Robotzadeden alışveriş yapan varmı?

Kodla Büyü

inanakyol

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzun bilim fuarı için robotzadenin kendi sitesi üzerinden sipariş verdim. Siparişler geldi ancak faturayı göndermiyorlar. Bilim fuarı için alım yaptım fatura gerekli ama ne amaçları varsa 2 kere telefonla aramama 2 kere mail 2 de instagram mesajı göndermeme rağmen bir türlü göndermediler faturayı. En son gelir idaresi başkanlığına şikayet edeceğim vergi kaçağı için o noktaya geldim. Bu firmayla böyle bir durum yaşayan oldumu.

robolink ucuz ve ilkeli firma, olmazsa direnc.net kullanıyorum., robotzade terkedilmiş havası veriyor.
Heryere yazdıktan sonra faturayı gönderdiler ama bilim fuarı bilgileri siparişimde fatura bilgileri kısmına yazdığım şekilde faturaya eklenmemiş. Bu haliyle bir işime yaramıyor. Halbuki siparişten önce arayıp sordum bilim fuarı için alacağım, faturada sorun çıkarmı diye. Hayır bilgileri sipariş verirken yazın biz ona göre fatura kesiyoruz dediler ama yok öyle olmadı.

Faturayı alabilmek için iki üç kez aradım. Sensör bozuktu kablosunu biraz kesmiştim önce denemek aklıma gelmedi.İletişime geçtiğimde ürünü değiştirmeyi kabul etmediler kablosu kesilmiş dediler.Kesinlikle tavsiye etmem.

Aksi gibi bana da her yanlış ürün gönderdiklerinde (dişi dişi kablo yerine erkek erkek vs gibi) rica ettiklerimde hem ücretsiz gonderdiler hem de yanlışı geri talep etmediler.

Çok memnumum.

Robotzadeden 3d kalem aldım geçenlerde fatura mail olarak gelmedi. 4 kez ön sipariş formu maili geldi ama fatura yok.
Geçen sene satıcı Amazon.com.tr olan bir ürün aldım amazon.com.tr'den. Fatura gelmediği gibi sistemlerine de yüklenmedi. En az 5 farklı müşteri temsilcisi yardımcı olamadı. gib'e yazdım. Aylar geçti dönüş yok işlem yapan yok. Hem onları hem de amazon'u Cimer'e şikayet ettim.
Cimer'den gelen iki şikayetin cevabı da aynı :

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne yapmış olduğunuz ..................... sayılı başvurunuz 08.05.2025 tarihinde cevaplanmıştır*
Cevap Metni: CİMER Başvurunuz Defterdarlığımıza ulaşmıştır. Vergi Ödevinin etkin bir şekilde yerine getirilmesinde şahıs ve kurumların katkıları önemli rol oynamakta olup, Defterdarlığımıza iletilen tüm ihbarlar titizlikle ve süratle değerlendirilmektedir. Gerekli işlemler sonucu tarafınıza ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilerinize sunulur.
İstanbul Defterdarlığı

Sonuç : Biz öğretmenleri insan yerine koyan yok, vatandaş olmaya çalıştığımızda da insan yerine koyan yok.

Heryere yazdıktan sonra faturayı gönderdiler ama bilim fuarı bilgileri siparişimde fatura bilgileri kısmına yazdığım şekilde faturaya eklenmemiş. Bu haliyle bir işime yaramıyor. Halbuki siparişten önce arayıp sordum bilim fuarı için alacağım, faturada sorun çıkarmı diye. Hayır bilgileri sipariş verirken yazın biz ona göre fatura kesiyoruz dediler ama yok öyle olmadı.
Sipariş vermeden once buraya yazsaydiniz daha iyi olurdu.

Ben devamlı sipariş veriyorum hiç sorun yaşamadım. Faturayı istediğimi destek maillerine yazdığımda saat dolmadan gönderdiler elbette profesyonelce değil ama şu sıralar belki fuarlar nedeniyle yoğunluktan kaynaklanmıştır diye iyi niyetli düşünüyorum, umarım bir daha sorun yaşatmazlar

Valla garip durum bende reklam olmasın ama genelde robolinkmarket, direnc.net gibi firmalardan alıyorum. Eskiden robotistanda çok kullanıyordum ama okul için alınacak şeylerde büyük firmalara bakmak lazım.

Hocam 2 gün sonra meb robot yarışması var. Okullar bu yarışma için genellikle robotus ve robotazade kullanırlar çünkü yarışmaya yönelik pek çok ürün(robot kartı, şase,motor,sensör,pil vs.) sadece onlarda var ve kendileri ürettiriyorlar. Diğer firmalar da bu tarz özel ürünlerde bu iki firmanın ürünlerini satıyor. Standart elektronik ürünler bir çok yerde var ama yarışmaya yönelik ürünleri özel ürettirmek gerekiyor. Mesela robotistan ve robolink robotusun ürettirdiği motor,pil ve şaseleri satıyorlar. Öyle olunca yarışma dönemi özellikle bu ikisi inanılmaz yoğun oluyor. Ben yıllardır robotus'la çalışırım alışveriş vesilesiyle tanıştık, bireysel olarak da görüşürüz harika insanlardır ama robotzade de kötü değildir. Bu arada unutmadan robolink, robo90, motorobit, robocombo ve robotistan(nadir olarak) dan da onlarca ürün aldım hiç sorun yaşamadım.

Son düzenleme:
Robotistan okul için aldığımız ve parasını ödediğimiz ürünü göndermedi. Bir kaç üründen biriydi bende vardı okula verdim o sorun değil. Ama adamlara ulaşıp bir cevap bile alamadık. En çok alışveriş yaptığım siteydi, kesinlikle alışveriş yapmıyorum, girip fiyat bile bakmıyorum. Adamlara "çocukların parasını hakkını yediniz" diyorum umurlarında değil. İlge İpek oradan ayrıldıktan sonra robotistan çok değişmişti zaten hissediyordum. Son darbelerini de yedik.
Robolink okulumuza yardım bile yapmıştı.
Robotus robotik malzemeleri satarken diğer ürünleri de daha pahalıya satan bir firma. Son zamanlarda bakmıyorum zaten fiyatlardan anlaşılıyor.

BBNET
Geri