Raporlu iken kesilen ekders

Kodla Büyü
Yok hocam o gün kaç saat dersin varsa o kadar saat ek dersin kesilir.
Biz kendimiz bu hale getirdik bu işi.

BTR iseniz o güne ait 4-3-4-3-4 sistemine göre kesilir.
Normal öğretmen iseniz; Haftalık ders programınıza ait o güne ait toplam ders saati ve 10+1 e ait işlem varsa düşürülür.

1 gün rapor alınca sadece o günün ekdersi kesilmez mi?
Haftalık 30 saat derse girdiğinizi varsayalım. 7 saat dersinizin olduğu gün rapor aldınız. 30-7=23. 15 saat maaş karşılığı 23-15=8. Ders saatiniz 23'e düştüğü için hazırlık ve planlama ek dersiniz de 3'ten 2'ye düştü. Rapor aldığınız gün bir de nöbetinizin olduğunu varsayarsak 3 saat ek ders de oradan gitti. Sınıfınız veya klübünüz de yoksa eğer yoksa alacağınız ek ders o haftalık 8+2=10 saattir. Sınıf,klüp,nöbet vb varsa 15 saat olur ek dersiniz. Toplamda 8 saatiniz rapor aldığınız için gider. Diyelim ki haftalık ders saatiniz 22 ise o zaman 22-7=15. Bu durumda sadece maaş karşılığı doldurduğunuz için o hafta sadece 1 saat hazırlık ve planlama, 2 saat sınıf veya klüp, ayrıca varsa 3 saat nöbet ücreti de olmak üzere toplamda 6 saat ek ders alırsınız. Önce Rapor aldığınız günün ek dersi kesilir. Sonra maaş karşılığı kesilir. En son diğer işlemler yapılır.

Merhaba arkadaşlar. Konuyu elimde olmayan sebeplerden dolayı gündeme getiriyorum kusura bakmayın şimdiden. Bugüne kadar ki btr olduğum zamanlarda rapor aldığım günün ek ders kesintisinde hiçbir problem olmadan 4+3+4+3+4 sistemine göre hangi gün gelmediysem o günün ek dersi kesilmişti. Şimdiki çalıştığım okuldaki müdürüme bir türlü anlatamadım bu olayı. İlçe koordinatörü ile de görüştürdüğüm halde adam ısrarla 15 saat dersi tamamladıktan sonrasına ek ders yazılması gerekiyor deyip duruyor.(15 saat gibi bir zorunluluğumuz olmadığını da söylememe rağmen.) 15 saat asli göreviniz bununla ilgili madde var deyip YEĞİTEK'in BT Rehberliği Görevi ile ilgili yayınladığı yazıdaki aşağıya bıraktığım maddeyi örnek gösteriyor.

"3. Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir. Görevlendirilen öğretmenin yerine ücretli veya başka bir öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir. 21 saatten fazla ders görevi dolduran öğretmenlere okulu dışında Fatih Projesi BT rehberlik görevi verilmeyecektir."

Konuyla alakalı sadece internette "Fatih Projesi - BTR Öğretmenle İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları" yazısının içerisinde bu kesintinin nasıl yapılacağı ile alakalı bilgi geçiyor. Bunun dışında herhangi bir şey bulamadım. Konuyla alakalı yardımcı olabileceğiniz bir belge varsa eğer gönderebilirseniz sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Hocam mesajlardan anladığım kadarıyla müdürünüz btr ekders işlemlerini pek bilmiyor. Bakanlığın resmi yazısını başından sonuna kadar dikkatlice okusun. Özellikle son paragrafını okutun. Eğer ki hala olmaz diyorsa bu sefer yasal yollara başvurma hakkınız doğuyor. Cimerden bilgi edinebilirsiniz. Yıl Sonu olduğu için geriye dönük ödemelerde büyük sorun yaşayacaktır.

Tum haftayı mi kesmek istiyor tam anlamadım olayi.
Gittiğim günlerde girdiğim derslerin üzerine ders programımda boşluklara F (formatörlük) diye yerleştirme yapmış. O F'leri 15'e kadar sayıp, kalan F'leri ek ders şeklinde ödemek istiyor.(Bilmiyorum gözünüzde canlandı mı?) Kısacası gittiğim üç gün için 6 saat ek ders ödemesi yapmak istiyor.

Hocam mesajlardan anladığım kadarıyla müdürünüz btr ekders işlemlerini pek bilmiyor. Bakanlığın resmi yazısını başından sonuna kadar dikkatlice okusun. Özellikle son paragrafını okutun. Eğer ki hala olmaz diyorsa bu sefer yasal yollara başvurma hakkınız doğuyor. Cimerden bilgi edinebilirsiniz. Yıl Sonu olduğu için geriye dönük ödemelerde büyük sorun yaşayacaktır.
Çok teşekkürler hocam. Bilmediğini düşünüyorum ama kafasında bir doğrusu var onun dışına da çıkaramıyorsun adamı malesef.

Çok teşekkürler hocam. Bilmediğini düşünüyorum ama kafasında bir doğrusu var onun dışına da çıkaramıyorsun adamı malesef.
bilmeyene değil de doğru bildiğini zannedene laf anlatmak daha zor. İdareci görevlendirmesi ve ödemesi ile benzerlik kurarak belki anlatabilirsiniz hocam, gelmediği gün kesilir vs.

bilmeyene değil de doğru bildiğini zannedene laf anlatmak daha zor. İdareci görevlendirmesi ve ödemesi ile benzerlik kurarak belki anlatabilirsiniz hocam, gelmediği gün kesilir vs.
Bunu da söyledim hocam. İdareciler ve rehber öğretmenler gibiyiz, sadece gelmediğimiz günlerin ücreti neye karşılık geliyorsa onu kesebilirsiniz diye belirttim. Neyse bir şekilde anlatacağız. Görüş yazısı istemiş son durum bu.

Bunu da söyledim hocam. İdareciler ve rehber öğretmenler gibiyiz, sadece gelmediğimiz günlerin ücreti neye karşılık geliyorsa onu kesebilirsiniz diye belirttim. Neyse bir şekilde anlatacağız. Görüş yazısı istemiş son durum bu.
Allah akıl fikir versin hocam bu türden tüm idarecilere

Okula dilekçe verin, dilekçeye cevap versin, siz de cevap yazısını alıp şikayette bulunun. Olayın resmi yönü budur. Cevap yazısını yazmadan önce ciddi bir araştırma gereği duyar ve gerçeği öğrenir.

Okula dilekçe verin, dilekçeye cevap versin, siz de cevap yazısını alıp şikayette bulunun. Olayın resmi yönü budur. Cevap yazısını yazmadan önce ciddi bir araştırma gereği duyar ve gerçeği öğrenir.
Dilekçede yasal faiz kelimesini de kullanın hocam. Derdinizi kısa yazdıktan sonra en sonuna..."Geçen ay tarafıma yatırılan eksik ekdersimin yasal faizi ile tarafıma tahakkuk ettirilmesini istiyorum" dediniz mi iş daha hızlanır:)

Yönetmelikten bihaber insanlar nasıl müdür olabiliyor ilginç! Müdür olmak için sınava hazırlananlar yönetmelikten hazırlanmıyor muydu? Hadi bilmiyorsun öğrenmeye de çalışmıyor musun?

Henüz görüş yazısının gelmesini bekliyorlar hocam. Aksi bir durumda dilekçe vereceğim zaten.

Yönetmelikten bihaber insanlar nasıl müdür olabiliyor ilginç! Müdür olmak için sınava hazırlananlar yönetmelikten hazırlanmıyor muydu? Hadi bilmiyorsun öğrenmeye de çalışmıyor musun?
Bizim müdür biraz fazla pimpirikli. Yeni geldi ve hakkında çok yönetmelikçi diyorlar. Ancak btrler konusunda ya çok fazla yanlış bilgiye sahip ya da kendince bir şeyleri değiştirebileceğini sanıyor. "Bu konuyla ilgili çok yanlış yapılıyor. İlçeden ilçeye bile değişkenlik gösteriyor bu mesele." gibisinden cümleler kuruyor.

Bizim müdür biraz fazla pimpirikli. Yeni geldi ve hakkında çok yönetmelikçi diyorlar. Ancak btrler konusunda ya çok fazla yanlış bilgiye sahip ya da kendince bir şeyleri değiştirebileceğini sanıyor. "Bu konuyla ilgili çok yanlış yapılıyor. İlçeden ilçeye bile değişkenlik gösteriyor bu mesele." gibisinden cümleler kuruyor.
en tehlikeli insan modeli... Her şeyi ben bilirim kafasındakiler...

BBNET
Geri