hocam okulda fatih kablosuz ağı yok sadece kablolu olarak bağlanıyor akıllı tahtalar (fatih Ağı). ancak öğretmenler laptoplarını da internete bağlamak istedikleri için aklıma bu yöntem geldi. dediğiniz gibi olur ama her sınıf için mi dağıtım izni isteyeceğim? 20 tane sınıf varMevcut haliyle sadece bir bilgisayar internete çıkabilir.çoklu bağlantı isterseniz bakanlıkla iletişime geçerseniz merkezden hallediyorlar
hocam bizim okulda access pointler yok. her tahta kablolu olarak bağlanacak şekilde yapılmış. normal kablo kanalları ile gelen tek bir kablo ile bağlanıyor tahtalar.hocam access point ler var sınıflarda, ordan bağlansınlar kablosuz
hocam, okulunuz internete nasıl bağlanıyor? modem ile bağlanıyorsa dağıtma ihtimaliniz muhtemeldir. Ancak okulunuzda fatih projesine ait fiber internet varsa yukarıdaki hocalarımın yazdığı gibi dağıtım yapamazsınız.arkadaşlar akıllı tahtalara takılan sarı internet kablosunu rj 45 çoklayıcıya bağlayıp çoklayıcıdan çıkan bir ucu tahtaya diğer ucu laptopa bağlayabilir miyiz? deneyen oldu mu acaba
hocam fatih interneti mevcut ancak fiber değil.hocam, okulunuz internete nasıl bağlanıyor? modem ile bağlanıyorsa dağıtma ihtimaliniz muhtemeldir. Ancak okulunuzda fatih projesine ait fiber internet varsa yukarıdaki hocalarımın yazdığı gibi dağıtım yapamazsınız.
Hocam fiber değilse büyük ihtimalle internetiniz MEB adsl' dir. O zaman dağıtım yapabilirsiniz.hocam fatih interneti mevcut ancak fiber değil.
kablolu bağlantıda işe yarıyor mu hocam bu?mobil etkin nokta olsa gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 77184
mobil etkin i başlangıca eklemek istiyorum, hiç deneyen oldu mu? komutla mobil etkin noktayı nasıl açabiliriz
Yani böyle bir şeye neden ihtiyaç duydunuz acaba? Öğretmenler odasında zaten ap var wifi dağıtıyor her kata her yere wifi dağıtmanın manası nedir merak ettim?Hocam benim okulumda da access pointler yoktu. Ben de fatih pys den kayıt açtım, beni aradılar bt lab için switch bağlayacağım bir uca çoklama yetkisi vermenizi istiyorum dedim. Onlar da açtılar hangi port olduğunu da söylediler. Sonrasında o uca switch bağladım tüm okul için okulun çeşitli yerlerine 10 tane access point aldım switch den önce ağ kablosu ile ilk access pointe interneti aldım, ondan da wifinin sinyalinin azaldığı noktalarda olacak şekilde yerleştirdiğim diğer access pointlere wifi genişletici olarak bağladım. Yine çoklama yetkisi aldığım uca bağladığım switche bt sınıfına giden ağ kablosunu bulup onu da bt sınıfına da bağladım. Bu sorunu ben böyle çözdüm. Şimdi okulun her tarafında wifi çekiyor. Aynı zamanda bu access pointleri aynı marka alırsanız hepsini telefondan mobil uygulaması ile görüp yönetmeniz de mümkün.
Fiber olmayan okullarda ap yok hocam. Sistem odasında bir tane modem oluyor wifi özellikli. Onun da kendine hayrı olmuyor zaten. Yani okulda kablosuz internet hiç olmuyor gibi düşünebilirsiniz.Yani böyle bir şeye neden ihtiyaç duydunuz acaba? Öğretmenler odasında zaten ap var wifi dağıtıyor her kata her yere wifi dağıtmanın manası nedir merak ettim?
öğretmenler odasındaki ap ben göremedim demek ki gözüm baya bozuk. ihtiyaç var ki uğraşılıyor sayın hocam. çözüm öneriniz varsa paylaşın yoksa burası eleştiri makamı değil siz de bilir kişi değilsinizYani böyle bir şeye neden ihtiyaç duydunuz acaba? Öğretmenler odasında zaten ap var wifi dağıtıyor her kata her yere wifi dağıtmanın manası nedir merak ettim?
Sizinle çok tartışma heveslisi değilim hocam sadece kendinize gereksiz iş yükü yüklüyorsunuz onu söylemeye çalışıyorum. Yoksa alın bir bt ucunu uç uç ap takın nereye kadar götürürseniz götürün bana ne ?öğretmenler odasındaki ap ben göremedim demek ki gözüm baya bozuk. ihtiyaç var ki uğraşılıyor sayın hocam. çözüm öneriniz varsa paylaşın yoksa burası eleştiri makamı değil siz de bilir kişi değilsiniz
olayın gereksiz olduğunu,hatta yaptığımız işin de gereksiz olduğunu düşünüyorum hocam. lakin hocalara "bu iş gereksiz boşverin" demeden önce basit bir çözüm arayışı içerisine girdik. yoksa "babanın evinde de 2 cihazdan internete mi giriyordun?" demeyi ben de çok isterdim. Tartışma konusuna gelince yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın hocam. sizlere de kolay gelsin iyi çalışmalarSizinle çok tartışma heveslisi değilim hocam sadece kendinize gereksiz iş yükü yüklüyorsunuz onu söylemeye çalışıyorum. Yoksa alın bir bt ucunu uç uç ap takın nereye kadar götürürseniz götürün bana ne ?
Sınıflarda int var mı var. Akıllı tahtalar internete bağlanıyor mu bağlanıyor. En fazla toplu kullanım noktalarına bir tane ap koyarsınız olur biter. Gerisi fazladan iş yükü size. Öğretmen eğer sınıfta internete bağlanacaksa akıllı tahtadan bağlansın. İlla da laptop istiyorsa tahtanın kablosunu çıkarsın kendi laptopuna taksın en olmadı kendi internetini açsın.
Daha ne diyeyim ben size.
Dediğim gibi çok tartışma heveslisi değilim eleştiri veya bilir kişilik yapmak istediğim de yok sadece olayın gereksiz olduğunu söylüyorum. Kolay gelsin
Benim okulumda bazı sınıflarda kablo bağlantısı çalışmıyordu hocam, ayrıca öğretmen arkadaşlar kendi cihazlarından da sınıflarda kablosuz internete girmeyi istediler. Bizim okulda fiber var ama ap hiç takılmamış. İhtiyaç oldu biz de emek verip ihtiyaca binaen yaptık. Yoksa durduk yere neden uğraşalım.Yani böyle bir şeye neden ihtiyaç duydunuz acaba? Öğretmenler odasında zaten ap var wifi dağıtıyor her kata her yere wifi dağıtmanın manası nedir merak ettim
Çok sağlıklı bir yöntem değil. Ben de daha önce denedim. Cihazlardan birinde zaman zaman ağdan kopmalar yaşamıştım.aslında bir yöntemi var. 2 pc giriş ve 1 çoklayıcı sonrasında tek çıkış kablo ile veriyi modeme ve modemden veriyi pc lere aynı anı çekersiniz.
bizim UTP-CatX kablolarımız 8 pinli ve renkli üretilirler. bizim veri aktarımı için (uzun mesafe olmama şartı var) o kablolardan 4 tanesini link bağlamamız yeterlidir. sonrasında çıkış alan tekli uçtaki tüm CatX kablonun tüm renklerini kullanalım ancak yine 4 birine 4 birine denk gelecek şekilde.
zor biraz ama yanınca küçük hub kullanmaktan kurtulursunuz. (denedim oldu.) arası çoklayıcı olmalı link