RoboCar Simulator: 2wd Çizgi İzleyen Simülatörü

Kodla Büyü

Parhelion

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süren bir çalışma sonrasında, robotik kodlama derslerinde kullanılmaya uygun, 2wd robot araba seti mantığıyla çalışan fizik tabanlı bir simülatör geliştirdim. Özellikle donanım maliyeti veya teknik aksaklıklarla uğraşmadan sürüş mantığına odaklanmayı sağlıyor.

• Robotu Lua dili kullanarak basit fonksiyonlarla programlayabilirsiniz. (Python'a benziyor)
  • 4'lü sensör dizilimiyle (0110 gibi) çizgi izleme algoritmaları kurulabilirsiniz.
  • Fizik motoru kullanmaktadır. Sürtünme, momentum ve ağırlık gibi gerçekçi tepkiler mevcuttur.
  • Unityde geliştirilmiştir, WebGL tabanlıdır, kurulum gerektirmez ve Türkçe dil desteği vardır.
  • Şu an için ücretsizdir.

• Henüz çok yeni olduğundan birtakım sorunlarla karşılaşmanız olasıdır. Mobil desteği henüz yoktur.
  • Şu an için tek pist vardır. Zamanla farklı pistler de eklenecektir.
  • Detaylar için aşağıdaki linkten oyun sayfasını inceleyebilirsiniz.
  • Run Game ile oyunu başlatabilirsiniz.
  • Önerilerinizi veya karşılaştığınız sorunları yazabilirsiniz.

1777757379619.webp
FireShot Capture 028 - Unity WebGL Player - RoboCar Simulator - [robocar.fatihmtal.k12.tr].webp

Hocam öncelikle emeğinize sağlık. Kopyala yapıştır yapamıyoruz. Bir de tutorial veya bir kaynak olsa kodların yazımı için daha iyi olur. Rehber olması iyidir.

Hocam öncelikle emeğinize sağlık. Kopyala yapıştır yapamıyoruz. Bir de tutorial veya bir kaynak olsa kodların yazımı için daha iyi olur. Rehber olması iyidir.
Kopyala yapıştır için klavye kısayollarını kullanabilirsiniz hocam. Onlar da mı çalışmadı sizde?

Oyun sayfasında bir adet örnek kod ve ekstra komutları vermiştim ama evet daha detaylı bir tutorial hazırlayacağım.

ilksms
Geri