Resimdeki yer alan bilgileri hangi yöntemle alabiliriz?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
701
Elimizde birden fazla tablodan oluşan bir excel çalışma kitabı var. (resimdeki örnek gibi)
Bu tablolardaki kırmızı yazılı olan bilgileri kullanıcılardan alıp veritabanına kaydedip, yüzlerce veri girişi yapıldıktan sonra tekrar bilgilerin excelde toplanmasını istiyoruz.

Kodlamayı yaparken, tablolar oluşturup, her hücreye textbox ekleyip, ardından veritabanına kaydedebileceğimizi düşündüm. Ancak veritabanındaki verileri yine ilk excel dosyasındaki gibi satın ve sütunları ile çekemeceyeğimizi fark ettim. Yada yapılabilirse de ben beceremedim.

Bunun dışında başka bir yöntem var mıdır acaba? Nasıl yapılabilir?
 
Hangi programlama dili ve veritabanı sistemini kullanacaksınız?
Eğer Asp.Net ise bir access veritabanına bunları kaydettikten sonra Access veritabanı dosyasını açıp, kopyala/yapıştır ile aktarmanız mümkün.
Siz kullanmak istediğiniz yöntemi yazarsanız daha fazla yanıt alabilirsiniz.
 
Yakup Hocam, programlama dili ve veritabanı ile ilgili sınırlandırma yok.

Asp.net, php, access, sql hepsi mümkün. Yine de tercih etmek gerekirse Asp.net ile sql veya access üzerinde durabiliriz.

İlk mesajımda yüzlerce veri dedim ama aslında Türkiye'deki tüm okullar olarak düşünürsek oldukça fazla kayıt yapılması gerekecek.

Veritabanından excele kopyala yapıştır yapmak yerine; şöyle bir şey yapılabilir mi? Sadece kendi fikrim; veri girişi yapılacak sayfayı, excel dosyası gibi tablolardan oluşan bir şekilde tasarlayıp, excel dosyasını bir veritabanı dosyası gibi çalıştırmak mümkün müdür acaba? Neticede veritabanı access veya sql olsa excel dosyası olarak çıktı alıyoruz. Böyle bir yapı kullanılabilir mi acaba?

Benim sorunum Excel tablolarımızda ortak sütun başlıkları var. Örneğin şube sayıları 4 sütuna ayrılıyor, anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise vs... Ayrıca access veya sql veritabanında satırlar bölümü alt alta numaralarla kaydedilecek. Fakat bizim tablolarımızda sadece sütunlara göre veri girişi yapılmıyor. Satır ve sütun kesişim noktalarındaki hücre değerleri önemli, 2 boyutlu gibi. Bu yüzden veritabanı bu esnekliği sanırım bana veremiyor. Sıkıntım bu noktada.
 
BBNET
Geri
Üst