım gerekçelerini belirtebilirler mi?
İki defa arka çapraz camı açık unutmuşum (çocuk açmış bende fark etmemişim) araca girdiler gözlükle neyi çaldılar biliyor musun tahmin bile edemezsin. Bahsederken bile ashabım bozuluyor eğer o an elime geçirebilseydim eleman elimde kalırdı.
Ey...güneş gözlüğümü çaldın önemli değil aracın kitapçığını alıp...töbe töbe...ne yapacaksın. Yaaa adam kitapçığa göz dikmiş düşünebiliyor musun kim bilir ruhsatı bulsa ne yapardı. Ha birde çocuğun bisküvisi vardı onu çalmışlardı.
Ayrıca aracın çalınırsa atıyorum polis durdurdu adam ehliyetle ruhsatı gösterip kolayca geçebilir çoğu zaman sistemden çalıntı olup olmadığı kontrol edilmiyor.

Pederin iki defa dokunmatik ekranı çalındı. Ruhsat olsa sanırım oda çalınırdı. O yüzden değerli eşya ve evrak bırakmamak lazım. Bir gün çalınır ve tekrardan çıkarttırmak zorunda kalırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Tabi bir de ruhsatın başka işler için kullanılabilme durumları var. Onlardan hiç bahsetmiyorum :)

hasari' Alıntı:
giryan' Alıntı:
İki defa arka çapraz camı açık unutmuşum (çocuk açmış bende fark etmemişim) araca girdiler gözlükle neyi çaldılar biliyor musun tahmin bile edemezsin. Bahsederken bile ashabım bozuluyor eğer o an elime geçirebilseydim eleman elimde kalırdı.
Ey...güneş gözlüğümü çaldın önemli değil aracın kitapçığını alıp...töbe töbe...ne yapacaksın. Yaaa adam kitapçığa göz dikmiş düşünebiliyor musun kim bilir ruhsatı bulsa ne yapardı. Ha birde çocuğun bisküvisi vardı onu çalmışlardı.
Ayrıca aracın çalınırsa atıyorum polis durdurdu adam ehliyetle ruhsatı gösterip kolayca geçebilir çoğu zaman sistemden çalıntı olup olmadığı kontrol edilmiyor.

Hırsızın da hayırlısı be hocam = )

en basitinden çalan kişi telefon hattı çıkartabilir veya ruhsattki bilgileri kullanarak sahte kimlik çıkartabilir ve aracınızı satabilir bankaya gidip paranızı çekemez imza istiyolar
lakin çıkarttığı yeni hat ile arayıp bankaya yeni hattını bildiriyor ve yeni internet bankacılığı şifresi çıkartıp buradan da sizi tırtıklayabiliyor. sonra tapuya gidiyor tapum kayıp oldu diyor güzelce yeni tapuya resmini yapıştırıp satıma geçiyor. hatta satış işini vekaletle yapıyor daha kolay. sana da buzlu viski yolluyor ruhsatta ev adresin yazıyor.

giryan' Alıntı:
hasari' Alıntı:
giryan' Alıntı:

Hırsızın da hayırlısı be hocam = )
Aynen. :)

insanın içine kurt düsürüyorsunuz kardeşim ne güzel arabada duruyordu aklıma bile gelmiyordu.. :)

arabanızda bırakmayın. sizin olduğunu ispatlayana kadar adam bütün çevirmelerden kolaylıkla geçer. gider inlerine bırakır. ben asla bırakmam.

Şimdi benim ruhsat, kasko poliçesi falan hep arabada duruyor, yedek anahtar ise evde. Allah korusun araba çalınmış olsa kasko bedeli karşılar mı?

coderfree' Alıntı:
Şimdi benim ruhsat, kasko poliçesi falan hep arabada duruyor, yedek anahtar ise evde. Allah korusun araba çalınmış olsa kasko bedeli karşılar mı?
Karşılaması lazım sistemlerinde kayıtların bulunuyordur.

vw araçlarda (jetta golf passat vb) ve bazı mercedes gibi lüks araçlarda torpido gözü kilitli oluyor, camı kırıp içeri girenlere ve vale gibi aracı park eden kişilerin olası hırsızlığına engelliyor.
Ben hiç bir zaman ruhsatı yanıma almam aracımın (corolla) dikiz aynasının üzerinde bir bölme var onu kullanıyorum.

aakcakaza' Alıntı:
coderfree' Alıntı:

tabiki karşılar, sistemde kayıtlı fakat acentaya güvenmiyorsanız evde saklayın olası sorunlara karşı poliçenin fotoğrafını çekin cep telefonuzda tutun. Çok da pinpirikli olmaya gerek yok, isterseniz çöpe atın bişey olmaz.

BBNET
Geri